Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από το πρωί η Αττική συντονίζεται στο νέο ψηφιακό σήμα
  • [02] Πλεόνασμα εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ και σενάρια μείωσης των επιβαρύνσεων
  • [03] Τουρκοκύπριος αναζητά Ελληνοκύπριους για να τους επιστρέψει την περιουσία τους

  • [01] Από το πρωί η Αττική συντονίζεται στο νέο ψηφιακό σήμα

    Από νωρίς τα ξημερώματα περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια, αλλά και τις δυτικές ακτές των Κυκλάδων, απέκτησαν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους. Πρόκειται για το δεύτερο περιοχικό switch - off, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Συγκεκριμένα 11 κέντρα εκπομπής, που έως τώρα εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια, πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, δύο κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα», τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά 13 κέντρα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα δίνοντας πρόσβαση στους τηλεθεατές της Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των δυτικών ακτών των Κυκλάδων. Οι τηλεθεατές πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, είτε έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, είτε εξωτερική συσκευή. Αναφορικά με τη ΝΕΡΙΤ, από το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ, της ΝΕΡΙΤ sports, της Βουλής και της NERIT HD, ενώ από το δεύτερο μπουκέτο τη Deutsche Welle, το TV5 Monde, το RIK SAT και το BBC.

    [02] Πλεόνασμα εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ και σενάρια μείωσης των επιβαρύνσεων

    Έσοδα υψηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να αποφέρει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, τα βεβαιωθέντα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ θα προσεγγίσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, έναντι 3,250 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις, (ώστε τα εισπραχθέντα να ανέλθουν στα 2,650 δισ. ευρώ). Πρόκειται για μια σημαντική υπέρβαση των προβλεπόμενων εσόδων από το φόρο για αυτό και η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σενάρια μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης για τους ιδιοκτήτες χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις. Στο μεταξύ, από σήμερα ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ με βάση τα οποία οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν εφάπαξ ή σε 5 μηνιαίες δόσεις την οφειλή τους. Η πρώτη δόση λήγει στο τέλος Αυγούστου.

    [03] Τουρκοκύπριος αναζητά Ελληνοκύπριους για να τους επιστρέψει την περιουσία τους

    Ένας Τουρκοκύπριος, ο 57χρονος Εράι Οζέρ, που διαμένει στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αναζητά τους Ελληνούπριους ιδιοκτήτες για να τους επιστρέψει τη γη τους, την οποία του έδωσε το 2004 το παράνομο τουρκοκυπρακό καθεστώς στα χωριά Βώνη και Παλαίκυθρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκοπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» και σχετικό άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Οζέρ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, 4,5 στρέμματα στη Βώνη και 9,25 στρέμματα στο Παλαίκυθρο, για τα οποία κατέχει τουρκοκυπριακούς «τίτλους ιδιοκτησίας». Σε δήλωσή του στον «Πολίτη» ο κ. Οζέρ αναφέρει ότι κατέχει χάρτη για τη γη στη Βώνη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να την αναγνωρίσουν. Για την έκταση στο Παλαίκυθρο αναφέρει ότι δεν έχει στην κατοχή του οποιονδήποτε χάρτη, ωστόσο είναι έτοιμος να υποδείξει τα ακίνητα, εάν του σταλεί χάρτης από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Ο Τουρκοκύπριος αρθρογράφος, Σενέρ Λεβέντ, επισημαίνει: «Ο Εράι Οζέρ θα κάνει κάτι πολύ καλό, το οποίο δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Θα παραδώσει στους πραγματικούς της ιδιοκτήτες την ελληνοκυπριακή γη που του έδωσε η διοίκηση στον βορρά». «Δεν είναι δικά μου αυτά τα χώματα, πάρθηκαν με τη βία από τους ιδιοκτήτες τους, δεν μπορώ να τα αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μου» είπε ο Οζέρ στον Τουρκοκύπριο αρθρογράφο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 August 2014 - 8:30:21 UTC