Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
  • [02] Συνάντηση Χ. Ράιχενμπαχ και Χ. Αθανασίου για θέματα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης
  • [03] Σε αργία ο κατηγορούμενος για χρηματισμό γιατρός του Ευαγγελισμού
  • [04] Αρχιφύλακας σε οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων
  • [05] Τη διεξαγωγή διοικητικής προανάκρισης για τον θάνατο της 56χρονης στα Χανιά, ανακοίνωσε η ΔΕΗ
  • [06] Η ΕΕ συμφώνησε να ενισχύσει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας

  • [01] Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    «Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, θυμόμαστε και καλούμε όλο το λαό μας να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού. Το απάνθρωπο καθεστώς. Την εθνική ταπείνωση. Την προδοσία της Κύπρου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την 40η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας.

    «Τιμούμε όλους εκείνους, αριστερούς, κομμουνιστές, δημοκράτες, έντιμους στρατιωτικούς, που όρθωσαν το ανάστημά τους όταν όλα τά 'σκιαζε η φοβέρα της χούντας. Όλους όσοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, καταδιώχτηκαν, επειδή αρνήθηκαν να "χαμογελάσουν" στους δικτάτορες. Τις χιλιάδες νέες και νέους της γενιάς του Πολυτεχνείου, που απέδειξαν, ότι η θέληση για ελευθερία είναι πιο δυνατή από τα τανκς. Τους νεκρούς του αγώνα για τη δημοκρατία και την πατρίδα» σημειώνει ο κ. Τσίπρας, και συμπληρώνει: «Και δεσμευόμαστε ότι και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Ότι θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων. Για να εξαλείψουμε το φαιό στίγμα των υμνητών του Χίτλερ και της χούντας. Για να βγει η δημοκρατία μας από τη σημερινή δοκιμασία πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη από ποτέ».

    [02] Συνάντηση Χ. Ράιχενμπαχ και Χ. Αθανασίου για θέματα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης

    Τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου επισκέφθηκε, σήμερα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ομάδα Δράσης, ιδίως προς υποστήριξη των έργων και εφαρμογών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice).

    Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν μεθόδους μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα της ΕΕ, σε τομείς όπως ηλεκτρονική δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση, εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών, που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών. Μάλιστα, ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

    [03] Σε αργία ο κατηγορούμενος για χρηματισμό γιατρός του Ευαγγελισμού

    Σε αυτοδίκαιη αργία έθεσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, τον καρδιοχειρουργό του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» που κατηγορείται για χρηματισμό. Ο κατηγορούμενος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου παραπέμφθηκε ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, ο συγκεκριμένος γιατρός, θα ελεγχθεί πειθαρχικά για τα παραπτώματα της «απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου κατά την άσκηση καθηκόντων του» (άρθρο 107, περ.1δ, ν. 4057/12) και της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας» (άρθρο 107, περ. 1ε, ν. 4057/12).

    [04] Αρχιφύλακας σε οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων

    Αρχιφύλακας που υπηρετούσε στην Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, 52χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος εμπορίας αρχαίων αντικειμένων, καθώς και ένας 70χρονος συλλέκτης και πρώην ιδιοκτήτης μεγάλου ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και σε οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων και διακινητών αρχαίων αντικειμένων, που, εκτός των άλλων, κατείχαν άγαλμα σάτυρου, αντίγραφο γλυπτού του μεγάλου γλύπτη της αρχαιότητας Πραξιτέλη, η αξία του οποίου εκτιμάται γύρω στο 1.000.000 ευρώ.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες περίπου δύο μηνών, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 32 έως 70 ετών, (οκτώ Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), ενώ αναζητούνται άλλα έξι μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων πέντε έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

    Από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΛΑΣ, η εξιχνίαση της υπόθεσης χαρακτηρίζεται ως ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που ξεπουλούν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ενώ διασώθηκε από την πώληση το μεγάλης αξίας άγαλμα και πολλά ακόμα αρχαία αντικείμενα.

    [05] Τη διεξαγωγή διοικητικής προανάκρισης για τον θάνατο της 56χρονης στα Χανιά, ανακοίνωσε η ΔΕΗ

    Ανακοίνωση- απάντηση στις αναφορές ότι το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Χανιά γνώριζε για την κατάσταση της υγείας της ασθενούς που απεβίωσε χθες, εξέδωσε η ΔΕΗ, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα διεξαχθεί διοικητική προανάκριση για το θέμα.

    Σύμφωνα με την επιχείρηση:

    - Ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, για τους οποίους η Επιχείρηση δεν προβαίνει ποτέ σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας τους λόγω οφειλής, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον κατά τους μήνες που προστάζουν οι σχετικοί κώδικες της πολιτείας.

    - Δεν υπάρχει κανένα γραπτό αίτημα για τη συγκεκριμένη περίπτωση και ουδέποτε έχει ζητηθεί διακανονισμός οφειλής.

    «Ως εκ τούτου, η Επιχείρηση δεν γνώριζε και δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», τονίζει η ΔΕΗ. Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι έχει συσταθεί Επιτροπή Διοικητικής Προανάκρισης για την πλήρη καταγραφή της υπόθεσης, αξιολόγησης των συμβάντων και διαδικασιών που ακολουθήθηκαν.

    [06] Η ΕΕ συμφώνησε να ενισχύσει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας

    Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τις στοχευμένες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας προσθέτοντας στον κατάλογο 15 ακόμη πρόσωπα και 18 οντότητες που φέρονται να υποστηρίζουν τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Οι 18 οντότητες είναι εννέα εταιρείες και εννέα ινστιτούτα, πρόσθεσε η πηγή αυτή. Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια μιας συνόδου των πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Τα ονόματα των προσώπων και των οντοτήτων εναντίον των οποίων θα επιβληθεί πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Ο κατάλογος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι τώρα ο κατάλογος με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ περιλαμβάνει 72 πρόσωπα, Ρώσους και Ουκρανούς φιλορώσους, καθώς και δύο οντότητες που έχουν την έδρα τους στην Κριμαία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2014 - 16:30:20 UTC