Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς προς βουλευτές ΝΔ: Δεν θα πάμε σε εκλογές
  • [02] Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 69χρονο που βασάνισε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο
  • [03] Προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου της Air Algerie
  • [04] Τραγωδία στην Ινδία: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο - Νεκρά 19 παιδιά
  • [05] Κοινή επίσκεψη Αναστασιάδη - Έρογλου στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους αγνοούμενους

  • [01] Αντ. Σαμαράς προς βουλευτές ΝΔ: Δεν θα πάμε σε εκλογές

    Με βουλευτές της ΝΔ συνομίλησε στο εντευκτήριο της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον το αίτημα των βουλευτών για στενότερη συνεργασία τους με τους υπουργούς για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τις περιφέρειές τους, ενώ με ενδιαφέρον άκουσε και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις καθυστερήσεις των προκαταβολών του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες.

    Πολλοί ήταν οι βουλευτές που πλαισίωσαν τον πρωθυπουργό. «Πιστεύετε ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Σαμαράς από βουλευτή. «Εγώ έτσι πιστεύω», απάντησε ο πρωθυπουργός.

    Κοντά στον κ. Σαμαρά βρέθηκαν στο εντευκτήριο κυρίως γυναίκες της ΝΔ, η Γεωργία Μπατσαρά, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Άννα Καραμανλή, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μαρτίνου, Φωτεινή Αραμπατζή, Ασημίνα Σκόνδρα, η Τάνια Ιακωβίδου, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ κοντά βρέθηκαν ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας, η υπουργός Τύπου Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Χρήστος Δήμας και Κώστας Καραγκούνης.

    [02] Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 69χρονο που βασάνισε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

    Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί». Ο 69χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ. «Θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού και προσθέτει: «ακολουθήσαμε το γράμμα του νομού, όπου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν4039/12, βεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες στο δήμο Σιντικής, για τον εν λόγω κάτοικο Χαρωπού, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοντού, επισημαίνει πως σε μια άλλη περίπτωση κακοποίησης ζώου, «ένας 45χρονος δημότης Σερρών, κάτοικος της Κ. Καμήλας, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, το Σεπτέμβριο του 2013, όταν έγινε αντιληπτός από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, να σέρνει, για ώρες, το σκυλί του, δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του». Στον 45χρονο, που δικάστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2014, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα όμως εξαγοράς της ποινής και πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.

    [03] Προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου της Air Algerie

    Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές Αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, δήλωσε σήμερα ένας Αλγερινός αξιωματούχος.

    Η Air Algerie ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο, ένα Airbus A320, που εκτελούσε την πτήση AH5017, κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου προς το Αλγέρι όταν χάθηκε η επαφή μαζί του, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο.

    Σύμφωνα εντούτοις με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται την ισπανική εταιρεία Swiftair, ιδιοκτήτρια του αεροπλάνου, το αγνοούμενο αεροπλάνο είναι ένα McDonnell Douglas MD83 που μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

    Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

    Η Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

    Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

    Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε.

    Δεν υπάρχει επιβεβαίωση πως το αεροπλάνο συνετρίβη στο Μαλί, δήλωσε η πηγή.

    Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

    [04] Τραγωδία στην Ινδία: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο - Νεκρά 19 παιδιά

    Τρένο συγκρούστηκε σήμερα με σχολικό λεωφορείο στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 παιδιά και ο οδηγός, ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

    Το λεωφορείο διέσχισε σιδηροδρομική γραμμή σε αφύλακτη διάβαση στο κρατίδιο Τελανγκάνα, χωρίς να σταματήσει για να ελέγξει αν η διάβαση ήταν ελεύθερη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Indian Railways Σαΐντ Άνιλ Κουμάρ Σαξέντα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, στο λεωφορείο επέβαιναν 35 παιδιά, 12 από τα οποία σκοτώθηκαν επί τόπου μαζί με τον οδηγό. Επτά υπέκυψαν στα τραύματά τους σε κοντινό νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν, ενώ αρκετά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [05] Κοινή επίσκεψη Αναστασιάδη - Έρογλου στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους αγνοούμενους

    Την πρώτη κοινή επίσκεψή τους στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία ταυτοποίησης λειψάνων αγνοουμένων του 1963 και 1974.

    Μετά την ενημέρωση, το τρίτο μέλος της ΔΕΑ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Πολ Αρνί, σε δήλωσή του παρουσία των δύο ηγετών, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και ανέφερε ότι η Επιτροπή νοιώθει ευχαριστημένη από το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι δύο πλευρές για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

    Ανέφερε επίσης, ότι η ΔΕΑ θα επισπεύσει το έργο της, ούτως ώστε να ταυτοποιηθούν ακόμα περισσότερα λείψανα αγνοουμένων. Στόχος -είπε- είναι να εντοπιστούν τα λείψανα επιπλέον 1.000 αγνοουμένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2014 - 12:30:23 UTC