Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί ο υδράργυρος
  • [02] Με τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι προσπάθησαν να περάσουν κινητά στις φυλακές Λάρισας
  • [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στον Νέο Ερινεό της Αιγιάλειας
  • [04] Κουρδική επίθεση για ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης
  • [05] «Η συνάντηση του Βερολίνου θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια ειρηνευτική σύνοδο»

  • [01] Υποχωρεί ο υδράργυρος

    Πτώση της θερμοκρασίας και γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Στα κεντρικά και στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά πρόσκαιρα.

    [02] Με τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι προσπάθησαν να περάσουν κινητά στις φυλακές Λάρισας

    Με τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι αερομοντελισμού άγνωστοι επιχείρησαν να περάσουν κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας, αλλά η ενέργεια τους έγινε αντιληπτή από την εξωτερική φρουρά των φυλακών.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία αργά χθες το βράδυ υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς είδε το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι να πέφτει στο έδαφος, στη δυτική πλευρά των Φυλακών σε απόσταση περίπου 35-40 μέτρων από την περίφραξη, και διαπίστωσε ότι πάνω ήταν κολλημένη με μονωτική ταινία μια χάρτινη συσκευασία.

    Το ελικοπτεράκι παραδόθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας και η έρευνα που έκαναν έδειξε ότι μέσα στη χάρτινη συσκευασία υπήρχαν πέντε κινητά τηλέφωνα, πέντε καλώδια καλώδια φόρτισής τους, έξι κάρτες sim και δύο ακουστικά.

    Ταυτόχρονα άρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας, για να εντοπιστούν τα άτομα που έθεσαν σε λειτουργία το ελικοπτεράκι, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

    [03] Υπό έλεγχο η φωτιά στον Νέο Ερινεό της Αιγιάλειας

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή του Νέου Ερινεού της Αιγιαλείας.

    Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και ένα ελικόπτερο. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα γειτονικά σπίτια, όπου προς στιγμή είχε εκδηλωθεί ανησυχία, ανάμεσα στους κατοίκους. Έπειτα από λίγη ώρα εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

    [04] Κουρδική επίθεση για ανακατάληψη του φράγματος της Μοσούλης

    Οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση για να ανακαταλάβουν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το φράγμα της Μοσούλης, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, το οποίο είναι το σημαντικότερο στη χώρα, δήλωσε ένας ανώτερος Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος.

    «Οι Πεσμεργκά (οι Κούρδοι μαχητές), με αμερικανική αεροπορική υποστήριξη, πήραν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς του φράγματος» στην επίθεσή τους αυτή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Άμπντελ Ραχμάν Κορίνι.

    Οι μαχητές του ΙΚ είχαν καταλάβει το φράγμα αυτό την 7η Αυγούστου.

    [05] «Η συνάντηση του Βερολίνου θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια ειρηνευτική σύνοδο»

    Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας που σχεδιάζεται να γίνει στο Βερολίνο αύριο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για τη διεξαγωγή μιας ειρηνευτικής συνόδου Κιέβου-Μόσχας, με υπόδειγμα μια συνάντηση η οποία είχε πραγματοποιηθεί στη Νορμανδία τον περασμένο μήνα, εκτιμά η προεδρία της Γαλλίας σε σημερινή ανακοίνωσή της.

    Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας εκδόθηκε έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και καταγράφεται εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

    Ο Ολάντ κάλεσε τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο πρέπει να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση και επιλεκτικότητα στις στρατιωτικές της ενέργειες» και ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα «αληθινή πολιτική διαδικασία».

    «Και οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από ανθρωπιστική άποψη και όσον αφορά τις ανάγκες του πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 August 2014 - 16:30:24 UTC