Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Στις φυλακές Διαβατών ο Ν. Μαζιώτης
  • [03] Το Ισραήλ παρατείνει την εκεχειρία
  • [04] Θετικό προς την παράταση της εκεχειρίας εμφανίζεται το Ισραήλ
  • [05] Έκκληση για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα
  • [06] Βρέθηκε και το δεύτερο "μαύρο κουτί" του αεροσκάφους της Air Algerie

  • [01] Επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου Δημοκρατίας αν θεωρεί ότι διαθέτει 180 βουλευτές, καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    «Ιδού η Ρόδος. Αν είναι τόσο σίγουρος ότι τους έχει, ας μην περιμένει τον Φλεβάρη. Ωστόσο, όταν αρνείσαι να ανοίξεις τη Βουλή στο αίτημα 139 βουλευτών για την υπόθεση της ΔΕΗ, χωρίς να διστάζεις να παραβιάσεις το ίδιο το Σύνταγμα, μόνο και μόνο επειδή θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για την προεδρική εκλογή».

    «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα σοβαρό πρόσωπο που να θέλει να παριστάνει τον σύγχρονο Τσιριμώκο. Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, στην προεδρική εκλογή δεν θα κρίνεται το πρόσωπο του υποψηφίου. Θα κριθεί εάν μπορεί και πρέπει να συνεχίσει η παρούσα συγκυβέρνηση την πολιτική της καταστροφής» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

    [02] Στις φυλακές Διαβατών ο Ν. Μαζιώτης

    Ο Νίκος Μαζιώτης για λόγους ασφαλείας μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις φυλακές Διαβατών.

    Σχετικό αίτημα για τη μεταγωγή του υποβλήθηκε από το Συμβούλιο Φυλακών του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

    [03] Το Ισραήλ παρατείνει την εκεχειρία

    Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει κατά τέσσερις ώρες την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δήλωσε ισραηλινή κυβερνητική πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ηγεσία της Χαμάς, της ισλαμιστικής παλαιστινιακής παράταξης η οποία ελέγχει τον θύλακα της Γάζας, έχει επίσης συμφωνήσει να παραταθεί η αρχική 12ωρη εκεχειρία ως τις 24:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

    Η εκεχειρία τυπικά θα έληγε στις 20:00.

    Ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης «συμφώνησε να παραταθεί για τέσσερις ώρες, έως τα μεσάνυκτα του Σαββάτου» η κατάπαυση του πυρός.

    Η διεθνής κοινότητα είχε απευθύνει έκκληση να παραταθεί η εκεχειρία.

    Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ανήλθε σε 1.000

    [04] Θετικό προς την παράταση της εκεχειρίας εμφανίζεται το Ισραήλ

    Το Ισραήλ είναι θετικό ως προς την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στην οποία συμφώνησε με την Χαμάς και με άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή.

    "Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, δν υπάρχει λόγος να εμποδίζονται οι κάτοικοι της Γάζας από το να συγκεντρώνουν προμήθειες εφόσον ο στρατός μας συνεχίζει το έργο του αναζητώντας τις σήραγγες. Ο πόλεμος που διεξάγουμε δεν είναι κατά του πληθυσμού" είπε ο αξιωματούχος που αρνήθηκε να κατονομαστεί.Ο ισραηλινός στρατός συμφώνησε σε εκεχειρία διάρκειας 12 ωρών για σήμερα, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την έρευνα για τις σήραγγες που χρησιμοποιούν οι ένοπλοι της Χαμάς.

    Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα, δεσμεύτηκε ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις θα τηρήσουν την εκεχειρία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει το ενδεχόμενο παράτασής της.

    [05] Έκκληση για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα

    Υπουργοί Εξωτερικών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή έκαναν σήμερα έκκληση για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στην οποία συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς και η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

    "Ολοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ" δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της ΕΕ."'Όλοι μας θέλουμε, το συντομότερο δυναντόν, μία εκεχειρία διαρκείας κατόπιν διαπραγμάτευσης, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες των Ισραηλινών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και των Παλαιστινίων σε ό,τι αφορά την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη (της Γάζας) και την πρόσβαση στο έδαφος της Γάζας" πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

    "Αυτό που είναι απαραίτητο τώρα είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες απώλειες", δήλωσε στους δημοσιογράφους από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ."Και σταματούμε την απώλεια σε ανθρώπινες ζωές παρατείνοντας αυτή την εκεχειρία από 12 σε 24 ώρες ή 48 ώρες και ξανά στη συνέχεια μέχρι να υπάρξει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης που επιτρέπει στις εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν για ουσιώδη ζητήματα", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Οι υπουργοί μαζί με τον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της ΕΕ Πιερ Βιμόν, συναντήθηκαν την ίδια ημέρα που το Ισραήλ έθεσε σε εφαρμογή την 12ωρη εκεχειρία στη διάρκεια της οποίας είπε ότι θα συνεχίσει να αναζητεί τις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς. Από την πλευρά της, η ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Γάζα, δεσμεύτηκε να τηρήσει την εκεχειρία την ώρα που ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ανήλθε σε 1.000.

    [06] Βρέθηκε και το δεύτερο "μαύρο κουτί" του αεροσκάφους της Air Algerie

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκε και το δεύτερο "μαύρο κουτί" από το αεροπλάνο της Air Algerie που κατέπεσε πριν από λίγες μέρες στο Μαλί της δυτικής Αφρικής.

    Οι πρώτες ενδείξεις από τον τόπο της συντριβής συγκλίνουν στο ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος νωρίς το πρωί της Πέμπτης καθιστώντας απίθανη τη θεωρία περί επίθεσης.

    Ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι 118 νεκροί, ανάμεσά τους 54 γάλλοι πολίτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 July 2014 - 16:30:21 UTC