Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
  • [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Με γιατρό για τους επισκέπτες από σήμερα η Ακρόπολη
  • [04] FT: Την απαγόρευση αγοράς μετοχών και ομολόγων ρωσικών τραπεζών προτείνει, μεταξύ άλλων κυρώσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [05] Μόνο με πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ οι μεταβιβάσεις ακινήτων
  • [06] Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις που να εμπλέκουν τους αυτονομιστές στη συντριβή του Boeing
  • [07] Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της
  • [08] «Χάκαραν» την ιστοσελίδα της ΕΚΤ
  • [09] Περισσότεροι από 2,2 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη είναι φτωχοί ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

  • [01] Ο Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

    «Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, σε περιόδους κρίσης η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν για αυτή την έκθεση. Μια θαυμάσια έκθεση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εγκαινιάζοντας στη Βουλή την Έκθεση με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

    Η έκθεση την οποία προετοίμασαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την επιστημονική εποπτεία ειδικών επιτροπών, ανοίγει τις πύλες της σήμερα 24 Ιουλίου με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ- ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

    [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση, κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

    Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συζήτησης είναι ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν.

    Επιπλέον, η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να μεταδίδει προς τους εταίρους και την κοινωνία το μήνυμα της σταθερότητας και της τήρησης των δεσμεύσεων, και το μήνυμα της αλλαγής σελίδας και της κοινωνικής ευαισθησίας.

    [03] Με γιατρό για τους επισκέπτες από σήμερα η Ακρόπολη

    Από σήμερα οι πολυπληθείς επισκέπτες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης θα μπορούν να έχουν επιτόπου ιατρική κάλυψη για τυχόν προβλήματα υγείας που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους.

    Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη την απόσπαση ενός γιατρού γενικής Ιατρικής στην Α? ΕΠΚΑ και το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα από την 1Η ΥΠΕ. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα και ήδη στο χώρο του ιατρείου που βρίσκεται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης τοποθετήθηκε οπλίτης ιατρός.

    [04] FT: Την απαγόρευση αγοράς μετοχών και ομολόγων ρωσικών τραπεζών προτείνει, μεταξύ άλλων κυρώσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Οι διπλωμάτες της ΕΕ θα σταθμίσουν σήμερα προτάσεις για σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν την απαγόρευση αγοράς από τους Ευρωπαίους νέων ομολόγων ή μετοχών που εκδίδονται από ρωσικές τράπεζες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Στις προτεινόμενες κυρώσεις, που είναι αποτυπωμένες σε 10σέλιδο υπόμνημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπή με τις δυνατές επιλογές μέτρων και δόθηκε χθες βράδυ στις εθνικές πρωτεύουσες, περιλαμβάνεται και η απαγόρευση στις ρωσικές τράπεζες να εισάγουν νέες εκδόσεις τους σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εμποδίζοντας έτσι αυτές να χρησιμοποιούν το χρηματιστήριο του Λονδίνου ή άλλες χρηματιστηριακές αγορές για να αντλούν κεφάλαια από μη Ευρωπαίους.

    Η πρόταση δεν περιλαμβάνει αρχικά μία αντίστοιχη απαγόρευση για τις εκδόσεις των κρατικών ρωσικών ομολόγων, από τον φόβο ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε, ως αντίποινα, να σταματήσει τις αγορές ευρωπαϊκού κρατικού χρέους, όπως αναφέρει το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση έχει μεγαλύτερο εύρος από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ νωρίτερα μέσα στον μήνα. Αν και στη σημερινή συνεδρίαση των πρέσβεων στην ΕΕ θα συζητηθούν για πρώτη φορά τόσο ευρείας κλίμακας μέτρα εναντίον ρωσικών οικονομικών κλάδων, φαίνεται απίθανη η απαγόρευση πρόσβασης στις κεφαλαιαγορές, τονίζει το δημοσίευμα.

    [05] Μόνο με πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ οι μεταβιβάσεις ακινήτων

    Πιστοποιητικό πληρωμής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα ζητά η εφορία στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που διευκρινίζει ότι σε κάθε πώληση, δωρεά, γονική παροχή ή κληρονομιά, ο φορολογούμενος υποχρεούται να προσκομίζει το πιστοποιητικό καταβολής του φόρου.

    Με την εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες προς τις εφορίες για την εφαρμογή του νόμου που ισχύει ήδη από πέρυσι.

    Η αποστολή της γίνεται ενόψει της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων Ε9 από το υπουργείο Οικονομικών.

