Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group
  • [02] Τι έδειξαν οι έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία
  • [03] Β. Πούτιν: Η Μόσχα ενδέχεται να αποσυρθεί από το ΕΔΑΔ
  • [04] Μ. Ρέντσι: Όλη η ευρωζώνη διέρχεται φάση στασιμότητας

  • [01] Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group

    Την συμφωνία για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group, θυγατρική της Munich Re ανακοίνωσε η τράπεζα Πειραιώς. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 90,1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για τη μεταβολή της καθαρής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.

    Η ATE Ασφαλιστική αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από την Τράπεζα Πειραιώς ως μέρος της εξαγοράς της «υγιούς» ΑΤΕbank. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στους κλάδους κατά Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας στους πελάτες της. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα 170 εκατ. ευρώ το 2013, εκ των οποίων 130 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν στις ασφάλειες των κλάδων κατά Ζημιών.

    Η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής αποτελεί μέρος του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

    [02] Τι έδειξαν οι έλεγχοι από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία

    Στη μη έκδοση στοιχείων εντοπίζεται κατά κύριο λόγο η φορολογική παραβατικότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μερικών επιτόπιων ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα 7/7/2014 -10/8/2014 και ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Κατά το διάστημα από 7/7/14 έως 10/8/14 πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία συνολικά 15.136 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα.

    [03] Β. Πούτιν: Η Μόσχα ενδέχεται να αποσυρθεί από το ΕΔΑΔ

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδέχεται να αποσυρθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το Δικαστήριο αυτό του Συμβουλίου της Ευρώπης «δεν προστατεύει δικαιώματα, αλλά απλώς εκπληρώνει μια ορισμένη πολιτική λειτουργία», είπε ο Πούτιν μιλώντας σε Ρώσους βουλευτές στην Κριμαία.

    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε επίσης ότι η Ρωσία ενδέχεται να αποχωρήσει οριστικά από τη δικαιοδοσία του ΕΔΑΔ, εάν οι πρακτικές που ακολουθεί κλιμακωθούν.

    Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να καταγγείλει ή να διακόψει τη συμμετοχή της σε διεθνείς συμφωνίες, εάν κρίνει ότι είναι προς το εθνικό της συμφέρον. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την εφαρμογή της οποίας ελέγχει το ΕΔΑΔ.

    [04] Μ. Ρέντσι: Όλη η ευρωζώνη διέρχεται φάση στασιμότητας

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επισήμανε σήμερα τα δυσμενή δεδομένα για την πορεία της οικονομίας της Γερμανίας και της Γαλλίας για να απορρίψει τις εκτιμήσεις ότι η Ιταλία, η οποία έχει ολισθήσει εκ νέου σε ύφεση, απειλεί τη σταθερότητα στην ευρωζώνη.

    Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη νότια Ιταλία, ο Ρέντσι σημείωσε πως τα στοιχεία τα οποία κατέδειξαν πως η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2% το δεύτερο τρίμηνο ενώ εκείνη της Γαλλίας παρέμεινε στάσιμη αποδεικνύουν πως η ιταλική οικονομία αποτελεί μόνον ένα μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το σύνολο της ευρωζώνης.

    «Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει καμιά κρίση στην Ιταλία που να αντιπαραβάλλεται με μια ευρωζώνη, η οποία τρέχει με τη διπλάσια ταχύτητα. Αυτό συνέβαινε στο παρελθόν» είπε ο Ρέντσι σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά από το Ρήγιο της Καλαβρίας.

    «Η κατάσταση έχει αλλάξει. Το πρόβλημα είναι πως όλη η ευρωζώνη διέρχεται μια φάση στασιμότητας» επέμεινε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2014 - 16:30:19 UTC