Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Κρίσιμοι για το Kυπριακό οι επόμενοι 2-3 μήνες
  • [02] Βυθίστηκε στα ανατολικά της Ινδονησίας, σκάφος που μετέφερε ξένους τουρίστες
  • [03] Μ. Μπαρζανί: Να δοθούν «ισχυρά όπλα» στους Κούρδους για να πολεμίσουν τους τζιχαντιστές
  • [04] «Όχι στην εκεχειρία με τους Παλαιστίνιους αν δεν δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ»
  • [05] Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου
  • [06] Άνοιξαν τις «πύλες» τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2014, στην Κίνα

  • [01] Ν. Αναστασιάδης: Κρίσιμοι για το Kυπριακό οι επόμενοι 2-3 μήνες

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες τους κρισιμότερους της παρούσας φάσης στο Κυπριακό. Ερωτηθείς κατά πόσο η εσωτερική κρίση που διαφαίνεται στην Τουρκία, μετά και την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της χώρας, θα επηρεάσει το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του νέου Τούρκου Προέδρου. Πρόσθεσε ότι πληροφορίες φέρουν τον Ταγίπ Ερντογαν να εμφανίζεται αποφασισμένος. «Ελπίζουμε στρατηγικοί εταίροι της Κύπρου αλλά και Ευρωπαίοι φίλοι και εταίροι της να ενεργοποιηθούν για να υπάρξουν κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα ή και πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι οι διαβουλεύσεις και οι ενέργειες στη Νέα Υόρκη, όπου μεταβαίνει τον ερχόμενο μήνα για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, θα καταδείξουν κατά πόσο υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του νέου Τούρκου Προέδρου, να συμβάλει ουσιαστικά στην άρση της κατοχής και στην εξεύρεση μόνιμης, διαρκούς και καθόλα αρμόζουσας με ευρωπαϊκό κράτος λύση. «Συνεπώς, οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι ενδεχομένως και οι κρισιμότεροι στο Κυπριακό», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Νωρίτερα, σε ομιλία του στον ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πεδουλά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι ο χρόνος διαδραματίζει καταλυτικά αρνητικό ρόλο και επηρεάζει σε βαθμό μη αναστρέψιμο βασικά στοιχεία της λύσης.

    [02] Βυθίστηκε στα ανατολικά της Ινδονησίας, σκάφος που μετέφερε ξένους τουρίστες

    Δεκαπέντε ξένοι τουρίστες αγνοούνται σήμερα αφότου το σκάφος με το οποίο επισκέπτονταν νησιά στην ανατολική Ινδονησία βυθίστηκε, δήλωσε ένας υπεύθυνος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της χώρας. Ο Σουριάμαν είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι 10 άνθρωποι διεσώθησαν και ότι το πλοίο βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από το νησί Λομπόκ προς το νησιά Κομόντο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε γνωρίζει την τύχη των άλλων 15 επιβαινόντων στο σκάφος, το οποίο είχε πλήρωμα 5 Ινδονήσιων και μετέφερε 20 ξένους.

    Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ την Πέμπτη το βράδυ και βυθίστηκε χθες γύρω στις 1900 τοπική ώρα, ενώ «εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 8 το πρωί (της Κυριακής) τοπική ώρα» είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης. Ντόπιοι ψαράδες διέσωσαν 5 ανθρώπους προτού φθάσει η ομάδα, προσέθεσε.

    [03] Μ. Μπαρζανί: Να δοθούν «ισχυρά όπλα» στους Κούρδους για να πολεμίσουν τους τζιχαντιστές

    Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί ζήτησε σήμερα από τους συμμάχους του Ιράκ «και από τη Γερμανία επίσης» να δοθούν «ισχυρά όπλα» στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). «Περιμένουμε αποτελεσματικά όπλα όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από τους άλλους φίλους και συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας» είπε ο Μπαρζανί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ. «Βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αυτοί που θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη από την τρομοκρατία θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να υπερασπίζονται το Κουρδιστάν και να πολεμήσουν το ΙΚ» πρόσθεσε.

    Ο Μπαρζανί επανέλαβε ότι δεν ζητά από τη διεθνή κοινότητα να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή, μόνο «αρκετά όπλα για να πολεμήσουμε το ΙΚ». Εκτίμησε επίσης ότι απαιτείται να εφαρμοστεί μια «συνολική στρατηγική» ώστε να αποκοπούν οι σουνίτες τζιχαντιστές από όσους τους στηρίζουν οικονομικά και να σταματήσει η στρατολόγηση ανδρών από μέρους τους.

    [04] «Όχι στην εκεχειρία με τους Παλαιστίνιους αν δεν δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ»

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμήνυσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να δεχτεί μια συμφωνία εκεχειρίας, στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Κάιρο με τους Παλαιστίνιους υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, εάν σε αυτήν δεν λαμβάνονται υπόψη «οι ανάγκες του Ισραήλ όσον αφορά την ασφάλεια». «Δεν θα δεχτούμε μια συμφωνία εκεχειρίας (στη Λωρίδα της Γάζας) παρά μόνο εάν υπάρξει μια συγκεκριμένη απάντηση» στο θέμα της ασφάλειας του Ισραήλ, είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Η πενθήμερη εκεχειρία που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις συνομιλίες θα λήξει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

    [05] Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

    Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου «Πέρσες», η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 16/07 και βρίσκεται ήδη σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 15/8 και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους περίπου 5.500 θεατές που την παρακολούθησαν.

    Οι «Πέρσες» είναι το αρχαιότερο από τα σωζόμενα δράματα του Αισχύλου και μάλιστα με περιεχόμενο ιστορικό αφού πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. Και για τα δεινά του πολέμου ποιός άλλος εκτός από τον ηττημένο μπορεί να μιλήσει καλύτερα; Μέσα από τον θρήνο των Περσών ο Αισχύλος καταδεικνύει το μέγεθος της ήττας, προβάλλει το ήθος και τις αξίες των νικητών Ελλήνων, ενώ καταδικάζει την ανθρώπινη αλαζονεία.

    [06] Άνοιξαν τις «πύλες» τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2014, στην Κίνα

    Με λαμπρό τρόπο, παρουσία του Κινέζου Προέδρου Χσι Τζινπίνγκ και του γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, μελών της ΔΟΕ και πολλών ξένων προσωπικοτήτων, πραγματοποιήθηκε αργά χθες βράδυ η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Ναντζίνγκ, στους οποίους συμμετέχει η Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας, με 22 αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν σε 8 αθλήματα.

    Η ελληνική σημαία εισήλθε, όπως σε όλες τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, πρώτη στο Στάδιο της Ναντζίνγκ από τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου. Σε αντίθεση με άλλους ΟΑ, οι σημαίες των χωρών που λαμβάνουν μέρους στους Αγώνες μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης μόνον από τους επιλεγμένους σημαιοφόρους, ενώ οι αθλητές κάθε ομάδας βρίσκονταν σε ειδικούς χώρους για κάθε αποστολή, επευφημούμενοι από το κοινό.

    Μελανό σημείο της τελετής έναρξης αποτέλεσε η αποχή των αντιπροσωπειών της Νιγηρίας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε. Οι τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής απείχαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή οι διοργανωτές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή αθλητών τους σε συγκεκριμένα αγωνίσματα, υπό το φόβο μετάδοσης του θανατηφόρου ιού Εμπολα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 August 2014 - 10:30:23 UTC