Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρή η συμμετοχή των εμπόρων, υποτονική η κίνηση στην αγορά
  • [02] Έξι νεκροί και 13 τραυματίες στο Ντονέτσκ το τελευταίο 24ωρο
  • [03] Νέο «χτύπημα» σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα
  • [04] Εκεχειρία στη Γάζα ζήτησε ο Ολάντ.

  • [01] Μικρή η συμμετοχή των εμπόρων, υποτονική η κίνηση στην αγορά

    Σήμερα εκτός εμπορικών τουριστικών κέντρων υπολογίζεται ότι άνοιξαν ακόμη λιγότερα και από δυό στα δέκα εμπορικά καταστήματα, ενώ κλειστά έμειναν ακόμη και κάποια πολυκαταστήματα. Το πρωί πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στο κέντρο της Αθήνας, με συνθήματα «ούτε 52, ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά» και «ποτέ δουλειά την Κυριακή: Δεν δουλεύουμε - δεν ψωνίζουμε».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, από τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου το διάστημα των θερινών εκπτώσεων κινήθηκαν πτωτικά σε σύγκριση με την αντίστοιχη θερινή εκπτωτική περίοδο.

    Σημειώνεται ότι ενώ τα τουριστικά μεγέθη είναι εντυπωσιακά για τη φετινή χρονιά, δεν έχουν μεταφραστεί ακόμη σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης και κατ΄επέκταση του τζίρου των καταστημάτων, ιδίως σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς.. Από την ΕΣΕΕ, δε, θεωρείται ότι κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της καταναλωτικής κίνησης διαδραμάτισε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την εφορία, πριν και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, γεγονός που πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι «πάγωσε» την αγορά.

    [02] Έξι νεκροί και 13 τραυματίες στο Ντονέτσκ το τελευταίο 24ωρο

    Έξι πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε διάστημα 24 ωρών εξαιτίας των μαχών στο Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από τη δημαρχία της πόλης.Τα θύματα καταγράφηκαν στη συνοικία Πετρόφσκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος του Ντονέτσκ Κονσταντίν Σαβίνοφ.

    Μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι είδε στην πόλη χθες Σάββατο πολλά συγκροτήματα κατοικιών και ένα σχολείο κατεστραμμένα από πυρά του πυροβολικού. Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της πόλης Λουχάνσκ δήλωσαν ότι τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών από βομβαρδισμούς.

    Εξάλλου πολλοί κάτοικοι του Λουχάνσκ δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα και κάποιοι είναι και χωρίς νερό, σύμφωνα με τη δημαρχία της πόλης.

    Η προέλαση του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει αναγκάσει τους αντάρτες να εγκαταλείψουν τις περισσότερες πόλεις που είχαν καταλάβει και τους περιόρισε κυρίως στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.

    [03] Νέο «χτύπημα» σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα

    Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ένα αεροπλάνο έπληξε την είσοδο του σχολείου της UNRWA στη Ράφα στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από την περιοχή, δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες στο σχολείο της UNRWA στη Ράφα έπειτα από έναν βομβαρδισμό», δήλωσε ο Κρις Γκάνες εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες.

    Εξάλλου νωρίτερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι στη Γάζα, μία ημέρα αφού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε να συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Χαμάς, ακόμη και αφού ο στρατός ολοκλήρωσει τη βασική του αποστολή της καταστροφής των στοών της παλαιστινιακής οργάνωσης.

    Στο μεταξύ σήμερα το Ισραήλ άρχισε να αποσύρει κάποια από τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας και να στέλνει άλλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ.«Η πραγματικότητα είναι ότι η Χαμάς προσπαθεί να συνεχίσει τις επιθέσεις, οπότε πρέπει να εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες σε κάποιο μέτρο, ώστε να απαντάμε», εξήγησε ο εκπρόσωπος του στρατού, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κυρίως κοντά στη Ράφα.Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός έχει ενημερώσει τους κατοίκους κάποιων περιοχών της Γάζας που είχαν εκκενωθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές.

    [04] Εκεχειρία στη Γάζα ζήτησε ο Ολάντ.

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να υπάρξει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, με την ευκαιρία των τελετών για την επέτειο από την κήρυξη του Α? Παγκόσμιου Πολέμου στο πλάι του γερμανού ομολόγου του Γιόαχιμ Γκάουκ.«Πρέπει να καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες, τώρα περισσότερο από ποτέ, για να επιτευχθεί μια εκεχειρία στη Γάζα και να σταματήσουν τα δεινά του άμαχου πληθυσμού», δήλωσε ο Ολάντ από το Χαρτμανσβίλερκοπφ, στα Βόσγια Όρη της Αλσατίας, όπου βρίσκεται ένα μνημείο για τον Α? Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Στο μεταξύ ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ εκτίμησε ότι η κατάσταση στη Γάζα έχει γίνει «ανυπόφορη» για τον άμαχο πληθυσμό και εξέφρασε τον φόβο ότι ενδέχεται να οδηγήσει «σε μια αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων» στη Βρετανία, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Telegraph.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 August 2014 - 12:30:20 UTC