Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για ακραία και αντικοινωνική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ
  • [02] Απορρίφθηκε η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Τζον Λένον
  • [03] Υπέρ μιας «ομοσπονδιακής» Ουκρανίας τάχθηκε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας
  • [04] Σκάφος με 170 Aφρικανούς μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών
  • [05] Η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στον προορισμό της, λέει η Μόσχα
  • [06] Οκτώ νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών στη Βαγδάτη

  • [01] Για ακραία και αντικοινωνική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ

    «Η δήμευση της περιουσίας αλά ΕΝΦΙΑ συνιστά άλλο ένα παράδειγμα της ακραίας και αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής» τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο επισημαίνεται ότι «η υπερφορολόγηση των πολιτών πνίγει την οικονομία και "τιμωρεί" εκείνους που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού success story.

    Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, μέσω της διαμόρφωσης περιουσιολογίου, συνιστούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της οικονομίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Απορρίφθηκε η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Τζον Λένον

    Η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, του δολοφόνου του πρώην μέλους των Μπιτλς Τζον Λένον, απορρίφθηκε, ανακοίνωσαν σήμερα οι σωφρονιστικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. «Η αίτηση απορρίφθηκε. Αφού την εξέτασε, η επιτροπή αποφάσισε πως, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι το νόμο και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας (...)» εξήγησε η επιτροπή αναθεώρησης ποινών. Την Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής υπέβαλαν μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, 59 ετών, ο οποίος απαντούσε από το κελί του στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

    Ο Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη. Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, την Γιόκο Όνο, γύρω στις 22:50 (τοπική ώρα). Η Γιόκο Όνο αντιτίθεται σφόδρα στην απελευθέρωση του Τσάπμαν. Ο τελευταίος καταδικάσθηκε το 1981 σε ποινή από κάθειρξη 20 ετών μέχρι ισόβια.

    [03] Υπέρ μιας «ομοσπονδιακής» Ουκρανίας τάχθηκε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας

    Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ενός ομοσπονδιακού συστήματος στην Ουκρανία μετά τον τερματισμό των μαχών ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και σ' αυτές των ρώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Βελτ αμ Ζόνταγκ» και το περιεχόμενό της δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα που η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επισκέπτεται το Κίεβο για συνομιλίες για τον τερματισμό της κρίσης, ο Γκάμπριελ λέει πως η προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

    «Πέραν αυτού, πρέπει να αναπτύξουμε μια ιδέα για τη διαδικασία της συμφιλίωσης η οποία θα μπορούσε να εφαρμοσθεί μετά το τέλος της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία» προσθέτει ο Γκάμπριελ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών οι οποίοι μοιράζονται την εξουσία με τους συντηρητικούς της Μέρκελ. Ο Γκάμπριελ είναι επίσης υπουργός Οικονομικών. «Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας μπορεί να διατηρηθεί μόνον αν γίνει μια πρόταση στις περιφέρειες με ρωσσόφωνη πλειοψηφία», φέρεται ότι δήλωσε ο Γκάμπριελ. «Μια συνετή έννοια φεντεραλισμού μοιάζει να είναι ο μόνος εφαρμόσιμος τρόπος» δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας πως η κατάπαυση του πυρός είναι το πρώτο βήμα και ότι μοιάζει ακόμη μακρινή.

    [04] Σκάφος με 170 Aφρικανούς μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών

    Ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 170 Aφρικανοί μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη, βυθίσθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης. «Η ακτοφυλακή έχει διασώσει 17 από τους παράνομους μετανάστες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Αγιούμπ Κάσεμ. Διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων, πρόσθεσε.

    Το σκάφος βυθίσθηκε κοντά στο Καραμπουλί, ανατολικά της Τρίπολης, ένα μέρος που οι διακινητές ανθρώπων χρησιμοποιούν συχνά, δήλωσε ο Κάσεμ. Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός παράτυπων μεταναστών που έχει φθάσει στη διάρκεια του 2014 στις ιταλικές ακτές έχει υπερβεί τις 100.000, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση.

    [05] Η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στον προορισμό της, λέει η Μόσχα

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στον προορισμό της στη νοτιοανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε πως προτίθεται να συνεχίσει τη συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. «Επιβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη ΔΕΕΣ σε προσπάθειες για να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας» αναφέρεται στη δήλωση του υπουργείου.

    [06] Οκτώ νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών στη Βαγδάτη

    Ένας καμικάζι βομβιστής έριξε σήμερα το όχημα που οδηγούσε σε κτίριο των υπηρεσιών πληροφοριών στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανακοινώθηκε από αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου ένοπλοι σιίτες σκότωσαν με πολυβόλα 68 σουνίτες σε τέμενος χωριού της επαρχίας Ντιγιάλα, προκαλώντας φόβους για επιθέσεις εκδίκησης ενώ οι πολιτικοί προσπαθούν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ικανή να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2014 - 12:30:26 UTC