Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον δρόμο προς τις φυλακές πήραν τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία 43χρονου Αλβανού
  • [02] Στα 2,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο επτάμηνο
  • [03] Υποχώρηση της ύφεσης στο 0,2% του ΑΕΠ
  • [04] Ο Σαρλ Αζναβούρ θέλει να εγκατασταθούν στη Γαλλία οι διωκόμενοι της Μ. Ανατολής

  • [01] Τον δρόμο προς τις φυλακές πήραν τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία 43χρονου Αλβανού

    Τον δρόμο προς τις φυλακές πήραν ήδη τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση δολοφονίας του 43χρονου Αλβανού από την Ημαθία, που έπεσε θύμα δολοφονίας επειδή δεν τον ήθελαν τα πεθερικά του. Πρόκειται για την 53χρονη πεθερά, τον 48χρονο φερόμενο ως εκτελεστή κι έναν ακόμη 48χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έφερε σε επαφή τα πεθερικά του θύματος, που ήταν και οι εμπνευστές του σατανικού σχεδίου, με τον κατηγορούμενο ως δράστη.

    Οι παραπάνω απολογήθηκαν σε ανακριτή της Βέροιας και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ σειρά παίρνουν οι απολογίες του 54χρονου πεθερού κι ενός 36χρονου, που κατά το κατηγορητήριο συνήργησε στη δολοφονία. Ο 48χρονος κατηγορούμενος ως πληρωμένος δολοφόνος, ανακρινόμενος «έσπασε» και υπέδειξε το σημείο- «τάφο» του άτυχου αλλοδαπού. Επρόκειτο για δασική περιοχή, έξω από τη Βέροια, στην τοποθεσία «Πατρίδα», όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 43χρονου. Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα ήταν θαμμένο και καλυμμένο με κλαδιά και πέτρες. Αμέσως μεταφέρθηκε στη Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει νεκροψία, διαδικασία από την οποία θα προκύψουν οι συνθήκες θανάτου του 43χρονου.

    [02] Στα 2,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο επτάμηνο

    Στα 2,3 δισ. ευρώ ή στο 1,25% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 800 εκατ. ευρώ ή 0,4% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού την επτάμηνη περίοδο Ιανουαρίου ? Ιουλίου 2014, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση έναντι του επικαιροποιημένου εφετινού στόχου περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφώθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ, από πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 1,7 δισ. ευρώ ή στο 0,95% του ΑΕΠ έναντι στόχου για έλλειμμα 3,4 δισ. ευρώ ή 1,8% του ΑΕΠ. Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση έναντι του βελτιωμένου, επικαιροποιημένου, εφετινού στόχου περίπου κατά 1,6 δισ. ευρώ.

    [03] Υποχώρηση της ύφεσης στο 0,2% του ΑΕΠ

    Θετικότερα του αναμενομένου κινήθηκε η ελληνική οικονομία κατά το β' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, βάσει των οποίων παρατηρήθηκε υποχώρηση της ύφεσης στο 0,2% του ΑΕΠ. Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό από το γ' τρίμηνο του 2008. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, και με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο του 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,2% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2013. Ταυτόχρονα, όμως, τα στοιχεία ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο 2014 έχουν αναθεωρηθεί (από πτώση του ΑΕΠ κατά 0,9% που ήταν η πρώτη εκτίμηση σε υποχώρηση 1,1%) λόγω της ενσωμάτωσης νέων στοιχείων βραχυχρόνιων στατιστικών (Αναθεώρηση Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, διαθεσιμότητα δείκτη τιμών Παραγωγού στις Υπηρεσίες) και επικαιροποίησης στοιχείων γενικής κυβέρνησης.

    [04] Ο Σαρλ Αζναβούρ θέλει να εγκατασταθούν στη Γαλλία οι διωκόμενοι της Μ. Ανατολής

    Ο αρμενικής καταγωγής τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ προτείνει οι διωκόμενες κοινότητες της Μέσης Ανατολής να εγκατασταθούν στα «εγκαταλειμμένα» γαλλικά χωριά με την υποχρέωση να τα ανοικοδομήσουν και να τα κάνουν να ζήσουν ξανά, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Λε Φιγκαρό». «Στη σημερινή κατάσταση, αυτοί οι χριστιανοί, αυτοί οι Κούρδοι, αυτοί οι γεζίντι, αυτοί οι μουσουλμάνοι και αυτοί οι Αρμένιοι πρέπει, όπως τόσοι άλλοι, να εγκαταλείψουν αυτή τη χώρα το συντομότερο δυνατόν», γράφει ο καλλιτέχνης, πρεσβευτής της Αρμενίας στην Ελβετία και μόνιμος αντιπρόσωπος του Ερεβάν στον ΟΗΕ και την Ουνέσκο, αναφερόμενος στο Ιράκ και στη Συρία.

    Ο Σαρλ Αζναβούρ προτείνει έτσι στις Αρχές να εμπιστευθούν τα γαλλικά χωριά που είναι «σήμερα πλήρως εγκατελειμμένα» και τα οποία χαρακτηρίζει «φαντάσματα» σ' αυτούς τους «χριστιανούς, αυτούς τους Κούρδους, αυτούς τους γεζίντι, αυτούς τους Αρμένιους» οι οποίοι θα έχουν την «υποχρέωση να τα ανοικοδομήσουν, να τα κάνουν να ζήσουν ξανά, να οργώσουν και πάλι τη γη, για τη γονιμότητα της οποίας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αρκούσε απλώς να «αποδεσμευθούν τα σχετικά μικρά ποσά που χρειάζονται για να αγορασθεί το υλικό που έχουν ανάγκη για να πιάσουν δουλειά. Αυτό είναι όλο», διαβεβαιώνει ο τραγουδιστής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 2014 - 10:30:23 UTC