Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ νότια της Κρήτης
  • [02] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ, την Τρίτη 12 Αυγούστου
  • [03] Απρόσκοπτες οι εξαγωγές κομπόστας και χυμού προς τη Ρωσία, διαβεβαιώνει ο κλαδικός φορέας
  • [04] Διαγραφή χρέους ύψους 2,3 εκατ. ευρώ χάρη στον «Greece Debt Free»
  • [05] «Εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος η επιδημία του Έμπολα να φθάσει στην Ευρώπη»
  • [06] Ένα αγόρι το πρώτο θύμα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα
  • [07] Κατασκεύασαν ρομπότ που αυτό-διπλώνονται

  • [01] Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

    Σε πολλές περιοχές της Κρήτης έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση των4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:20.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, προερχόταν από απόσταση 366 χιλιομέτρων νότια/ νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 30 χλμ. στον υποθαλάσσιο χώρο, νότια του Τυμπακίου.

    Από τη δόνηση, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή, από τη νότια Κρήτη μέχρι και το Ηράκλειο, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [02] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1 δισ. ευρώ, την Τρίτη 12 Αυγούστου

    Τη διενέργεια δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων (λήξεως 14 Νοεμβρίου 2014), ύψους 1 δισ. ευρώ, την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014, εξήγγειλε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ). Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 έως και Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014. 2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρείες.

    [03] Απρόσκοπτες οι εξαγωγές κομπόστας και χυμού προς τη Ρωσία, διαβεβαιώνει ο κλαδικός φορέας

    Εφησυχασμένοι είναι οι Έλληνες παραγωγοί κομπόστας και χυμών, οι οποίοι εξάγουν τα προϊόντα τους στη ρωσική αγορά, καθώς, όπως διευκρινίζουν, τα συγκεκριμένα προϊόντα εξαιρούνται από τη λίστα εκείνων, που έθεσε σε εμπάργκο η ρωσική κυβέρνηση. Ειδικότερα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κ. Αποστόλου, ο κωδικός 0811, που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ελληνικών προϊόντων («Καρποί και φρούτα, που έχουν ή όχι υποστεί θερμική επεξεργασία σε βραστό νερό ή ατμό, κατεψυγμένα, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών»), τα οποία αποκλείονται για έναν χρόνο από τη ρωσική αγορά, αντιστοιχεί σε καρπούς και φρούτα νωπά, κατεψυγμένα, αφυδατωμένα και όχι σε κομπόστες και χυμούς, με κωδικούς 2008 και 2007 αντίστοιχα.

    [04] Διαγραφή χρέους ύψους 2,3 εκατ. ευρώ χάρη στον «Greece Debt Free»

    Στα 2,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά το χρέος που έχει διαγραφεί, χάρη στις δωρεές ομολόγων τού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Greece Debt Free» ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, «υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free" και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, από το σύνολο του δημοσίου χρέους. Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230 χιλ. ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ».

    [05] «Εξαιρετικά μικρός ο κίνδυνος η επιδημία του Έμπολα να φθάσει στην Ευρώπη»

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα να επεκταθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι «εξαιρετικά μικρός». «Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ο κίνδυνος η επιδημία του Εμπολα να φθάσει στο ευρωπαϊκό έδαφος είναι εξαιρετικά μικρός. Τόσο διότι μικρός αριθμός των ατόμων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι πιθανόν να έχει μολυνθεί, όσο και εξαιτίας του τρόπου μετάδοσης του ιού, μόνο μέσω απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά ασθενούς» αναφέρει ο ευρωπαίος επίτροπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

    «Η Ευρωπαϊκή Ενωση παρακολουθεί εδώ και μήνες την κατάσταση στη Δυτική Αφρική και στην πολύ μικρής πιθανότητας περίπτωση που ο ιός Εμπολα θα φθάσει στην Ευρώπη, είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

    [06] Ένα αγόρι το πρώτο θύμα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα

    Ένας μικρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε τέμενος στην πόλη της Γάζας ύστερα από την κατάρρευση της εκεχειρίας νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

    Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πριν από λίγο ότι το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί με τους Παλαιστινίους για την ανανέωση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, όσο οι ένοπλοι της Χαμάς εξακολουθούν να εκτοξεύουν ρουκέτες.

    [07] Κατασκεύασαν ρομπότ που αυτό-διπλώνονται

    Ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε συνεργασία με μελετητές του ΜΙΤ, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέπτυξαν ρομπότ που έχουν την ικανότητα να αυτό-διπλώνονται και να σέρνονται δίχως ανθρώπινη παρέμβαση, σύμφωνα με το BBC.

    Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των συγκεκριμένων ρομπότ αποτέλεσε η ιαπωνική τέχνη οριγκάμι.

    Οι δημιουργοί των μηχανών ισχυρίζονται ότι στο μέλλον όλα και περισσότερα ευέλικτα ρομπότ θα είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 10:30:25 UTC