Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη
  • [02] Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
  • [03] Σύλληψη για χρέος προς το Δημόσιο που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ
  • [04] Πλεονασματικοί ή ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, διαφορετικά θα καταλογίζονται ευθύνες
  • [05] ΟΗΕ: Άμεσα και χωρίς όρους εκεχειρία στη Γάζα
  • [06] Η ΕΕ μετακίνησε το προσωπικό της από την Τρίπολη στην Τυνησία
  • [07] Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2 και Μάιντς-Αστέρας Τρίπολης 1-0

  • [01] Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη

    Kατέπλευσε ανοικτά της Τρίπολης της Λιβύης η φρεγάτα «Σαλαμίς» για τη μεταφορά Ελλήνων πολιτών, καθώς και πολιτών άλλων χωρών, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.

    Η πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, που αφορούσε τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την πρεσβεία στο λιμάνι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επιβίβασης στη φρεγάτα, η οποία δεν γίνεται με φουσκωτά πλωτά μέσα που ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά με τη βοήθεια πλωτού μέσου του Λιβυκού Ναυτικού, για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

    Αναμένεται να μεταφερθούν περίπου 90 Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων τα 7 μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός.

    Όταν ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα, θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

    [02] Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

    Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που κατέληξε στην αμερικανική πρεσβεία.

    Η διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ξεκίνησε με συγκέντρωση από τις 19:00 στο Σύνταγμα και λίγο μετά τις 20:00 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

    [03] Σύλληψη για χρέος προς το Δημόσιο που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ

    Για ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο που υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 63χρονος επιχειρηματίας. Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για έμπορο δημητριακών. Το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 3,36 εκατ. ευρώ.

    [04] Πλεονασματικοί ή ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, διαφορετικά θα καταλογίζονται ευθύνες

    Ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς οφείλουν να έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, κατά την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2015, σύμφωνα με τις οδηγίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

    Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, «η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική» και «το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια».

    Σε περίπτωση που διαπιστωθούν μεγαλύτερες δαπάνες από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις, προκύπτει καταλογισμός για τα όργανα που έχουν εγκρίνει ή συμπράξει στις δαπάνες. Όπως αναφέρεται, «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις και πραγματοποιηθεί δαπάνες καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, τα ποσά που αναλογούν στο ύψος αυτών καταλογίζονται σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης».

    [05] ΟΗΕ: Άμεσα και χωρίς όρους εκεχειρία στη Γάζα

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σήμερα να ισχύσει μια «άμεση και χωρίς όρους εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας και πρότεινε παράλληλα να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις» των επιχειρήσεων για να παρασχεθεί βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό. Η δήλωση αυτή του ΣΑ, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών επί τέσσερις ώρες, δεν περιέχει πάντως καμιά αναφορά στον βομβαρδισμό χθες Τετάρτη ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα, όπου είχαν προσφύγει Παλαιστίνιοι άμαχοι.

    [06] Η ΕΕ μετακίνησε το προσωπικό της από την Τρίπολη στην Τυνησία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να μετακινήσει προσωρινά στην Τυνησία το διεθνές προσωπικό της αντιπροσωπείας της στην Τρίπολη εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο Μάικλ Μαν, ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. «Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην Τρίπολη, η ΕΕ αποφάσισε να απομακρύνει το διεθνές της προσωπικό και την αντιπροσωπεία της και να τους εγκαταστήσει προσωρινά στην Τυνησία», σημείωσε ο Μαν. «Οι συνάδελφοί μας έφτασαν σήμερα το πρωί στην Τυνησία» διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι Λίβυοι που εργάζονται στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τρίπολη παρέμειναν στην πόλη. Η απόφαση αυτή αφορά μια«προσωρινή» απομάκρυνση, διευκρίνισε ο Μαν και η επιστροφή τους στην Τρίπολη προβλέπεται να γίνει μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. «Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γραμμή που υιοθέτησε η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, ο ΟΗΕ και άλλες χώρες που διαθέτουν διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τρίπολη, όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία», υπογράμμισε ο Μαν.

    [07] Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2 και Μάιντς-Αστέρας Τρίπολης 1-0

    Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποίησε απόψε ο Ατρόμητος, νικώντας 2-1 στη Βοσνία την FK Σαράγεβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Ο Φυτανίδης στο 11΄ και ο Νάστος στο 75΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 26΄ με τον Πουζιγκάτσα. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (7/8) στο Περιστέρι.

    Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε με 1-0 από τη Μάιντς στη Γερμανία, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Οκαζάκι στο 45΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 7/8 στο «Θ.Κολοκοτρώνης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2014 - 20:30:22 UTC