Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Αβραμόπουλου - Τσ. Χέιγκελ
  • [02] Σεισμός 5 βαθμών στη Χαλκιδική
  • [03] Ενημέρωση από τον Γκ. Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ
  • [04] Φυγή κεφαλαίων θα μπορούσε να προκαλέσει η ανεξαρτησία της Σκοτίας, προειδοποιεί η HSBC
  • [05] Πολύνεκρη σύγκρουση δύο λεωφορείων στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο
  • [06] Ημέρα εθνικού πένθους στη Μαλαισία - Έφτασε το αεροσκάφος με τις σορούς των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17
  • [07] Η Σενεγάλη έκλεισε και πάλι τα σύνορά της με τη Γουινέα, λόγω Έμπολα

  • [01] Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Αβραμόπουλου - Τσ. Χέιγκελ

    «Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα» δήλωσε ο υπουργός Έθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. «Είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό μου, να επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά το πράγματι άριστο επίπεδο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας. Σήμερα προχωρήσαμε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση, ο οποίος υπενθύμισε ότι αυτή ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στο Πεντάγωνο, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας

    Ο Έλληνας υπουργός Αμυνας, ανέφερε ότι συζήτησαν « για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας» και συμφώνησαν ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Τα ζητήματα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι, σε πολυμερές πλέον επίπεδο, στην Ουαλία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στις αρχές Σεπτεμβρίου».

    [02] Σεισμός 5 βαθμών στη Χαλκιδική

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών σημειώθηκε στις 7:28 το πρωί, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 17 χλμ δυτικα του Παλιουρίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 218 χιλιόμετρα βόορεια της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

    Μιλντας στον ΣΚΑΙ Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν διπλός, καθώς είχε προηγηθεί και άλλη μια δόνηση νωρίτερα, περίπου 4 ρίχτερ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμη οτι ήταν ο κύριος σεισμός». Οι δονήσεις προέρχονται και οι δυο από τον ίδιο εστιακό χωρο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, επειδή το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στη στεριά. Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, πρόκειται για συνηθισμένες για τα δεδομένα της περιοχής δονήσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές σε κατασκευές.

    [03] Ενημέρωση από τον Γκ. Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ

    Τους βουλευτές της ΝΔ του Β' Θερινού Τμήματος της Βουλής θα ενημερώσει το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει στον κ. Χαρδούβελη τις προτάσεις του Κινήματος για τις αναγκαίες βελτιώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα έχει, στις 12 το μεσημέρι, συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για να συζητηθεί το πλαίσιο των προτάσεων για τις ρυθμίσεις στα επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και στα δάνεια των νοικοκυριών.

    [04] Φυγή κεφαλαίων θα μπορούσε να προκαλέσει η ανεξαρτησία της Σκοτίας, προειδοποιεί η HSBC

    Η αβεβαιότητα σχετικά με το νόμισμα της Σκοτίας σε μια πιθανή ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από τη Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να ωθήσει στη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, αφήνοντας το χρηματοπιστωτικό της σύστημα σε μια «κρίσιμη κατάσταση» ανέφερε ο Ντάγκλας Φλίντ, πρόεδρος της HSBC Holdings Plc, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph. Ο Φλίντ ανέφερε ότι η νομισματική ένωση με τη στερλίνα ήταν η άγκυρα στην οποία στηρίχτηκε η οικονομική επιτυχία και σταθερότητα της Σκοτίας.

    Ο Φλιντ, που είναι πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, δήλωσε ότι η απόφαση των τριών μεγάλων πολιτικών κομμάτων να αποκλείσουν μια νομισματική ένωση με μια ανεξάρτητη Σκοτία είναι κίνηση «απολύτως συνεπής με τις ενέργειες που έχουν ληφθεί στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης» και «με τη γνώση που αποκτήθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα στην ευρωζώνη».

    Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκοτίας θα διεξαχθεί στις 18/09.

    [05] Πολύνεκρη σύγκρουση δύο λεωφορείων στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση δύο λεωφορείων νωρίς σήμερα το πρωί στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.Το ΜΕΝΑ επικαλείται τον υπουργό Υγείας Μοχάμεντ Λασίν, ο οποίος δήλωσε ότι ρώσοι, υεμενίτες και σαουδάραβες πολίτες περιλαμβάνονται στους περισσότερους από 40 τραυματίες.

    Ο Λασίν πρόσθεσε ότι οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε δύο νοσοκομεία της περιοχής, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια, συνεπώς ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Τα λεωφορεία διέσχιζαν το νότιο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, το ένα ερχόταν από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ-Σέιχ και το άλλο από επαρχία του Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    [06] Ημέρα εθνικού πένθους στη Μαλαισία - Έφτασε το αεροσκάφος με τις σορούς των θυμάτων της πτήσης ΜΗ17

    Αεροσκάφος που μετέφερε τις είκοσι πρώτες σορούς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία έφθασε σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ προερχόμενο από το Άμστερνταμ. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 05.00 ώρα Ελλάδος στο αεροδρόμιο. Ο βασιλιάς της Μαλαισίας, ο πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες για την υποδοχή των σορών σε επίσημη τελετή.

    Μετά την τελετή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί για το λόγο αυτό. Οι αρχές είχαν ζητήσει νωρίτερα από τους κατοίκους της χώρας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, να απόσχουν από κάθε εορταστική εκδήλωση και να φορέσουν μαύρα σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

    Το αεροσκάφος κατερρίφθη στις 17/07.

    [07] Η Σενεγάλη έκλεισε και πάλι τα σύνορά της με τη Γουινέα, λόγω Έμπολα

    Η κυβέρνηση της Σενεγάλης έκλεισε την Πέμπτη τα σύνορα της χώρας με τη γειτονική Γουινέα λόγω της επιδημίας του φονικού ιού Έμπολα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Ντακάρ. Το υπουργείο Εσωτερικών της Σενεγάλης διευκρινίζει δε ότι το μέτρο αυτό επεκτείνεται και στα «εναέρια και θαλάσσια σύνορα για αεροσκάφη και πλοία από τη Δημοκρατία της Γουινέας, της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας».

    Η Σενεγάλη είχε κλείσει και πάλι τα χερσαία σύνορά της με τη Γουινέα από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου του 2014 αλλά τα άνοιξε «λόγω της θετικής εξέλιξης της επιδημίας», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αμπντουλαγιέ Νταουντά Ντιαλό. Εξαιτίας της επιδημίας, η οποία ξέσπασε στις αρχές του έτους στη Γουινέα, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.350 άνθρωποι από τους οποίους οι 576 στη Λιβερία, οι 374 στη Γουινέα και οι 396 στη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 August 2014 - 6:30:25 UTC