Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο νοσοκομείο Παπανικολάου για εξετάσεις ο Ν. Μαζιώτης
  • [02] Άλλοι 29 νεκροί προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του Έμπολα
  • [03] Αεροσκάφη των ΗΠΑ πλήττουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ
  • [04] Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και ρωσικών εταιρειών, εισηγείται το Κίεβο

  • [01] Στο νοσοκομείο Παπανικολάου για εξετάσεις ο Ν. Μαζιώτης

    Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μετήχθη το μεσημέρι, από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών όπου κρατείται, ο καταδικασθείς για τρομοκρατικές πράξεις Νίκος Μαζιώτης. Η μεταγωγή του έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    Όπως έγινε γνωστό, μετήχθη στο νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να γίνουν κάποιες εξετάσεις στο χειρουργημένο χέρι του, τραυματισμό τον οποίο ?αποκόμισε? κατά την ένοπλη συμπλοκή που είχε, προτού συλληφθεί, στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, ο Νίκος Μαζιώτης αναμένεται να επιστρέψει στα Διαβατά, όπου κρατείται από τις 26 Ιουλίου.

    [02] Άλλοι 29 νεκροί προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του Έμπολα

    Τους 961 έφτασαν στις 6 Αυγούστου οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς άλλα 29 θύματα του θανατηφόρου ιού προστέθηκαν μέσα σε 48 χώρες, στις 5 και 6 του μηνός.

    Αναφέρθηκαν επίσης 68 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.779. Τέσσερα από τα νέα αυτά κρούσματα ήταν στη Νιγηρία, την τελευταία από τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία. Από την άλλη πλευρά, δεν αναφέρθηκε κανένα καινούριο κρούσμα στη Γουινέα, τη χώρα απ' όπου ξεκίνησε η επιδημία του Έμπολα. Από τους 29 νεκρούς, 12 ήταν από τη Σιέρα Λεόνε, άλλοι τόσοι από τη Λιβερία, 4 στη Γουινέα και ένας από τη Νιγηρία.

    [03] Αεροσκάφη των ΗΠΑ πλήττουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ

    Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έπληξαν θέσεις των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράκ, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

    Επλήγησαν θέσεις του πυροβολικού του ΙΚ οι οποίες απειλούσαν το αμερικανικό προσωπικό το οποίο εδρεύει στην πόλη Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

    [04] Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και ρωσικών εταιρειών, εισηγείται το Κίεβο

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 172 προσώπων και 65 εταιρειών, στην πλειονότητά τους ρωσικών συμφερόντων, που κατηγορούνται ότι στήριξαν την προσάρτηση της Κριμαίας ή χρηματοδότησαν τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας. Ο κατάλογος με τα ονόματα των προσώπων και των εταιρειών που πλήττονται από τις κυρώσεις δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Θα πρέπει να επικυρωθεί αρχικά από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας και στη συνέχεια, την Τρίτη, να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

    Ο Γιατσενιούκ δήλωσε ότι οι κυρώσεις μπορεί να αφορούν απαγόρευση εισόδου στη χώρα ή πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων όσων μπήκαν στο στόχαστρο του Κιέβου. Σε ερώτηση εάν οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο αυτό θα επηρεάσουν τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω των αγωγών που διέρχονται από το ουκρανικό έδαφος, ο Ουκρανός πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι ενδεχόμενο να σταματήσει "κάθε είδους διαμετακόμιση, από τις αεροπορικές πτήσεις μέχρι τη μεταφορά φυσικών πόρων". Περίπου το μισό από το ρωσικό φυσικό αέριο που καταναλώνεται στην Ευρώπη περνά από την Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 14:30:23 UTC