Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού εύχεται ο Κ. Παπούλιας
  • [02] ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες για την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση
  • [03] Δολοφονημένοι βρέθηκαν ένας άντρας και μια γυναίκα, στην Εγνατία οδό
  • [04] Συνεχίζεται και σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων
  • [05] Frankfurter Allgemeine: Η ΕΕ θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για τις απώλειες
  • [06] Ο γερμανικός στρατός ξεκίνησε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ
  • [07] Κινήσεις ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, στο πλαίσιο άσκησης

  • [01] Αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού εύχεται ο Κ. Παπούλιας

    Tην ελπίδα του «η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στον ιερό ναό της Παναγίας των Ξένων, στη Λευκάδα. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία, και εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλά. Ελπίζω η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή του τέλους των δεινών του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

    [02] ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλίες για την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση

    «Σημαντικές πρωτοβουλίες για την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση», ετοιμάζονται το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ. Αυτές, κατά τις ίδιες πηγές, αφορούν πρώτιστα το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα προετοιμάσουν και τη «μεγάλη "πολιτική" διαπραγμάτευση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που είναι θεμελιώδους σημασίας για την επάνοδο της χώρας στην ευρωπαϊκή "κανονικότητα"». Παράλληλα, τονίζουν ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι καταρχάς μια ουσιαστική, συνολικού χαρακτήρα, συζήτηση με τους εταίρους που θα ξεκινά από την αναγνώριση των επιτευγμάτων της χώρας και των θυσιών των πολιτών, ώστε να γίνουν αποδεκτές προτάσεις για διορθώσεις σε άδικες ή ατελέσφορες ρυθμίσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ?που «έχει σηκώσει το βάρος των δυσκολότερων στιγμών της τελευταίας τετραετίας»- επιμένουν στην ανάγκη να υπάρχει ένα «σαφές και σταθερό στρατηγικό πλαίσιο, στο οποίο να ανάγονται όλοι οι επιμέρους χειρισμοί -και σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο». Συμπλήρωναν δε ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί, άλλωστε, εκ των πραγμάτων, ως ο εγγυητής μιας δύσκολης, αλλά αναγκαίας εθνικής στρατηγικής -σχέδιο Β ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει- όλη την περίοδο της "έκρηξης" και της διαχείρισης της κρίσης, ακόμη και όταν άλλοι ζούσαν την "αντιμνημονιακή" τους περίοδο».

    Η πρώτη φάση αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, αρχίζει από το τρίπτυχο «αλλαγή τρόπου επαφής με την τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμός από το ΔΝΤ και άρα από την τρόικα», όπως αυτό το είχε παρουσιάσει αναλυτικά ο πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του (30/7) στους Τομείς Πολιτικής και Δράσης του Κινήματος. Επ' αυτού οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στα τρία ζητήματα που ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε στα στελέχη του κόμματος και που είχε θέσει δημόσια εκ μέρους του Κινήματος ως στοιχεία της εθνικής στρατηγικής και της εθνικής διαπραγμάτευσης, «αλλά κάποιοι "λόγω κομματικής μικροψυχίας οδηγούνται σε αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας και δεν στρατεύονται στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος"».

    [03] Δολοφονημένοι βρέθηκαν ένας άντρας και μια γυναίκα, στην Εγνατία οδό

    Ενας άντρας και μια γυναίκα βρέθηκαν δολοφονημένοι δίπλα σε σταματημένο αυτοκίνητο στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Ξυλούπολης Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκαν τυχαία από περαστικό και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρουν τραύματα από καραμπίνα. Η Αστυνομία κάνει έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    [04] Συνεχίζεται και σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων

    Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μεγάλη έξοδο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς και η κίνηση στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων.

    Σημαντική αύξηση σημειώνεται στην έξοδο των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 πμ, 15.012 αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν εκτός της πρωτεύουσας, σχεδόν τα διπλά από το 2013 που ήταν 8.527 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Στα διόδια των Αφιδνών οι διελεύσεις των οχημάτων κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, ελαφρώς αυξημένες, με 7.915 οχήματα φέτος έναντι 6.683 πέρσι, στο χρονικό διάστημα από τις 6 τα ξημερώματα ως τις 11 το πρωί.

