Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: H συσπείρωση, η ενότητα και η συστράτευση αποτελούν το διαβατήριο για την ενδυνάμωση της παράταξης
  • [02] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Κορωπί
  • [03] Ιαραηλινή αεροπορική επιδρομή ισοπέδωσε πολυκατοικία στη Γάζα
  • [04] Η Ρωσία επιτρέπει την εισαγωγή γαλακτομικών από δύο σερβικές εταιρίες
  • [05] Έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν
  • [06] Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία για το ηφαίστειο
  • [07] «Η λιτότητα υπονομεύει την ανάπτυξη, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας
  • [08] Πρεμιέρα για τη Σούπερ Λίγκα

  • [01] ΠΑΣΟΚ: H συσπείρωση, η ενότητα και η συστράτευση αποτελούν το διαβατήριο για την ενδυνάμωση της παράταξης

    Το μήνυμα ότι «η συσπείρωση, η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων αποτελούν το διαβατήριο για την ενδυνάμωση της παράταξής μας, που μόνη -σηκώνοντας όλα τα βάρη και παίρνοντας όλο το κόστος- κράτησε την πατρίδα όρθια» στέλνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενόψει του φετινού εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη και της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη Μεταπολίτευση και από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

    «Το μήνυμά μας είναι: "Όλοι Μαζί Ξανά- Με τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη για τη νέα Αλλαγή"» τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές της Χαρ. Τρικούπη και δίνοντας το στίγμα της παράταξης αναφέρουν: «Μάτωσε, αλλά αντιστάθηκε στον ακραίο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την ισοπέδωση και την καταστροφολογία. Συγκρούσθηκε και συγκρούεται με τον νεοφιλελευθερισμό του συρμού αλλά και με τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και την οπισθοδρόμηση, με το "όχι σε όλα". Και όπως στο παρελθόν, έτσι και πάλι, συγκρούεται με τις δυνάμεις του Ολοκληρωτισμού, του Νεοναζισμού, του Εθνικισμού, του ρατσισμού, του σκότους».

    Ο επίσημος εορτασμός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα γίνει την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στο Ζάππειο, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Προσθέτουν επίσης ότι, παράλληλα, το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου διοργανώνει στον ίδιο χώρο έκθεση ιστορικού υλικού με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι έχουν προσκληθεί όλες οι γενιές και όλα τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «όλοι όσοι προσέφεραν ανιδιοτελώς στους αγώνες για Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη» και «οι νέοι και νέες που δίνουν μάχες για την προοπτική της πατρίδας μας».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού πραγματοποιήσει επίσκεψη στη διοίκηση της ΔΕΘ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσει τον «Οδικό Χάρτη για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

    [02] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Κορωπί

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργοστάσιο φωτιστικών στην οδό Φιλιατή στο Κορωπί. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

    Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    [03] Ιαραηλινή αεροπορική επιδρομή ισοπέδωσε πολυκατοικία στη Γάζα

    Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε πολυκατοικία 13 ορόφων στο κέντρο της πόλης της Γάζας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και αξιωματούχοι Υγείας της Γάζας.

    Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε πως το κτίριο, το οποίο κατέρρευσε πλήρως, χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης από μαχητές της Χαμάς. Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως στο κτίριο έμεναν 44 οικογένειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραηλινοί βομβαρδισμοί ξεκλήρησαν οικογένεια στη Γάζα

    [04] Η Ρωσία επιτρέπει την εισαγωγή γαλακτομικών από δύο σερβικές εταιρίες

    Η Ρωσία ήρε το εμπάργκο στις εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων από δύο εταιρίες στη Σερβία, ανέφερε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία υγειονομικής ασφάλειας των τροφίμων, στην προσπάθεια προφανώς να προσεταιριστεί την υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα εν μέσω της αντιπαράθεσης της Μόσχας με τη Δύση, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η υπηρεσία ήρε το εμπάργκο ακριβώς τη στιγμή που η ΕΕ ζήτησε από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, περιλαμβανομένης και της Σερβίας, να μην εκμεταλλευτούν την απαγόρευση που επιβάλλει το Κρεμλίνο στις εισαγωγές διατροφικών προϊόντων από τη Δύση, συνεχίζει το Ρόιτερς.

