Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι δύο 18χρονοι για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη
  • [02] Ένας 17χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων
  • [03] Ένας νεκρός σε σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με αυτοκίνητο
  • [04] Εξιτήριο πήραν και οι δύο Αμερικανοί που έπασχαν από Έμπολα

  • [01] Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι δύο 18χρονοι για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη

    Προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από τον Ανακριτή Καλαμάτας στον οποίο οδηγήθηκαν αργά σήμερα οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Δυτική Μάνη, που εξιχνιάστηκε άμεσα από την Ασφάλεια Καλαμάτας, με τη συνδρομή της διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

    Νωρίτερα το απόγευμα οι δύο δράστες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές για προμήθεια αναβολικών που δεν έδωσε ποτέ το 26χρονο θύμα.

    [02] Ένας 17χρονος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

    Ένας 17χρονος από τα Γιαννιτσά κατηγορείται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων και παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και δίκτυα κατ? εξακολούθηση, γιατί, σύμφωνα με την Αστυνομία, μαζί με έναν Κύπριο χρήστη του διαδικτύου, υποχρέωσαν με απειλές, μέσω facebook, ανήλικη στην Κύπρο να τους αποστείλει άσεμνες φωτογραφίες της.

    Ο 17χρονος ήταν συνδιαχειριστής σε προφίλ στο facebook, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του γιού του, ενώ επιπλέον είχε διεισδύσει στα δίκτυα δύο ακόμα ατόμων εν αγνοία τους, προκειμένου να καλύπτει τα ίχνη του στο ίντερνετ.

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε ύστερα από ενημέρωση των κυπριακών αρχών.

    Σε βάρος του 17χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ο συνεργός έχει συλληφθεί στην Κύπρο.

    [03] Ένας νεκρός σε σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με αυτοκίνητο

    Ένας νεκρός και τουλάχιστον 11 τραυματίες, είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης λεωφορείου, με ΙΧ αυτοκίνητο στις 17.15 το απόγευμα στο 140ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου -Ιωαννίνων στη θέση Συκούλα κοντά στην Άρτα.

    Ειδικότερα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια από την Αλβανία με δύο παιδιά, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ευβοίας του εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Ιωάννινα

    Ο 44χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν επίσης ο οδηγός του λεωφορείου και επτά επιβάτες. Η κινητοποίηση της τροχαίας και του ΕΚΑΒ ήταν άμεση και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της 'Αρτας.

    [04] Εξιτήριο πήραν και οι δύο Αμερικανοί που έπασχαν από Έμπολα

    Οι δύο Αμερικανοί εθελοντές που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζαν ασθενείς στη Λιβερία ανέρρωσαν πλήρως και τους δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, ανακοίνωσαν σήμερα οι θεράποντες ιατροί τους.

    Ο 33χρονος Δρ. Κεντ Μπράντλι και η 60χρονη ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ είχαν επαναπατριστεί στα τέλη Ιουλίου και μεταφέρθηκαν αμέσως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έμορι, στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

    "Η έξοδός τους από το νοσοκομείο δεν συνιστά κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία" δήλωσε ο Δρ. Μπρους Ρίμπνερ, ο διευθυντής του τμήματος λοιμωδών ασθενειών του Έμορι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Αφού κάναμε λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις κρίναμε ότι οι δύο ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί και μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταδόσουν την ασθένεια σε άλλους", πρόσθεσε.

    Ο Μπρους Ρίμπνερ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν το πειραματικό φάρμακο που χορηγήθηκε στους δύο ασθενείς τους βοήθησε όντως να αναρρώσουν. "Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι δεν έχουμε ιδέα" απάντησε, σημειώνοντας ότι το "κλειδί" για να επιβιώσει κανείς από τον ιό είναι να δεχτεί "εντατική φροντίδα", κάτι που δεν ήταν δυνατόν να τους παρασχεθεί όσο βρίσκονταν στην Αφρική.

    Εξάλλου, δύο γιατροί και μια νοσοκόμα, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τους χορηγείται το πειραματικό φάρμακο ZMapp εμφανίζουν ενδείξεις βελτίωσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λιβερίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2014 - 18:30:21 UTC