Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ
  • [02] Α. Λοβέρδος: Αισιοδοξία για ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς
  • [03] Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να φρενάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Περισσότεροι από 500 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο
  • [05] Τρεις άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ

    Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, σε συνέντευξή του στη Realnews, όπου και παρουσιάζει το πρόγραμμα του για τις πρώτες 100 μέρες.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα. «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε» τονίζει.

    Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλλήματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του» δηλώνει ενώ καλεί εμμέσως τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

    [02] Α. Λοβέρδος: Αισιοδοξία για ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς

    Η Νέα Ελλάδα, το κόμμα που ιδρύσαμε, δεν διαλύεται. Είναι συνιστώσα της ΕΛΙΑΣ και συμμετέχει στις διαδικασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

    Για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος της Κεντροαριστεράς με συνιστώσες αλά ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει πως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο και θα εξαρτηθεί, από τη στάση της ΔΗΜΑΡ ή των στελεχών της, εκφράζοντας πάντως αισιοδοξία πως θα δημιουργηθεί ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στην ερώτηση αν θα βρεθούν οι 180 για την εκλογή Προέδρου ή θα πάμε σε πρόωρες εκλογές αναφέρει πως «αν επιτευχθεί η εξομάλυνση του προγράμματος (π.χ. οι ρυθμίσεις των οφειλών, η απάλειψη των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και η μη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα), μπορεί να έχουμε προεδρικές πλειοψηφίες δύο ειδών: μια Κεντροαριστερή, αλλά και μια Κεντροδεξιά. Ο νοών νοείτω».

    [03] Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να φρενάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ

    Έτοιμος να συμμετάσχει σε κινήσεις για αλλαγή πολιτικής με στόχο να μην παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές, εμφανίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαψεύδει τα σενάρια επιστροφής του στη ΝΔ επισημαίνει όμως τον προβληματισμό του για το αν, όπως τονίζει, θα έχει τον πρώτο ρόλο η Αριστερά. «Πρέπει, πρώτον να φρενάρουμε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με μια εντελώς διαφορετική πολιτική και δεύτερον η παράταξη, που έχει δώσει εξετάσεις από το τέλος του πολέμου μέχρι και σήμερα, ότι μπορεί να ασκήσει μια άλλη πολιτική, πιο πατριωτική, πιο εθνική, πιο αποδοτική, να πείσει ξανά τον ελληνικό λαό. Στην κατεύθυνση αυτή εάν και οι υπόλοιποι του χώρου έχουν καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα, δηλώνω παρών» τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, μάλιστα, διαψεύδει πως υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις για την επιστροφή του στη ΝΔ. «Καμία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Το έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Δεν ωφελεί κανέναν» δηλώνει.

    [04] Περισσότεροι από 500 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν στο Αιγαίο

    Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει το τελευταίο 48ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την περισυλλογή παράτυπων μεταναστών σε διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, ενώ την ίδια ώρα ανώτερα στελέχη του Λιμενικού, αναφέρουν ότι το κύμα της λαθρομετανάστευσης από τα μικρασιατικά παράλια θα εντείνεται, καθώς τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση σε Γάζα, Ιράκ, Συρία και Λιβύη.

    Δουλέμποροι έναντι αδρότατης αμοιβής, στιβάζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα, προκειμένου να τους περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.

    Μόνο το τελευταίο 48ωρο, περισυνελέγησαν από διάφορες περιοχές στα θαλάσσια ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, τουλάχιστον 553 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν 6 διακινητές.

    Συγκεκριμένα στην Αγ. Ελένη Χίου, διεσώθησαν 114 παράτυποι μετανάστες, ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής. Εβδομήντα δύο συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι, 62 στη Ρόδο και ένας διακινητής, 41 στο Καρλόβασι Σάμου, 27 στην περιοχή Αγκιστρος Σαμοθράκης, 5 στην Κω στις περιοχές Αμμόγλωσα και Ψαλίδι, 104 στη Σύμη και 4 διακινητές, 69 στον Αγ. Ευστράτιο και 59 στη Μυτιλήνη, στις περιοχές Μανταμάδος, Τσόνια, Ασπροπόταμος και Μυστεγνά.

    [05] Τρεις άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ

    Τρεις άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι νεκροί αυτοί προστίθενται σε τρεις άλλους νεκρούς από πυρά πυροβολικού στο κέντρο της πόλης.

    Τρία πτώματα καλυμμένα με σεντόνια κείτονται μπροστά από ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη συνοικία Καλίνινσκι. Σύμφωνα με κατοίκους, πρόκειται για μια οικογένεια.

    Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε σήμερα πως και τα 227 ρωσικά οχήματα που είχαν εισέλθει στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας ρωσικής αυτοκινητομπομπής που μετέφερε βοήθεια έχουν πλέον επιστρέψει σε ρωσικό έδαφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2014 - 16:30:22 UTC