Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η EE εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την τρόικα»
  • [02] Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι διορθώσεις στο Ε9
  • [03] Το PKK καλεί τους Κούρδους να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
  • [04] Ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία
  • [05] Η γερμανική κυβέρνηση μπλόκαρε την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία

  • [01] «Η EE εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει την τρόικα»

    Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργήσουν την τρόικα η οποία αξιολογεί την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να αναθέσουν στην Αθήνα να εφαρμόσει ένα δικό της σχέδιο για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με αντάλλαγμα μια ελεγχόμενη ροή ελάφρυνσης χρέους, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η διάλυση της τρόικας - που αποτελείται από κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ορισμένοι στην Ελλάδα «παρομοιάζουν με την κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας», όπως τονίζει το πρακτορείο - θα είναι ένα από τα κεντρικά στοιχεία του νέου σχεδίου για την Αθήνα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές. Μετά την έξοδο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας από τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών τους νωρίτερα φέτος, η τρόικα συνεχίζει τις επιθεωρήσεις μόνον στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν ότι η Αθήνα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια. Βάσει του σκεπτικού που περιέγραψαν οι πηγές του Ρόιτερς, οι έλεγχοι που ασκεί η τρόικα θα αντικατασταθούν από μια ειδική ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα διενεργεί ελέγχους ανά διετείς περιόδους και όχι κάθε τρεις μήνες, εάν η Ελλάδα δεν χρειαστεί νέο δανεισμό. Σε αντάλλαγμα η Αθήνα θα δεσμευτεί σε ένα εξαετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, και όταν επιτυγχάνει τα ορόσημα που θα της έχουν τεθεί θα εξασφαλίζει ελάφρυνση χρέους με κάποια μορφή, όπως για παράδειγμα την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ισχυόντων δανείων μάλλον, παρά τη χορήγηση νέων.

    [02] Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι διορθώσεις στο Ε9

    Για πρώτη φορά φέτος έγινε μια μεγάλη φορολογική αλλαγή. Με τη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας με βάση ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει ότι "όπως, όμως, είναι φυσικό για τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις. Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν, πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών". Τα προβλήματα που εμφανίζονται, σύμφωνα με το υπουργείο είναι δύο κατηγοριών: I. Σφάλματα και παραλείψεις στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων. Όπως, για παράδειγμα, όπου δεν έγινε σαφής καταγραφή ψιλής κυριότητας και επικαρπίας ή όπου έγιναν λάθη σε επιφάνειες, ορόφους, προσόψεις και έτος κατασκευής ή λανθασμένη συμπλήρωση στοιχείων οικοπέδου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. II. Στρεβλώσεις και προβλήματα, που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου. Έτσι προέκυψαν υπερβολικές επιβαρύνσεις, ειδικά σε μερικές περιπτώσεις οικοπέδων στην Περιφέρεια. Και αναδείχθηκαν τώρα που έγινε για πρώτη φορά λεπτομερής ηλεκτρονική επεξεργασία όλων των δεδομένων. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν ως εξής: I. Σφάλματα ή και παραλείψεις που έγιναν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των φορολογουμένων, μπορούν να διορθωθούν με τροποποιητικές δηλώσεις τους μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω. Η ημερομηνία πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα ανακοινωθεί σύντομα από την Γ.Γ.Δ.Ε. II. Αντίστοιχα, όπου υπάρχουν στρεβλώσεις από κενά ή παραλείψεις της Διοίκησης, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις το ταχύτερο, όπως και συνέβη προ δεκαπενθημέρου με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, όπου διορθώθηκε παράλειψη του αρχικού φορολογικού νόμου, που αφορούσε σε περισσότερο από δύο εκατομμύρια φορολογούμενους. Τελικός στόχος είναι να εξαλειφθούν ταχύτατα και πλήρως όλες οι πιθανές αδικίες, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Το PKK καλεί τους Κούρδους να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κάλεσε σήμερα όλους τους Κούρδους να πολεμήσουν εναντίον των μαχητών των Ισλαμικού κράτους, που προελαύνουν στο ιρακινό έδαφος προς την αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι κατοικούν σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη νοτιοανατολική Τουρκία ως τη βορειοανατολική Συρία και από το βόρειο Ιράκ ως το δυτικό Ιράν. «Όλοι οι Κούρδοι στον βορρά, στην ανατολή, στον νότο και στη δύση πρέπει να εξεγερθούν κατά της επίθεσης εναντίον των Κούρδων στη Σίντζαρ (στο βόρειο Ιράκ)» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το PKK. «Όλες οι κουρδικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμμετέχουν στην αντίσταση αυτή (. . .). Όταν οι Κούρδοι δέχονται επίθεση, πρέπει να δείξουν στους επιτιθέμενους ότι θα βρουν όλους τους Κούρδους απέναντί τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [04] Ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία

    Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει μεγάλα αεροπορικά γυμνάσια κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή. Περισσότερα από 100 αεροσκάφη συμμετέχουν στα γυμνάσια που θα διαρκέσουν πέντε ημέρες, από σήμερα ως την Παρασκευή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ. Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης ότι εκατοντάδες Oυκρανοί στρατιώτες ζήτησαν καταφύγιο στη Ρωσία, αν και η Ουκρανία επεσήμανε ότι οι στρατιώτες της αποκόπηκαν από τη μονάδα τους στη διάρκεια μαχών με τους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

    [05] Η γερμανική κυβέρνηση μπλόκαρε την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία

    Η κυβέρνηση της Γερμανίας πάγωσε την παράδοση εκπαιδευτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία από την αμυντική βιομηχανία Rheinmetall, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι θα απαγορεύσουν επίσης αναδρομικά τις παραδόσεις όπλων στη Μόσχα. Ο υπουργός Οικονομικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επιβεβαίωσε ότι ακύρωσε την άδεια που είχε δώσει στη Rheinmetall να εξάγει τον εξοπλισμό αυτό στο πλαίσιο της κατασκευής ενός εκπαιδευτικού στρατοπέδου του ρωσικού στρατού στο Μουλίνο, στην περιοχή του Βόλγα. Την πληροφορία αυτή είχε δημοσιεύσει πρώτη η εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. "Θεωρούμε αναγκαίο στην παρούσα κατάσταση" να μην εγκρίνουμε την παράδοση, δήλωσε μία εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι όσα μέρη έχουν ήδη παραδοθεί στις ρωσικές αρχές "δεν είναι λειτουργικά". Η Rheinmetall δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής. Η γερμανική κυβέρνηση είναι σε επαφή με την εταιρεία η οποία έχει τη δυνατότητα, εφόσον το θελήσει, να ζητήσει να αποζημιωθεί για την ακύρωση του συμβολαίου της που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, το συνολικό κόστος των εγκαταστάσεων στις οποίες θα εκπαιδεύονταν περίπου 30.000 Ρώσοι στρατιώτες ανέρχεται στα 128 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση του Βερολίνου τυπικά δεν εντάσσεται στις κυρώσεις που αποφασίστηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας αφού οι Βρυξέλλες απαγόρευσαν μεν την εξαγωγή όπλων και οπλικών συστημάτων προς τη Ρωσία, όχι όμως και την εκτέλεση των συμβάσεων που είχαν ήδη υπογραφεί.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 August 2014 - 18:30:21 UTC