Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές
  • [02] Νέοι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο
  • [03] Η Αργεντινή προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των ΗΠΑ
  • [04] ΗΠΑ: Τα αντίμετρα που έλαβε η Ρωσία θα βλάψουν την οικονομία της
  • [05] Μ. Τουμπάσι: Στρατηγικός μας στόχος είναι μία δίκαιη ειρήνη
  • [06] Κατερρίφθη μαχητικό αεροσκάφος στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον ΠΟΕ για το ρωσικό εμπάργκο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές

    «Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε 24 λεπτά και είχε αντικείμενο τον ορισμό την νέας ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι επειδή όλοι έχουν ανάγκη από ξεκούραση μπορούν να φύγουν για λίγες ημέρες αλλά θα ενημερώσουν τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Φώτη Καημενάκη για το πόσες ημέρες θα λείπουν και που θα βρίσκονται, ενώ θα έχουν εξασφαλίσει ότι τα υπουργεία θα λειτουργούν κανονικά με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς.

    [02] Νέοι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

    Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέλεξε σήμερα, με ομόφωνη απόφασή του το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.

    Συγκεκριμένα, για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π Αθανάσιος Κουτρομάνος, για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ Νικόλαος Αγγελάρας και για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

    Σε δήλωσή του ο κ. Αθανασίου ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».

    [03] Η Αργεντινή προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των ΗΠΑ

    Το Μπουένος Άιρες ζήτησε σήμερα από το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη να κινήσει μια διαδικασία εναντίον των ΗΠΑ για το χρέος της Αργεντινής.

    Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ που επιλύει διαμάχες μεταξύ των κρατών, αναφέρει ότι το αίτημα «διαβιβάστηκε στην αμερικανική κυβέρνηση. Παρόλα αυτά δεν θα αναληφθεί καμία δράση αν δεν και μέχρις ότου» η Ουάσινγκτον δεχθεί τη δικαιοδοσία του.

    Η Αργεντινή αναφέρει στην προσφυγή της προς το Διεθνές Δικαστήριο ότι οι ΗΠΑ «προέβησαν σε παραβιάσεις της κυριαρχίας και της ετεροδικίας της Αργεντινής και άλλες σχετικές παραβιάσεις ως αποτέλεσμα των δικαστικών αποφάσεων που έλαβαν αμερικανικά δικαστήρια».

    [04] ΗΠΑ: Τα αντίμετρα που έλαβε η Ρωσία θα βλάψουν την οικονομία της

    Τα αντίμετρα που έλαβε η Ρωσία σε απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της η Δύση για τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Ουκρανία θα βλάψουν τη ρωσική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Φέρμαν πρόσθεσε ότι οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας δεν έχουν αυξήσει την τιμή του πετρελαίου, αλλά ούτε είχαν επιπτώσεις στις αμερικανικές εξαγωγές.

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Κόεν επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν αυτή δεν αλλάξει στάση και συνεχίσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

    [05] Μ. Τουμπάσι: Στρατηγικός μας στόχος είναι μία δίκαιη ειρήνη

    Την ευχή ότι οι διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται στο Κάιρο, ύστερα από αιγυπτιακή πρωτοβουλία, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, θα οδηγήσουν σε τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα και σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Παλαιστινιακού, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρέσβης της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

    Τα αιτήματα που υποβάλλει η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο -μέρος της οποίας αποτελεί και η Χαμάς- είναι αιτήματα της PLO και όλων των Παλαιστινίων και τελούν υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς, τονίζει ο Παλαιστίνιος πρέσβης και αναφέρεται ειδικότερα στην ανάγκη να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση και να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

    [06] Κατερρίφθη μαχητικό αεροσκάφος στην ανατολική Ουκρανία

    Καταδιωκτικό που πετούσε σε χαμηλό ύψος σε ζώνη που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατερρίφθη σήμερα, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Το αεροσκάφος συνετρίβη σε έναν αγρό έπειτα από μια ισχυρή έκρηξη και αφού ο πιλότος του πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του.

    Το επεισόδιο αυτό εκτυλίχθηκε κοντά στη Γντανίβκα, περίπου 40 χλμ. ανατολικά του Ντονέτσκ, κοντά στον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ της Malaysia Airlines την 17η Ιουλίου.

    [07] Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον ΠΟΕ για το ρωσικό εμπάργκο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) μετά το αγροδιατροφικό εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάκας.

    «Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εξετάζεται αυτή η λύση» δήλωσε ο Ουσάκας, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας.

    «Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα. Η ΕΕ τηρεί πάντα τους νόμους και τις διεθνείς της δεσμεύσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

    Τα αντίμετρα αυξάνουν την ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, εξήγησε ο πρεσβευτής ενώ σημείωσε ότι οι διμερείς εντάσεις «δεν υπήρξαν ποτέ χειρότερες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2014 - 18:30:25 UTC