Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένα τεράστιο περίγραμμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, φτιαγμένο με πέτρες, κοσμεί τη Σαμοθράκη
  • [02] Τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Εκδηλώσεις στο φως της Πανσελήνου, με τον Οδυσσέα Ελύτη
  • [05] Απειλή για τη Βρετανία ο ιός Έμπολα, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας

  • [01] Ένα τεράστιο περίγραμμα του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, φτιαγμένο με πέτρες, κοσμεί τη Σαμοθράκη

    Ένα περίγραμμα του επιβλητικού αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, φτιαγμένο με πέτρες, έχει κάνει την εμφάνισή του στην πλαγιά που βρίσκεται δίπλα στο Υδραγωγείο της Παλαιόπολης, στο δρόμο προς τη Χώρα του νησιού, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την τοποθέτησή του στο μουσείο του Λούβρου.Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΙΔΕΑ, που ιδρύθηκε το 2011 στη Σαμοθράκη και δραστηριοποιείται στη Μακεδονία και τη Θράκη, εμπνεύστηκε και υλοποίησε αυτή την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα εικαστική δράση.Με τη συμμετοχή είκοσι εθελοντών δημιουργήθηκε το περίγραμμα του αγάλματος σε κάτοψη 50 x 70 μέτρων περίπου. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του land art, με πέτρες που μαζεύτηκαν από την γύρω περιοχή, έφτιαξαν το περίγραμμα της Νίκης της Σαμοθράκης πάνω στη γη.

    «Σχηματίσαμε το περίγραμμα και χρωματίσαμε τις πέτρες με αφορμή τα 150 χρόνια παραμονής του αγάλματος στο Λούβρο. Η Νίκη της Σαμοθράκης βρέθηκε το 1863 και ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε στο Παρίσι. Τα φτερά της τα βάψαμε με το γαλάζιο της θάλασσας, το φόρεμα της γαλαζοπράσινο και μια λωρίδα την κάναμε κόκκινη, καθώς αυτό ανέφεραν οι ειδικοί του Λούβρου για το άγαλμα μετά από έρευνα», δήλωσε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ το μέλος της ΙΔΕΑΣ, Κατερίνα Κάλτσου. Με τον τρόπο αυτό οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές της ΙΔΕΑΣ θέλησαν να δείξουν πως το άγαλμα μπορεί να κοσμεί το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όμως το όνομά της θα παραμείνει η Νίκη της Σαμοθράκης.

    [02] Τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε μια τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα από τις 15:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) , δήλωσε μια εκπρόσωπος του μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    Ωστόσο, τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής, σήμερα, στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε την επίθεση κατά της Χαμάς, με τον συνολικό απολογισμό της 22ήμερης επίθεσης να διαμορφώνεται στους 1.280 νεκρούς και στους 7.170 τραυματίες στον παλαιστινιακό θύλακα.

    Πολλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή ή γειτονιά όπου κατοικούν ενδέχεται να πληγεί από μαζικούς βομβαρδισμούς.

    Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν οφείλεται στην οβίδα του ο θάνατος των Παλαιστινίων.

    Το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας το ισλαμιστικό κίνημα ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως «ανθρώπινη ασπίδα» κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε εκκλησίες, τζαμιά και σχολεία.

    Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι βρήκε κρυψώνα με ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Λωρίδα της Γάζας και κατήγγειλε «εκείνους» που τις τοποθέτησαν εκεί, ωστόσο απέφυγε να επιρρίψει την ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά.

    [03] Τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

    Τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε την επίθεση κατά της Χαμάς, με τον συνολικό απολογισμό της 22ήμερης επίθεσης να διαμορφώνεται στους 1.280 νεκρούς και στους 7.170 τραυματίες στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ των 54 νεκρών περιλαμβάνονται 16, οι οποίοι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όταν δύο οβίδες ισραηλινών τανκς έπληξαν δύο αίθουσες διδασκαλίας σε σχολείο του ΟΗΕ, όπου είχαν καταφύγει κάτοικοι διωγμένοι από τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.

    Από την πλευρά του, το Ισραήλ μετρά την απώλεια 53 στρατιωτών, στον βαρύτερο απολογισμό για τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις από τον πόλεμο στον νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ το 2006. Τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός, έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

    [04] Εκδηλώσεις στο φως της Πανσελήνου, με τον Οδυσσέα Ελύτη

    Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα πρωταγωνιστήσει το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου (10/8), στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΚΠΑ) σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις Κυκλάδες, τη Σάμο και την Ικαρία. Τη φετινή χρονιά η ΚΑ' ΕΠΚΑ συντονίζεται, σε ένα κοινό θέμα, με την Ι΄και την Κ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αλλά και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και με το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη».

    Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συμμετέχουν στις γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό, την Κυριακή 10 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο, από τις 21:00 έως τις 24:00. Στους περισσότερους χώρους και μουσεία θα υπάρχει κάποια εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντές.

    Στις 21:19, με την ανατολή του φεγγαριού, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «¶ξιον Εστί» με τη φωνή του ίδιου του ποιητή.

    [05] Απειλή για τη Βρετανία ο ιός Έμπολα, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας

    Απειλή για τη Βρετανία συνιστά ο ιός Έμπολα, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 670 άνθρωποι στη Δυτική Αφρική, δήλωσε σήμερα στο BBC ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ. Ο ίδιος είπε ότι αργότερα εντός της ημέρας θα προεδρεύσει της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Cobra, όπου θα συζητηθεί το θέμα αυτό. Ο υπουργός είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα του ιού στη χώρα και κανένας βρετανός υπήκοος δεν έχει πληγεί, αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει με μεγάλη σοβαρότητα το ζήτημα.

    Την 1η Ιουλίου, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους βρετανούς γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για τα συμπτώματα του Έμπολα κυρίως σε άτομα που έχουν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Δυτικής Αφρικής ανέστειλαν τις πτήσεις τους προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας της ανησυχίας για την επιδημία του Έμπολα. Η ανησυχία εντάθηκε ύστερα από τον θάνατο ενός άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος είχε ταξιδέψει μέσω ενός κομβικού αεροδρομίου της Νιγηρίας την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Χάμοντ είπε στο BBC: «Επί του παρόντος, δεν θεωρούμε ότι κανένας βρετανός υπήκοος (στο εξωτερικό) έχει επηρεαστεί και είμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στη Βρετανία. Αλλά πρόκειται για απειλή, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και θα το πράξουμε μέσω του μηχανισμού Cobra».

    Διαβάστε επίσης:Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποιούν ότι η επιδημία του ιού Έμπολα εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2014 - 12:30:28 UTC