    Αύξηση παρατηρείται και στις πτήσεις, αφού από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για το διάστημα από 14 μέχρι 18 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί συνολικά 2.362 πτήσεις, αυξημένες κατά 16,12% σε σχέση με πέρυσι.

    Στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για πολλούς προορισμούς φθάνει και το 100% ενώ και τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν επίσης μεγάλη πληρότητα. Μάλιστα τα κατά τόπους ΚΤΕΛ ενισχύουν με έκτακτα δρομολόγια όπου χρειάζεται, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

    Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία, στα Τέμπη, για την επιστροφή της Κυριακής.

    Διαβάστε επίσης:

    Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη για την επιστροφή της Κυριακής

    [05] Frankfurter Allgemeine: Η ΕΕ θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για τις απώλειες

    Η ΕΕ θα αποζημιώσει τους παραγωγούς για τις απώλειες που υφίστανται εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο και των γεγονότων στην Ουκρανία, δίνοντας προτεραιότητα στα «ευπαθή προϊόντα», εκτιμά η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Συγκεκριμένα, σε εκτενή ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «την επόμενη εβδομάδα η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις της» για προϊόντα όπως τα αγγούρια και τις πιπεριές, ενώ «πρόσφατα είχε ήδη αποφασίσει να στηρίξει την αγορά στα ροδάκινα». Συγκεκριμένα στοιχεία και ποσά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ΕΕ έχει ήδη προβλέψει προϋπολογισμό για ενδεχόμενες αποζημιώσεις συνολικού ύψους 423 εκατ. ευρώ.

    Στις Βρυξέλλες έχει διαμορφωθεί η εκτίμηση ότι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και την Ισπανία έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ το ίδιο συμβαίνει για τους εξαγωγείς κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στις βαλτικές χώρες, οι οποίοι απευθύνονται κυρίως στη ρωσική αγορά. Συνολικά τα ρωσικά αντίμετρα αφορούν αγροτικά προϊόντα συνολικής αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τη Ρωσία. Πάντως η εφημερίδα εκτιμά ότι «σε ένα πρώτο βήμα» θα δοθεί οικονομική βοήθεια σε παραγωγούς και προμηθευτές ευπαθών προϊόντων, ενώ για το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα η ΕΕ τηρεί ακόμη στάση αναμονής.

    [06] Ο γερμανικός στρατός ξεκίνησε τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ

    Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στο βόρειο Ιράκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί προσπαθώντας να γλιτώσουν από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας εξετάζει την πιθανότητα να παραδώσει και στρατιωτικό εξοπλισμό στη χώρα. Το πρώτο αεροσκάφος αναχώρησε ήδη για την Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, μεταφέροντας φάρμακα, τρόφιμα και κουβέρτες ενώ εντός της ημέρας θα ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις.

    Στο μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους Γεζίντι που συρρέουν από το Ιράκ στη Συρία, έχει ξεκινήσει τη μεταφορά των νεοαφιχθέντων προσφύγων από τα σύνορα στον καταυλισμό Νεβρόζ κοντά στο Αλ Καμίσλι, περίπου 60 χιλιόμετρα προς τα δυτικά.

    [07] Κινήσεις ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, στο πλαίσιο άσκησης

    Ρωσικά τεθωρακισμένα μετακινούνταν σήμερα το πρωί στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στο σημείο όπου σταθμεύουν τα φορτηγά της φάλαγγας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι είδαν μια φάλαγγα αποτελούμενη από περίπου δέκα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στο δρόμο προς το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ. Άλλοι δημοσιογράφοι, των βρετανικών εφημερίδων Γκάρντιαν και Τέλεγκραφ ανέφεραν ότι 23 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, βυτιοφόρα με καύσιμα και άλλα οχήματα με ρωσικές, στρατιωτικές πινακίδες, πέρασαν τα σύνορα από την ίδια περιοχή, γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

    Η ρωσική φάλαγγα που μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει σταθμευμένη από το βράδυ της Πέμπτης στην κοινότητα Καμένσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το μεθοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 August 2014 - 10:30:21 UTC