Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου
  • [02] Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών αυτή την ώρα οι ένστολοι
  • [03] Τραγωδία στη Λαμία. Πλάτανος καταπλάκωσε 9χρονο
  • [04] Από αύριο οι αιτήσεις για τους ακατάσχετους λογαριασμούς
  • [05] Καθ΄οδόν προς τον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Boeing η κοινή αυστραλο - ολλανδική ερευνητική ομάδα

  • [01] Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου

    Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Κύπρου.

    Ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο άνδρες θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Αύριο Τρίτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα έχει επίσης συνάντηση με την ομόλογό του Σοφία Βούλτεψη.

    [02] Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών αυτή την ώρα οι ένστολοι

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα ομάδα ενστόλων μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος. Ζητούν να ισχύσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων.

    [03] Τραγωδία στη Λαμία. Πλάτανος καταπλάκωσε 9χρονο

    Τραγικό επίλογο είχε το αμέριμνο παιχνίδι δέκα παιδιών, χθες τη νύχτα, στην ιστορική πλατεία του χωριού Κομποτάδες, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας (σσ. είναι η πλατεία με τα πλατάνια, κάτω από τα οποία έγινε η σύναξη των οπλαρχηγών, στην επανάσταση του 1821). Την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν, τα περισσότερα υπό από το βλέμμα των γονιών τους που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, ακούστηκαν και τριγμοί. Τα παιδιά σκόρπισαν προς διάφορες κατευθύνσεις, ακριβώς τη στιγμή που μεγάλο τμήμα ενός πλατάνου, έπεφτε με πάταγο στο έδαφος. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην πλατεία, έσπευσαν να δουν τι συνέβη και εντόπισαν τραυματισμένα δύο αδελφάκια. Ένα αγόρι 9 χρόνων ήταν χτυπημένο στο κεφάλι από τον χοντρό κορμό του δένδρου και ελαφρότερα τραυματισμένο ήταν το 4χρονο αδελφάκι του. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, προσπαθώντας παράλληλα να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, του οποίου κινητή μονάδα έφτασε εγκαίρως στο σημείο, κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες να κρατήσουν τον 9χρονο ζωή, αλλά λίγα λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο της Λαμίας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Με εντολή του εισαγγελέα Πλημελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

    [04] Από αύριο οι αιτήσεις για τους ακατάσχετους λογαριασμούς

    Aπο αύριο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους ο οποίος θα είναι ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων. Στην περίπτωση, όμως, που υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του φορολογούμενου τότε αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net. Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να μπει στο ΤΑΧΙSnet χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και μετά να δηλώσει το IBAN του λογαριασμού που επιθυμεί να τύχει της προστασίας που παρέχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη.

    [05] Καθ΄οδόν προς τον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Boeing η κοινή αυστραλο - ολλανδική ερευνητική ομάδα

    Η κοινή αυστραλο-ολλανδική ομάδα ερευνητών της αστυνομίας βρίσκεται καθ΄οδόν προς τον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Μπόινγκ σε περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε πριν από λίγο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η ομάδα αναχώρησε από το Ντονέτσκ για να μεταβεί στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά. Οι σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή δεν τούς επέτρεψαν χθες να μεταβούν εκεί.

    Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής επίτροπος της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας Άντριου Κόλβιν δήλωσε ότι τα στοιχεία κινδυνεύουν να καταστραφούν αν συνεχιστούν οι συγκρούσεις και όσο περνάει ο χρόνος εξανεμίζονται οι πιθανότητες να βρεθούν όλες οι σοροί και των 298 επιβαινόντων που σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του αεροπλάνου.

    Στη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και στους φιλορώσους αυτονομιστές. Η 49μελής ομάδα άοπλων αυστραλών και ολλανδών ερευνητών της αστυνομίας συντονίζεται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Εν τω μεταξύ, η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι δήλωσε σήμερα ότι η πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο κατερρίφθη από πύραυλο, μπορεί να συνιστά «έγκλημα πολέμου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2014 - 8:30:23 UTC