Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμάζονται επειγόντως τα νομοσχέδια για προστασία των μικρών δανειοληπτών στην Κύπρο
  • [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών
  • [03] Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα αντιδράσει με «όλα τα μέσα» εάν ο πληθωρισμός μειωθεί περαιτέρω
  • [04] Έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής για παράδοση όπλων στους Κούρδους
  • [05] Ομπάμα και Μέρκελ κρίνουν ότι η Ρωσία προχωρά σε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση»
  • [06] Προς απεργία η Lufthansa - Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση εγασίας
  • [07] Eπιστρέφουν στη Ρωσία τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια
  • [08] Έκθεση για την κοινή πολιτιστική πορεία Ελλάδας και Ιταλίας

  • [01] Ετοιμάζονται επειγόντως τα νομοσχέδια για προστασία των μικρών δανειοληπτών στην Κύπρο

    Αρμόδιοι λειτουργοί της κυβέρνησης θα εργασθούν πυρετωδώς κατά το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ετοιμάσουν έξι νομοσχέδια που θα κατατεθούν τη Δευτέρα στη Βουλή και αφορούν στις εκποιήσεις ακινήτων και στην προστασία της κύριας κατοικίας μικρών δανειοληπτών. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σε μακρά συνεδρία του, που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, τις κύριες αρχές του βασικού νομοσχεδίου περί εκποιήσεων, που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, καθώς και άλλων πέντε νομοσχεδίων που διαμορφώνονται με βάση εισηγήσεις που υπέβαλαν τα κόμματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με κατάργηση των προνομίων των τραπεζών.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την τρόικα για την τελική μορφή των νομοσχεδίων.

    [02] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών

    Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Κύπρου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών Αντώνης Αντωνίου, η οποία και έγινε αποδεκτή.Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τη συζήτηση από το yπουργικό sυμβούλιο έκθεσης επί καταγγελιών εναντίον του κ. Αντωνίου για χρέωση στον λογαριασμό της εταιρείας αγορών κρασιών και εξόδων του προσωπικού του αυτοκινήτου, καθώς και για παράβαση των κανονισμών ανάθεσης εργασιών της εταιρείας. Στην επόμενη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου, την ερχόμενη Τετάρτη, θα διορισθεί νέος πρόεδρος της εταιρείας.

    Η παραίτηση του κ. Αντωνίου έρχεται εν μέσω των διεργασιών που άρχισαν χθες για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών σε ενδιαφερόμενη αεροπορική εταιρεία ή άλλον οργανισμό, από τους 21 που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

    [03] Μ. Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα αντιδράσει με «όλα τα μέσα» εάν ο πληθωρισμός μειωθεί περαιτέρω

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αντιδράσει με «όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της» εάν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειωθεί περαιτέρω, δήλωσε ο πρόεδρος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αναληφθεί δράση τον Σεπτέμβριο.Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊόμινγκ, ο Μάριο Ντράγκι εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την καθοδική πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, θα τονώσουν τη ζήτηση στην ευρωζώνη, όπου συνεχίζουν να καταγράφονται σημαντικές δυσχέρειες.

    Ωστόσο, σε πιο έντονο τόνο σε σχέση με το παρελθόν, ο Ντράγκι τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη δείχνουν ότι η ανάκαμψη παραμένει «ομοιόμορφα αδύναμη», επισήμανε και υποσχέθηκε ότι η πολιτική χαλάρωσης που ασκείται δεν θα μεταβληθεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο.

    [04] Έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής για παράδοση όπλων στους Κούρδους

    Η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας, θα συγκληθεί εκτάκτως την 1η Σεπτεμβρίου για μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σχετικά με τις παραδόσεις οπλισμού στους Κούρδους του Ιράκ, οι οποίοι μάχονται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσαν κοινοβουλευτικοί που πρόσκεινται στην Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ στο Γερμανικό Πρακτορείο.Η Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να μιλήσει σε αυτήν τη συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ, για να υπερασπιστεί την απόφαση που έλαβε η κυβέρνησή της την περασμένη Τετάρτη να προμηθεύσει με εξοπλισμό τους Ιρακινούς Κούρδους από τα πλεονάσματα της Μπούντεσβερ, των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

    Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι πρόκειται να μεταφερθούν αεροπορικώς και να παραδοθούν στις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, εξοπλισμός νυχτερινής κατόπτευσης κ.ά. είδη. Το τι ακριβώς θα σταλεί στους Κούρδους από το Βερολίνο θα διευκρινιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

    [05] Ομπάμα και Μέρκελ κρίνουν ότι η Ρωσία προχωρά σε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση»

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκριναν σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη ότι η Ρωσία προχωρεί σε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» στην Ουκρανία, συγκεντρώνοντας μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα των δύο χωρών και στέλνοντας χωρίς τη συναίνεση του Κιέβου αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

    Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για τον σημαντικό αριθμό των ρώσων στρατιωτικών που συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, για την παρουσία ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία και τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού στο ουκρανικό έδαφος. Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν «μια επικίνδυνη κλιμάκωση», σημείωσαν οι Ομπάμα και Μέρκελ, επιμένοντας στη «σημασία που έχει μια διμερής εκεχειρία που θα συνοδεύεται από το κλείσιμο των συνόρων και τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων» της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

    [06] Προς απεργία η Lufthansa - Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση εγασίας

    Το συνδικάτο το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ανακοίνωσε ότι προτίθενται να κηρύξουν απεργία, στο αποκορύφωμα της περιόδου των θερινών διακοπών, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας τους περιήλθαν σε αδιέξοδο.Η πιο πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση των χειριστών της Lufthansa, η οποία είχε σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε την ακύρωση του 90% των πτήσεών της και η διοίκηση της επιχείρησης είχε ανακοινώσει πως οι ζημίες της είχαν ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Οι διαπραγματεύσεις με την διεύθυνση της αεροπορικής εταιρείας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα δεν καρποφόρησαν, όπως ανέφερε το συνδικάτο το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους. Ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν αμέσως, υποσχέθηκε πάντως ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις εκ των προτέρων, ώστε να μην αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

    [07] Eπιστρέφουν στη Ρωσία τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια

    Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια της ρωσικής αυτοκινητοπομπής η οποία είχε εισέλθει χθες στην εμπόλεμη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, έφθασαν στη συνοριακή διάβαση του Ιζβαρίνο σήμερα το πρωί επιστρέφοντας πλέον στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερ που βρίσκεται στο σημείο αυτό και με παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    Η αυτοκινητοπομπή με τα περίπου 220 λευκά οχήματα είχε εισέλθει στην Ουκρανία χωρίς την άδεια της κυβέρνησης του Κιέβου.

    [08] Έκθεση για την κοινή πολιτιστική πορεία Ελλάδας και Ιταλίας

    Το στίγμα της κοινής πολιτιστικής πορείας Ελλάδας και Ιταλίας, που καθόρισε και διαμόρφωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, δίνει η έκθεση «Classicita ed Europa. Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας», που θα παρουσιαστεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκθεση, που ξεκίνησε από την Ιταλία με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, έρχεται στη χώρα μας την περίοδο που τη σκυτάλη έχει αναλάβει, διαδοχικά, η Ιταλία.

    Πρόκειται για 23 έργα, που καλύπτουν ένα διάστημα 4.500 ετών, αντιπροσωπεύοντας τρεις μεγάλους προϊστορικούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο (κυκλαδικό, μινωικό και μυκηναϊκό), εμβληματικά έργα του τέλους του 6ου π.Χ. αιώνα, όπως η κόρη από την Ακρόπολη ή ο κρατήρας του Ευφρονίου, το ανάγλυφο της «Σκεπτόμενης Αθηνάς» με τη στοχαστική έκφραση, «που γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας, καθώς παραπέμπει στο σκεπτικισμό με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται οι σύγχρονες, αμφίσημες, πολιτικές καταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη» και πολλά άλλα. Η δημοκρατία, η κορυφαία αξία που ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός κληροδότησε στους αιώνες, εκφράζεται στο «Σύνταγμα των Τυραννοκτόνων», που δικαίως κατέχει κομβική θέση στην έκθεση ως το απόλυτο σύμβολο του αγώνα κατά της τυραννίας, ενώ αποτελεί και το πρώτο μνημείο πολιτικού χαρακτήρα που στήνεται σε δημόσιο χώρο στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2014 - 8:30:23 UTC