    [06] Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις που να εμπλέκουν τους αυτονομιστές στη συντριβή του Boeing

    Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ρουκέτα που κατέρριψε το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines εκτοξεύτηκε από περιοχή η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

    Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το Μπόινγκ κατερρίφθη από το σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk. Ωστόσο, σήμερα ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Μποροντάι χαρακτήρισε «ψευδή» τα στοιχεία ότι οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία διαθέτουν πυραύλους Buk.

    Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν «εβδομάδες ή μήνες» προτού μεταφερθούν στην πατρίδα τους οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του Μπόινγκ της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Η μουσουλμανική αυτή χώρα είχε ζητήσει αρχικά την επιστροφή των σορών μέχρι τις 28 Ιουλίου, δηλαδή πριν από το τέλος του Ραμαζανιού, που σηματοδοτείται από το Ιντ αλ Φιτρ. Από τα 298 θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος, τα 43 ήταν από την Μαλαισία, περιλαμβανομένων των 15 μελών του πληρώματος.

    Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν κάποιες από τις σορούς των θυμάτων έφθασαν χθες στην Ολλανδία, όπου οι εμπειρογνώμονες θα επιχειρήσουν την αναγνώρισή τους μέσω δειγμάτων γενετικού υλικού που έλαβαν από συγγενείς τους, μία διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει μήνες. Τα δείγματα DNA μετέφεραν σήμερα δύο ακόμη εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία που μετέβησαν για τον λόγο αυτόν στην Ολλανδία. Οι υπόλοιπες σοροί θα μεταφερθούν μέσα στις επόμενες μέρες σε στρατιωτική βάση της ολλανδικής πόλης Χίλβερσουμ. 'Ηδη στην Ολλανδία βρίσκονται αστυνομικοί και εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας. Παράλληλα, τρεις αξιωματικούς της αστυνομίας που θα βοηθήσουν στην αναγνώριση των σορών των θυμάτων στην Ολλανδία στέλνει η Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Πρόκειται για ειδικούς στην αναγνώριση θυμάτων καταστροφών, οι οποίοι θα ενταχθούν στη διεθνή ομάδα που θα εργαστεί για το σκοπό αυτό στο Χίλβερσουμ με επικεφαλής ολλανδούς αξιωματούχους. Η Νέα Ζηλανδία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στον τομέα αυτόν με τις ομάδες αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών να έχουν--μεταξύ άλλων--την εμπειρία από το τσουνάμι που έπληξε το 2004 τη νοτιοανατολική Ασία.

    [07] Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie έχασε την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της

    Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο. Αξιωματούχος δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επιβαίνουν 110 άτομα.

    «Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου - Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση.

    Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» σύμφωνα πάντα με το κείμενο της ανακοίνωσης.

    [08] «Χάκαραν» την ιστοσελίδα της ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα πως έγινε πειρατεία στον ιστότοπό της και μερικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες πληροφορίες για επαφές εκλάπησαν, αλλά επέμεινε πως δεν έχουν επηρεασθεί δεδομένα τα οποία είναι ευαίσθητα για τις αγορές.

    Η κλοπή ήρθε στο φως αφού η κεντρική τράπεζα έλαβε ένα ανώνυμο email το βράδυ της Δευτέρας με το οποίο ζητούνταν χρήματα σε αντάλλαγμα για τις διευθύνσεις.

    Οι χάκερ έκαναν πειρατεία σε μια βάση δεδομένων στην οποία αποθηκεύονται λεπτομέρειες για πρόσωπα που συμμετέχουν σε διασκέψεις της ΕΚΤ, επισκέψεις και άλλες εκδηλώσεις, ανακοίνωσε η τράπεζα. Αυτή η βάση δεδομένων τηρούνταν χωριστά από τα εσωτερικά συστήματα, πρόσθεσε. "Δεν κινδύνευσε κανένα εσωτερικό σύστημα ούτε δεδομένα ευαίσθητα για τις αγορές", αναφέρει στη δήλωσή της η ΕΚΤ.

    [09] Περισσότεροι από 2,2 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη είναι φτωχοί ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας

    Περισσότεροι από 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι φτωχοί ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

    Στην έκθεσή του για το 2014 που δημοσιοποιήθηκε στο Τόκιο, το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) επικαλείται τις τιμές των τροφίμων και τις σφοδρές συγκρούσεις ως άλλες αιτίες επιδείνωσης της φτώχειας. Παρότι παγκοσμίως η φτώχεια υποχωρεί, το UNDP προειδοποιεί για αυξανόμενες ανισότητες και "διαρθρωτικές αδυναμίες", οι οποίες συνιστούν σοβαρές απειλές στην καταπολέμηση της μάστιγας αυτής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2014 - 10:30:25 UTC