Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείγμα εμπιστοσύνης η αξιολόγηση της τρόικας, στο Παρίσι, δηλώνει η Σ. Βούλτεψη
  • [02] Ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων δηλώνει ότι παρά τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διατηρείται το ενδιαφέρον εξαγοράς της εταιρείας
  • [03] Νέα δικαστική έρευνα εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί
  • [04] Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ αποκαλεί «λυσσασμένο σκύλο» το Ισραήλ - Καλεί τον ισλαμικό κόσμο να εξοπλίσει τους Παλαιστίνιους
  • [05] Η Google θα προβλέπει και πότε θα πέσει το χρηματιστήριο;
  • [06] Από τον «Σήφη» στην Κρήτη, σε έναν δράκο «τσέπης» στα Γρεβενά
  • [07] Έχετε «κακό» προαίσθημα; Βρέθηκε η περιοχή του εγκεφάλου που πυροδοτεί το συγκεκριμένο αίσθημα

  • [01] Δείγμα εμπιστοσύνης η αξιολόγηση της τρόικας, στο Παρίσι, δηλώνει η Σ. Βούλτεψη

    «Η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σχετικά με την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, που θα γίνει στο Παρίσι. Σημείωσε ότι η τρόικα δεν θα κάνει πλέον έλεγχο, αλλά αξιολόγηση στις αλλαγές της ελληνικής Οικονομίας. «Εφόσον είμαστε σε καλό δρόμο δεν υπάρχει λόγος γι αυτή την αυτοπρόσωπη παρουσία και αυτό γίνεται αντιληπτό» είπε διευκρινίζοντας πως η διαπραγμάτευση εκτός ελληνικών συνόρων ήταν μία σκέψη του πρωθυπουργού.

    Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε και στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. «Οι κίνδυνοι παραμένουν» είπε και συμπλήρωσε: «Είμαστε έξι χρόνια σε ύφεση και δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση με το πάτημα ενός κουμπιού».

    [02] Ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων δηλώνει ότι παρά τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διατηρείται το ενδιαφέρον εξαγοράς της εταιρείας

    «Το τρέχον επίπεδο εσόδων της ελληνικής εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα επιτρέψει την εξάλειψη των χρεών ύψους 800 εκατ. ευρώ, ούτε σε είκοσι χρόνια, αλλά οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν τα σχέδια για την αγορά της εταιρείας» έγραψε ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν στο ιστολόγιό του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

    Ο κ. Γιακούνιν υπενθύμισε το ενδιαφέρον της ρωσικής εταιρείας για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του λιμένος της Θεσσαλονίκης και της επισκευαστικής εταιρείας Rosco, σημειώνοντας: «Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη μαζί με την τρόικα των πιστωτών να επιλύσει το ζήτημα των χρεών, που βαραίνουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και το χρέος ανέρχεται προς στιγμήν στα 800 εκ. ευρώ! Και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που θα επηρεάσει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή σε όλες αυτές τις δραστηριότητες». Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων επισημαίνει ότι «το επίπεδο των εσόδων της ελληνικής εταιρείας-διαχειρίστριας των σιδηρογραμμών είναι τέτοιο, που κατά την εμπορική εκμετάλλευσή τους δεν θα επιτρέψει στον νέο ιδιοκτήτη να αποσβέσει αυτά τα χρέη, σε ορίζοντα 15, ακόμη και 20 ετών».

    Ο Ρώσος αξιωματούχος επίσης δήλωσε ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν «έναν μεγάλο αριθμό ανταγωνιστών», συμπεριλαμβανομένων κινεζικών, αραβικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, υπογράμμισε, όμως: «οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι μετέχουν στον διαγωνισμό μαζί με Έλληνα εταίρο, πιθανόν να εμφανιστούν και άλλοι μετέχοντες και να εμφανιστούμε ως κοινοπραξία».

    [03] Νέα δικαστική έρευνα εις βάρος του Νικολά Σαρκοζί

    Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση και της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aujourd'hui en France/Le Parisien, την στιγμή που διεξάγεται και άλλη έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οποίο δεν αναφέρονται οι πηγές των πληροφοριών, ο εισαγγελέας του Παρισιού, "άνοιξε με κάθε διακριτικότητα, στις αρχές του Ιουλίου" νέα προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί και του κόμματός του, του UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) σχετικά με υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας πριν από επτά χρόνια και ήδη έχει πραγματοποιηθεί επιτόπια αστυνομική έρευνα στις 8 Ιουλίου.

