Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας
  • [02] Κυρώσεις σε οκτώ πρόσωπα και τρεις ρωσικές εταιρείες επέβαλαν οι Βρυξέλλες
  • [03] Η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς
  • [04] Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας

    Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους θα υπάρξουν εξελίξεις και τι είδους θα είναι αυτές.

    Από το σύνολο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ωστόσο, συνάγεται ότι οι εξελίξεις αφορούν τόσο τη χώρα όσο και τη δημοκρατική παράταξη. Πρωτίστως αφορούν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αγωνιζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση σε αυτά.

    Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, ούτε νέα μέτρα. Και πρόσθεσε ότι η χώρα θα επανέλθει στη φυσιολογική κατάσταση μιας ευρωπαϊκής χώρας, χωρίς αποκλίσεις και υβρίδια, όπως η τρόικα και διαδικασίες που ταπεινώνουν τη χώρα, εννοώντας τις μακρές επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα και το πήγαινε-έλα στα υπουργεία που δημιουργούν κακό κλίμα.

    [02] Κυρώσεις σε οκτώ πρόσωπα και τρεις ρωσικές εταιρείες επέβαλαν οι Βρυξέλλες

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε απόψε στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ Ρώσων και τριών εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων "παγώνουν" στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας με αφορμή το ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ο Αρκάντι Ρότενμπεργκ, στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν επί πολλά χρόνια, με τον οποίο έκαναν μαζί προπόνηση στο τζούντο. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες ο Ρότενμπεργκ είναι μέτοχος σε εταιρείες στις οποίες ανατέθηκαν επικερδείς συμβάσεις κατά την προετοιμασία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στον Αλεξέι Γκρόμοφ, τον αναπληρωτή προσωπάρχη του Κρεμλίνου, την Οξάνα Τσιγκρίνα, την εκπρόσωπο της κυβέρνησης της αποκαλούμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ", τον Μπόρις Λιτβίνοφ, πρόεδρο από τις 22 Ιουλίου του αποκαλούμενου "Ανωτάτου Συμβουλίου" της αυτοαποκαλούμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", τον Σεργκέι Αμπίσοφ που τον Μάιο διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, τον Κονσταντίν Μαλοφέεφ που φέρεται ότι στηρίζει οικονομικά και υλικά τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, και τους μεγαλομετόχους της Bank of Russia Γιούρι Καβάλτσουκ και Νικολάι Σαμάλοφ. Οι κυρώσεις πλήττουν επίσης την κρατική εταιρεία Almaz-Antei η οποία κατασκευάζει αντιαεροπορικά συστήματα μεταξύ των οποίων και πυραύλους εδάφους-αέρος, την αεροπορική εταιρεία Dobrolet η οποία εκτελεί κατ' αποκλειστικότητα δρομολόγια μεταξύ Μόσχας και Σιμφερόπολης και την τράπεζα RNCB.

    [03] Η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς

    «Λευκή» ισοπαλία (0-0) απέσπασε ο Παναθηναϊκός από τη Σταντάρ Λιέγης στο στάδιο «Μορίς Ντιφράσν», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόκριση στα πλέι-οφ θα κριθεί πλέον στη ρεβάνς, που θα γίνει την επόμενη Τρίτη (5/8), στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης».

    [04] Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός 0-0 στο ημίχρονο

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Σταντάρ Λιέγης με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο του Γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2014 - 20:30:20 UTC