Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρό μήνυμα για ελέγχους σε όλη τη χώρα, έστειλε ο Ι. Βρούτσης
  • [02] Συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γκ. Χαρδούβελη για ΕΝΦΙΑ
  • [03] Β. Πούτιν: Η Μόσχα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο
  • [04] ΝΑΤΟ: Η Ρωσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας
  • [05] Η ΕΕ αποδοκίμασε την είσοδο της ρωσικής οχηματοπομπής στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Αυστηρό μήνυμα για ελέγχους σε όλη τη χώρα, έστειλε ο Ι. Βρούτσης

    Αυστηρό μήνυμα για την επέκταση των ελέγχων σε όλη τη χώρα - και το μήνα που διανύουμε, αλλά και το Σεπτέμβριο- έστειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τα Καμένα Βούρλα, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ.

    «Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ' αυτή τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για ένα μόνιμο διάλογο γύρω απ' αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Έσπευσε, πάντως, να συνδυάσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συνολικά με την επέκταση της ασφάλισης, την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

    [02] Συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γκ. Χαρδούβελη για ΕΝΦΙΑ

    Τα ζητήματα των διορθώσεων λαθών, των αλλαγών που πρέπει να γίνουν ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί δικαιότερος, των απαλλαγών και εκπτώσεων για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, καθώς και το θέμα των δόσεων, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και των Γενικών Γραμματέων Γ. Κ. Σαββαΐδου και Τ. Αναστασάτου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στις διορθώσεις λαθών και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί δικαιότερος, συμφωνήθηκε ότι θα εφαρμοσθούν για τον υπολογισμό του φόρου σε οικόπεδα και αγροκτήματα με οικίες που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών (όπου υπήρξαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα), οι χαμηλότερες τιμές μεταξύ των συγκριτικών τιμών (ΦΑΠ 2013) και εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να υπάρξει ευνοϊκότερο αποτέλεσμα για τον φορολογούμενο. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει χαμηλότερος φόρος για αυτές τις κατηγορίες που αθροιστικά θα φτάσει στα 167 εκατ. ευρώ, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Αναφορικά με τις δόσεις, ζητήθηκε να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ, έναντι των 5 που ισχύει σήμερα (να γίνουν 6-7 δόσεις).

    Στη συνάντηση που είχε εν συνεχεία η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του Ηλία Πλασκοβίτη (Νομισματική Επιτροπή) συζητήθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών για τον χειρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο οποίος θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα από την Τράπεζα Ελλάδος και θα ισχύσει από 1-01-2015.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο Κώδικας θα στηριχθεί στον θεσμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη και στις αποφάσεις της Διυπουργικής επιτροπής για τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές δυνατότητες εξόφλησης των δανείων από τα νοικοκυριά και για να γίνονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις από τις Τράπεζες. Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει επιπλέον ότι επισήμανε την σταθερή απόφασή του για την προστασία της πρώτης κατοικίας για τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά.

    [03] Β. Πούτιν: Η Μόσχα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο

    "Σοβαρές ανησυχίες" για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην οποία τόνισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να προωθήσει την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ γιατί "δεν μπορούσε να περιμένει άλλο".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ενόψει της αυριανής επίσκεψης της καγκελαρίου στο Κίεβο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στην Ουκρανία.

    Ο πρόεδρος Πούτιν και η καγκελάριος Μέρκελ "συζήτησαν (. . .) ορισμένα βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν η Ρωσία και η Γερμανία ώστε να συμβάλουν στον γρήγορο τερματισμό των συγκρούσεων και την έναρξη εσωτερικού διαλόγου στην Ουκρανία", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    [04] ΝΑΤΟ: Η Ρωσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε σήμερα την ενέργεια της Ρωσίας να στείλει ένα "αποκαλούμενο ανθρωπιστικό κομβόι" στην Ουκρανία, χωρίς τη συγκατάθεση των ουκρανικών αρχών και χωρίς τη συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

    Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης θα είναι "να βαθύνει η κρίση στην περιοχή, που η ίδια η Ρωσία δημιούργησε και συνεχίζει να πυροδοτεί" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ράσμουσεν.

    "Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανέλαβε πρόσφατα στο Βερολίνο και τη Γενεύη" αλλά και "παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία", συνέχισε ο γενικός γραμματέας.

    [05] Η ΕΕ αποδοκίμασε την είσοδο της ρωσικής οχηματοπομπής στην ανατολική Ουκρανία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση «εξέφρασε την αποδοκιμασία της» σήμερα για την «απόφαση της Ρωσίας» να στείλει την οχηματοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία «χωρίς τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού ούτε τη συμφωνία της Ουκρανίας», ενώ βλέπει μια «ξεκάθαρη παραβίαση των ουκρανικών συνόρων».

    «Πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραβίαση των συνόρων της Ουκρανίας. Επίσης αντίκειται στις προηγούμενες συμφωνίες που λήφθηκαν μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού».

    «Πιέζουμε τη Ρωσία να ανακαλέσει την απόφασή της» δήλωσε ο Σεμπαστιάν Μπραμπάν, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Εκπροσώπου τη ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

    Ο ίδιος «χαιρέτισε την αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν οι ουκρανικές αρχές, και «την προθυμία τους για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης».

    Από την πλευρά του, οπρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η είσοδος της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία αποτελεί μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

    Η Ρωσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, καταγγέλλει το ΝΑΤΟ.

    "Σοβαρές ανησυχίες" για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στην οποία τόνισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να προωθήσει την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ γιατί "δεν μπορούσε να περιμένει άλλο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 August 2014 - 16:30:26 UTC