    [05] Έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν

    Μία βόμβα εξερράγη σήμερα στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw.

    Τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο έδειξαν πυροσβέστες να καταβρέχουν τα αποκαΐδια ενός αυτοκινήτου, το οποίο ανατινάχτηκε έξω από μία τεχνική σχολή στον δρόμο που οδηγεί από την Αρμπίλ στο Κιρκούκ. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά κανένας δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη, σύμφωνα πάντα με το Rudaw.

    Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού αφότου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μεγάλα τμήματα του Ιράκ ανοίγοντας ένα μέτωπο άνω των 1.000 χλμ. με την ημι-αυτόνομη περιοχή.

    Εξάλλου, τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Κιρκούκ του βορείου Ιράκ.Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 112 άνθρωποι, περιλαμβανομένων μελών των δυνάμεων των Κούρδων πεσμεργκά.

    [06] Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία για το ηφαίστειο

    Η Ισλανδία απαγόρευσε σήμερα την αεροπορική κυκλοφορία πάνω από το μεγαλύτερο ηφαίστειο της χώρας, το Μπαρνταρμπούνγκα, ανεβάζοντας το επίπεδο συναγερμού από πορτοκαλί σε κόκκινο αφού εντόπισε μια μικρή έκρηξη, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας (IMO).

    Όπως και άλλα ισλανδικά ηφαίστεια, το Μπαρνταρμπούνγκα, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ισλανδία, καλύπτεται από πάγο. "Μια έκρηξη είναι σε εξέλιξη κάτω από το στρώμα του πάγου, πιθανόν μία μικρή έκρηξη που δεν κατάφερε να λιώσει το κάλυμμα του πάγου" δήλωσε ο Θίοντορ Χέρβασον, εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος προειδοποιήσεων και προβλέψεων της IMO.

    Σύμφωνα με την ισλανδική αστυνομία, δεν υπήρχε γύρω στις 15:00 ώρα Γκρίνουιτς (18:00 ώρα Ελλάδας) κάποια αλλαγή στην επιφάνεια στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, όπου το πάχος του στρώματος ποικίλλει από τα 150 στα 400 μέτρα.

    "Προς το παρόν, η έκρηξη θεωρείται μικρή", ανέφερε η διεύθυνση της ισλανδικής αστυνομίας σε μία ανακοίνωση. Ωστόσο, "δεν γνωρίζουμε αν η έκρηξη θα παραμείνει κάτω από τον παγετώνα ή όχι", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    [07] «Η λιτότητα υπονομεύει την ανάπτυξη, δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ εκτιμά, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Λε Μοντ", πως πρέπει "να υψώσουμε τον τόνο" έναντι της Γερμανίας, η οποία "έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας", και θεωρεί πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον "να φέρεται και να άγεται".

    "Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη", δηλώνει ο σοσιαλιστής υπουργός. "Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την Άγγελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς" υποστηρίζει ο Μοντεμπούρ.

    "Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον σοσιαλιστή ομόλογό μου επί της Οικονομίας, ο οποίος σπρώχνει προς την ίδια κατεύθυνση μ' εμάς. Όμως η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να φέρεται και να άγεται", επιμένει ο υπουργός, γνωστός για τις έντονες δηλώσεις του που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει πολεμική στους κόλπους της πλειοψηφίας.

    Εξάλλου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν διατύπωσε επιχειρήματα για μετριοπαθή μείωση των ελλειμμάτων σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται από την ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

    "Η ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο να κολλήσει σ' έναν φαύλο κύκλο ασθενούς ή αρνητικής ανάπτυξης. Πρέπει οπωσδήποτε να επιβραδύνουμε τον ρυθμό της μείωσης των ελλειμμάτων", φέρεται ότι δήλωσε ο Σαπέν.

    [08] Πρεμιέρα για τη Σούπερ Λίγκα

    Με τέρματα των Ναγιάρ (16΄) και Καϊκούτ (27΄), η Κέρκυρα νίκησε στην έδρα της 2-1 τον Πανθρακικό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Ιγκόρ στο 62'.

    Με γκολ του Πετρόπουλου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού και να τον νικήσει στο Ηράκλειο 1-0 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 August 2014 - 18:30:22 UTC