Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανακατάθεση τριών τροπολογιών της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Διευκρινίσεις ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Ρόδο
  • [03] Αλλάζει το έντυπο του λογαριασμού της ΔΕΗ
  • [04] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • [05] Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας
  • [06] Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

  • [01] Επανακατάθεση τριών τροπολογιών της ΔΗΜΑΡ

    Σε επανακατάθεση τριών παλαιότερων τροπολογιών της Δημοκρατικής Αριστεράς, που δεν είχαν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, προβαίνουν οι βουλευτές του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, Σπύρος Λυκούδης και Γιάννης Πανούσης, ενόψει της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

    Πρόκειται για τροπολογίες που προτείνουν την ένταξη και των ομόφυλων ζευγαριών στις διατάξεις του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, καθώς και τη ρευστοποίηση «παγωμένων» τραπεζικών καταθέσεων, προσώπων που ελέγχονται για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Η τρίτη πρόταση τροποποιεί τον παλαιότερο νόμο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νομίμως διαμενόντων μεταναστών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις που έθεσε στην απορριπτική για το νόμο, απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    [02] Διευκρινίσεις ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Ρόδο

    Διευκρινίσεις για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου, δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), το οποίο από τις 14 Αυγούστου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και τα Εργαστήρια του δικτύου των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας ξεκίνησε τη διερεύνηση.

    «Με τα έως τώρα δεδομένα πιθανολογείται επιδημία ιογενούς γαστρεντερίτιδας με μετάδοση κυρίως από άτομο σε άτομο. Πιθανός αιτιολογικός παράγοντας θεωρείται ο νοροϊός, ο οποίος ευθύνεται για περισσότερες από 200 εκατομμύρια λοιμώξεις το χρόνο στις χώρες του Δυτικού κόσμου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση και έμφαση αυτή τη στιγμή δίνεται στη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω κρουσμάτων.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, το φαινόμενο ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου και αφορούσε σε ήπιας συμπτωματολογίας γαστρεντερίτιδα (έμετοι και διάρροιες διάρκειας 1-2 ημερών), τόσο σε ενοίκους όσο και σε εργαζομένους της εν λόγω ξενοδοχειακής μονάδας. Κρούσματα αναφέρθηκαν κυρίως μέχρι τις 18 Αυγούστου, ενώ το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε ενοίκους και εργαζομένους δεν ήταν ανησυχητικό. Κανένα περιστατικό δε χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ δεν παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων σε κάποιο συγκεκριμένο group ή σε κάποιο συγκεκριμένο όροφο του ξενοδοχείου και μεταξύ των κρουσμάτων υπάρχουν άτομα πολλαπλών εθνικοτήτων. Τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου σε κλινικά δείγματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

    [03] Αλλάζει το έντυπο του λογαριασμού της ΔΕΗ

    Aλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία, μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.

    'Οπως αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, η εταιρεία ανταποκρινόμενη στην επιστολή της Υφυπουργού για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και ιδίως των μηχανικώς υποστηριζόμενων, υιοθετεί την πρότασή της και επεξεργάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου θα ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύματος, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

    [04] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Στην διεύθυνση http://e-aitisi.sch.gr αναρτήθηκαν σήμερα οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για το σχολικό έτος 2014-2015, των κλάδων και ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση αναπλήρωσης να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου ή και της ειδικότητάς τους. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση, αποκλειστικά από 22/08/2014 μέχρι και 26/08/2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

    [05] Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

    Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αρχηγία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά και στη θέση του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν.

    Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Απομένει να εκλεγεί ο Νταβούτογλου στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 27 Αυγούστου με αντικείμενο την εκλογή αρχηγού.

    Μία μέρα αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου της δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου.

    [06] Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

    Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό μνημείο, στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σήμερα απομακρύνθηκαν, με άκρα προσοχή, χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών, σε βάθος περίπου, δυο μέτρων και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου, ήτοι 4.50 μ.

    Έτσι, προχώρησε, στο μεγαλύτερο τμήμα της η αποχωμάτωση του εσωρραχίου της θόλου. Ταυτόχρονα, συνεχίστηκε η αφαίρεση πέντε λιθόπλινθων από την έκτη σειρά του τοίχου σφράγισης, με τη βοήθεια μηχανικού μέσου.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μετά την απομάκρυνσή τους, αποκαλύφθηκε κάτω από τη βάση των Σφιγγών, το ανώτερο τμήμα του μαρμάρινου θυρώματος, το οποίο καλύπτεται με fresco σε μίμηση ιωνικού επιστυλίου και φέρει διακόσμηση με κόκκινο, μπλε και μαύρο χρώμα. Αμέσως, κάτω από το ιωνικό επιστύλιο, αποκαλύφθηκαν δυο ιωνικά επίκρανα των παραστάδων της θύρας, επίσης επικαλυπτόμενα με fresco και επιζωγραφισμένα με τα ίδια χρώματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Τασούλας: Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα στην Αμφίπολη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2014 - 16:30:21 UTC