Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαβεβαιώνει ο υπ. Εργασίας
  • [02] Ψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο
  • [03] Ι. Βρούτσης: Η ρύθμιση για το ταμείο των ένστολων είναι προς το συμφέρον τους
  • [04] Οι εμπειρογνώμονες αναγκάστηκαν να φύγουν από μέρος του σημείου συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους λόγω συγκρούσεων
  • [05] Σχεδόν 300 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης

  • [01] Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαβεβαιώνει ο υπ. Εργασίας

    «Η καταβολή των συντάξεων είναι απολύτως εγγυημένη, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας ευνοϊκής ρύθμισης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με συγκεκριμενη όμως στόχευση, η οποία θα αφορά επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την οικονομική κρίση, ενώ υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

    Τονίζει επίσης, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών στην είσπραξη των εισφορών, που θα λειτουργούν κατα τα πρότυπα των εισπρακτικών εταιρειών.

    Αναφερόμενος στα μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ο κ. Βρούτσης εξαγγέλει σταδιακή υλοποίηση έως το τέλος του Σεπτεμβρίου νέων προγραμμάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε τουλάχιστον 100.000 ανέργων, όλων των ηλικιών.

    [02] Ψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο

    Με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη να επισημαίνει ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου συνιστούν αυτονόητες θετικές παρεμβάσεις στην μάχη για την καταπολέμηση των παθογενειών του φορολογικού συστήματος και του φορολογικού μηχανισμού, ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του πολυνομοσχεδίου, η οποία και ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το νομοθέτημα.

    «Οι διατάξεις που προτείνουμε συμβάλλουν στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, καλώντας του βουλευτές να τις υπερψηφίσουν ενω σημείωσε ότι αποτελούν όπλα στην μάχη, κατά των χρόνιων στρεβλώσεων τους συστήματος. Το νομοσχέδιο εισάγεται σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Τρίτη και Τετάρτη συζητείται στο Β' Θερινό Τμήμα, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί.

    [03] Ι. Βρούτσης: Η ρύθμιση για το ταμείο των ένστολων είναι προς το συμφέρον τους

    Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία των ένστολων, είναι προς το συμφέρον τους, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στους εκπροσώπων των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών οι οποίοι αντιδρούν και στην βελτιωτική τροποποίηση, που δίνει την δυνατότητα μετατροπής, του επικουρικού τους ταμείου, σε επαγγελματικό. «Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου δεν θα υπάρχει πια ασφαλιστικό και επικουρικό ταμείο το οποίο να μην διαπερνά η βασική αρχή του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας , επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Απευθύνοντας το ερώτημα,«αν υπάρχει κάποιος στη Βουλή που να λέει ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό», σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και την αλήθεια. "Αυτό έχει πλέον εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό που κάνουμε τώρα προς το συμφέρον των ένστολων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος» είπε.

    Αναφορικά με την «ρήτρα αξιόμαχου», ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση μέσα από μια διαδικασία η οποία σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή». Εξήγησε δε ότι αυτό ισχύει για όσους από δω και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση κι όχι γι αυτούς που έχουν υποβάλλει ήδη.

    [04] Οι εμπειρογνώμονες αναγκάστηκαν να φύγουν από μέρος του σημείου συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους λόγω συγκρούσεων

    Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα συντρίμμια της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines, η οποία κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, αναγκάστηκαν να φύγουν σήμερα από ένα μέρος του σημείου της συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού, ανέφερε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Οι επιθεωρητές άκουσαν πυρά του πυροβολικού σε μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, τα οποία πλησίαζαν. «Ήταν αρκετά κοντά για να αποφασίσουν να φύγουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντερ Χαγκ αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία. Ο Χαγκ διαβεβαίωσε ότι οι αυτονομιστές αντάρτες έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή, η οποία είναι υπό τον έλεγχό τους, και εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο για να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία έχουν δεσμευθεί τόσο οι αντάρτες όσο και ο ουκρανικός στρατός.

    [05] Σχεδόν 300 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης

    Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef. «Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων», εκτίμησε η Unicef, ο απολογισμός της οποίας βασίζεται στον αριθμό των νεκρών που η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, ο οποίος όμως κινδυνεύει να αυξηθεί.

    Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 August 2014 - 16:30:21 UTC