    [04] Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ αποκαλεί «λυσσασμένο σκύλο» το Ισραήλ - Καλεί τον ισλαμικό κόσμο να εξοπλίσει τους Παλαιστίνιους

    Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ «λυσσασμένο σκύλο» που διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.

    «Ενας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή» δήλωσε ο Αλί Χαμενεΐ με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού.

    [05] Η Google θα προβλέπει και πότε θα πέσει το χρηματιστήριο;

    Αμερικανοί και Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο ανάλυσης που αποκαλύπτει ότι επέρχεται πτώση στο χρηματιστήριο και θεωρούν ότι η τεχνική τους μπορεί να αξιοποιηθεί πρακτικά για να παρέχει προειδοποιητικά σημάδια, προτού συμβεί το γεγονός στον πραγματικό κόσμο των επενδυτικών συναλλαγών. Η «πρόβλεψη» βασίζεται σε ανάλυση του περιεχομένου των αναζητήσεων στη μηχανή της Google, με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνονται αισθητά οι αναζητήσεις για θέματα επιχειρηματικά και πολιτικά πριν από μία «βουτιά» των μετοχών. Οι ερευνητές δημιούργησαν τους κατάλληλους αλγόριθμους λογισμικού, που μπορούν να συσχετίσουν αυτόματα -χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση- το περιεχόμενο των προηγούμενων αναζητήσεων με την μελλοντική κίνηση των μετοχών.

    [06] Από τον «Σήφη» στην Κρήτη, σε έναν δράκο «τσέπης» στα Γρεβενά

    Μπορεί ο κροκόδειλος «Σήφης» στην Κρήτη να έχει στραμμένα πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά στα ορεινά ρυάκια της Πίνδου, ανάμεσα σε καταπράσινες εκτάσεις και δέντρα με ζωή μισής χιλιετίας, ζει κι ένα άλλο, διόλου επικίνδυνο, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον αμφίβιο.

    Το συναντήσαμε στην τοποθεσία «Μπάλτσες» κοντά στην Κρανιά του νομού Γρεβενών και μας κέρδισε αμέσως με την ιδιομορφία του.

    Μοιάζει με δράκο «τσέπης» κολυμπάει ακριβώς όπως ο κροκόδειλος και διεκδικεί το δικό του μερίδιο στην προσοχή των φυσιολατρών, κατοίκων και τουριστών.

    Ο λόγος για ένα αμφίβιο, με μήκος 7-12 εκατοστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που όπως όλα δείχνουν -και σύντομα αναμένεται να επιβεβαιωθεί με τεστ DNA- είναι αλπικός τρίτωνας, ένα ζώο που περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οικοξεναγός και δασοπόνος Απόστολος Διανέλλος, ο αλπικός τρίτωνας ζει στα ορεινά ρέματα συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας, σε βιότοπους με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, σε καθαρά και κρύα νερά με σταθερή ποσότητα υδάτων.

    [07] Έχετε «κακό» προαίσθημα; Βρέθηκε η περιοχή του εγκεφάλου που πυροδοτεί το συγκεκριμένο αίσθημα

    Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν μια μικρή και εξελικτικά αρχαία περιοχή στον εγκέφαλο, όχι μεγαλύτερη από μισό μπιζέλι, που «πυροδοτεί» το ενστικτώδες αίσθημα σε έναν άνθρωπο ότι κάτι κακό πρόκειται να του συμβεί. Η περιοχή, την οποία οι νευροεπιστήμονες αποκαλούν ηνία, πιστεύεται ότι παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που οι άνθρωποι προβλέπουν τις άσχημες εμπειρίες και μαθαίνουν από αυτές για να μην τους ξανασυμβούν. Όμως, έπειτα από ένα σημείο, αυτή η θετική όψη του νομίσματος μπορεί να μετατραπεί σε αρνητική.

    Όσο πιο πιθανό θεωρεί κάποιος ότι θα συμβεί κάτι που φοβάται (άσχετα από το αν όντως συμβεί), τόσο περισσότερο η ηνία ενεργοποιείται. Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι όταν η εν λόγω εγκεφαλική περιοχή υπεραντιδρά, τότε ο άνθρωπος τείνει να κατακλύζεται από έλλειψη κινήτρων και απαισιοδοξία, εστιάζοντας κατά προτίμηση στα αρνητικά πράγματα παρά στα θετικά, γεγονός που διευκολύνει την εμφάνιση κατάθλιψης. Αν αυτό όντως συμβαίνει -κάτι που ήδη ερευνάται- τότε μπορεί να βρεθεί μια νέα θεραπευτική οδός για την κατάθλιψη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 2014 - 8:30:22 UTC