Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Υψηλή η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων διατροφής»
  • [02] Τουλάχιστον 180 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο
  • [03] Είκοσι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινών επιδρομών
  • [04] Αγκαλιά με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός - Ανοιχτούς λογαριασμούς για την Τούμπα άφησε ο ΠΑΟΚ, «Βλέπει» ομίλους ο Αστέρας
  • [05] Αστέρας Τρίπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0 στο ημίχρονο
  • [06] Ζίμπρου Κισινάου-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο
  • [07] Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 3-1 στο ημίχρονο

  • [01] «Υψηλή η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων διατροφής»

    Στη συνάντηση, που είχε χθες έπειτα από ελληνικό αίτημα, αντιπροσωπεία της ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας (Ροσσελχοζναντζόρ) Σεργκέι Ντάνκβερτ αναφέρεται ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας.

    Από ελληνικής πλευράς ήταν παρόντες ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στη Ρωσία Γεράσιμος Ντάβαρης και ο προϊστάμενος του γραφείου ΟΕΥ Ηλίας Θανασάς. Στην ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας αναφέρεται:

    «Ο Σεργκέι Ντάνκβερτ επεσήμανε την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων διατροφής, ειδικότερα, των γιαουρτιών, τα οποία απώθησαν στα ράφια των καταστημάτων της Μόσχας ακόμη και την παραγωγή δημοφιλών γαλλικών εταιρειών, ενώ υπήρχε ζήτηση και για ελληνικά ψάρια ιχθυοτροφείων. Αναφερόμενος στην αιτία της επιβολής των απαντητικών μέτρων, ο Σεργκέι Ντάνκβερτ σημείωσε, ότι οι κυρώσεις των δυτικών χωρών στόχευαν κατά του ρωσικού τραπεζικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής.

    Υπό τις διαμορφωμένες συνθήκες πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα ή όχι οι δυτικές χώρες θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αυτό διότι άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Τουρκία, επιθυμούν να αντικαταστήσουν ολόκληρη τη γκάμα των ελληνικών προϊόντων, που εισάγονταν στη ρωσική αγορά.

    [02] Τουλάχιστον 180 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο

    Τουλάχιστον 180 παράτυποι μετανάστες, περισυνελέγησαν τις τελευταίες ώρες στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ συνελήφθησαν και δύο διακινητές.

    Συγκεκριμένα στη Ρόδο, περισυνελέγησαν το πρωί στην παραλία Πλημμύρι 48 παράτυποι μετανάστες, ενώ στη συνέχεια πλωτό περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του όρμου Λίνδου, ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε καθώς και δύο αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν.

    Στη διάσωση πενήντα δύο παράνομων μεταναστών που νωρίτερα είχαν καταστρέψει μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν, προέβησαν, στη θαλάσσια περιοχή «Καρφά» Χίου, στελέχη του Λιμενικού. Επίσης άλλοι δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν στο ίδιο νησί, στην περιοχή «Αγία Ερμιόνη».

    Τριάντα δύο παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή «Αγία Παρασκευή» Σάμου. Στελέχη του Λιμενικού μετέφεραν τους μετανάστες στο Βαθύ Σάμου όπου κρατούνται προσωρινά.

    Επίσης τριάντα τρεις παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και έβαζε νερά διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου και μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

    [03] Είκοσι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινών επιδρομών

    Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 3 διοικητών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, στην 45η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

    Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει αυξηθεί στους 2.078 από την έναρξη την 8η Ιουλίου της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» από το Ισραήλ με στόχο να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα και να καταστρέψει τις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα.

    [04] Αγκαλιά με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός - Ανοιχτούς λογαριασμούς για την Τούμπα άφησε ο ΠΑΟΚ, «Βλέπει» ομίλους ο Αστέρας

    Με ηγέτη και σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τη Μίντιλαντ στο "Απόστολος Νικολαίδης" και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα τρία στο πρώτο ημίχρονο (21΄-πεν., 24΄, 45΄, 89΄) ο Σουηδός ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε δώσει στους φιλοξενούμενους ο Λαούριντσεν στο 13΄ και έφερε τους "πράσινους" σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στη Δανία.

    Την ήττα με 1-0 από την Ζίμπρου στο Κισινάου γνώρισε ο ΠΑΟΚ, στον α' αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα κληθεί πλέον στον επαναληπτικό της Τούμπας να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπουργκίου στο 80'.

    Βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο Αστέρας, καθώς στον α' αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης νίκησε στην Τρίπολη 2-0 την Μακάκμπι Τελ Αβίβ. Τα γκολ σημείωσαν ο Μάσα στο 29' και ο Ζησόπουλος στο 47'.

    [05] Αστέρας Τρίπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0 στο ημίχρονο

    Στο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης προηγείται 1-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ με γκολ του Μάσα.

    [06] Ζίμπρου Κισινάου-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

    Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε Ζίμπρου Κισινάου και ΠΑΟΚ ισόπαλους χωρίς τέρματα

    [07] Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 3-1 στο ημίχρονο

    Με χατ-τρικ του Μάρκους Μπεργκ (21΄-πεν., 24΄, 45΄), ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το προβάδισμα των Δανών (Λαούριντσεν 13΄) και προηγείται 3-1 στο ημίχρονο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2014 - 20:30:22 UTC