Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σπ. Λυκούδης: Ο Φ. Κουβέλης θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Νεκρός και ο 64χρονος Γάλλος που αγνοείτο στα ορεινά της Κρήτης
  • [03] Η Λαγκάρντ «ελπίζει» πως η Γερμανία θα συμμετάσχει στην κίνηση για ανάκαμψη
  • [04] Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Γαλλίας
  • [05] Απελευθερώθηκε στη Συρία Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί το 2012
  • [06] Αύξηση στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού στην Ελλάδα

  • [01] Σπ. Λυκούδης: Ο Φ. Κουβέλης θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Την εκτίμηση ότι ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", σημειώνοντας ωστόσο ότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους. «Αν με ρωτήσετε εμένα προσωπικά θα σας έλεγα ότι εδώ και μήνες έχω υποστηρίξει την άποψη καταρχήν ότι έχει όλες τις δυνατότητες η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσει συναινέσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα στα κόμματα για να εκλεγεί ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας και δεύτερον εγώ θα επιθυμούσα και προσωπικά και πολιτικά θεωρώντας ότι θα είναι ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος, ο Φώτης ο Κουβέλης» τόνισε.

    Και πρόσθεσε: «Από ό,τι ξέρω, η θέση της ΔΗΜΑΡ ήταν και εξακολουθεί να είναι -αν άκουσα καλά τις χθεσινές δηλώσεις κύκλων της ΔΗΜΑΡ ή του γραφείου Τύπου- η ίδια: ότι το θέμα πρέπει να το δούμε στην ώρα του. Αυτή ήταν η γενική διατύπωση που έκανε πάντα η ΔΗΜΑΡ, νομίζω την ίδια κάνει και τώρα». Σε ερώτηση για το τι λέει ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, ο κ. Λυκούδης απάντησε: «Είναι τελείως προσωπικό του θέμα και νομίζω ότι ο ίδιος μπορεί να κάνει οποιαδήποτε αναφορά επί του θέματος, ο ίδιος λέει ότι "θα το δούμε στην ώρα του"».

    [02] Νεκρός και ο 64χρονος Γάλλος που αγνοείτο στα ορεινά της Κρήτης

    Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πεζοπορία που επιχείρησε στα βουνά της Κρήτης ζευγάρι Γάλλων τουριστών που βρίσκονταν στο νησί για διακοπές. Σήμερα το πρωί, βρέθηκε νεκρός και ο 64χρονος και μάλιστα σε κοντινό σημείο από εκεί που χθες είχε εντοπιστεί νεκρή η 62χρονη σύντροφός του. Ο Γάλλος τουρίστας εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ Κρήτης, πεσμένος στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το σημείο όπου το πρωί της Κυριακής είχε βρεθεί νεκρή η σύντροφός του.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το ζευγάρι των Γάλλων πεζοπόρων, φαίνεται πως είχε κάποιο ατύχημα από πτώση κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας που επιχειρούσε στο ορειβατικό μονοπάτι της περιοχής μεταξύ των χωριών Λουτρό και Ανώπολη στα νότια των Χανίων. Η 62χρονη γυναίκα είχε μείνει στο σημείο όπου έπεσε, ενώ ο άντρας όπως όλα δείχνουν προσπάθησε να προχωρήσει σε πιο ψηλό σημείο ώστε να ζητήσει βοήθεια. Όμως δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή στο μέρος που το πρωί εντοπίστηκε.

    [03] Η Λαγκάρντ «ελπίζει» πως η Γερμανία θα συμμετάσχει στην κίνηση για ανάκαμψη

    Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα πως η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο κινητήρα στην «επίπονη», όπως την χαρακτήρισε, οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, σύμφωνα με συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα από την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS). «Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Έχει τα μέσα για να το πράξει» δήλωσε η Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τη διεθνή αξιωματούχο, η Γερμανία διαθέτει πράγματι «περιθώρια ελιγμών» όπως έδειξαν οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στη χώρα. «Διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη» πρόσθεσε.

    Ερωτηθείσα από το RTS αναφορικά με τη σχέση ανάμεσα στη «λιτότητα» και την «ανάκαμψη», η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε πως «εφαρμόζεται πολλή λιτότητα. Είχαμε μια πολύ ισχυρή διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Ευτυχώς το 2014, 2015, αυτή η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι πολύ πιο ασθενής. (...) Αυτή η ρύθμιση μας φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα γι' αυτό».

    [04] Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Γαλλίας

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Φρανσουά Ολάντ. Στη δήλωση αναφέρεται πως ο Ολάντ ζήτησε από τον Βαλς να σχηματίσει αύριο, Τρίτη, μια νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τους «προσανατολισμούς που ο ίδιος (ο πρόεδρος) έχει προσδιορίσει για τη χώρα μας».

    Η υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησης έρχεται μια ημέρα αφού ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ ζήτησε να υιοθετηθούν νέες οικονομικές πολιτικές και αμφισβήτησε αυτό που χαρακτήρισε «εμμονή» της Γερμανίας με τη δημοσιονομική λιτότητα.

    [05] Απελευθερώθηκε στη Συρία Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί το 2012

    Ένας Aμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε απαχθεί τον Οκτώβριο του 2012, απελευθερώθηκε χθες, Κυριακή, στη Συρία, έπειτα από προσπάθειες του Κατάρ, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, και παραδόθηκε σε εκπροσώπους του ΟΗΕ. Ο Πίτερ Τέο Κέρτις, 45 ετών, ο οποίος είχε εμφανισθεί σε βίντεο στις 30 Ιουνίου και είχε διαβάσει ένα κείμενο στο οποίο έλεγε ότι ήταν δημοσιογράφος από τη Βοστώνη, είχε αρχικά απαχθεί στην Αντιόχεια της Τουρκίας.

    Ο Κέρτις παραδόθηκε χθες το βράδυ στους κυανόκρανους του ΟΗΕ στο χωριό αλ-Ράφιντ στην περιοχή Κουνέιτρα των Υψωμάτων του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο και παραδόθηκε σε εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

    [06] Αύξηση στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού στην Ελλάδα

    Αύξηση στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού μέσω φορητών συσκευών αποθήκευσης αρχείων USB, CD αλλά και DVD καταγράφηκε στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Kaspersky Security Network. Συγκεκριμένα, πάνω από 2.615.000 περιστατικά εντοπίστηκαν στους υπολογιστές των χρηστών που συμμετέχουν στο Kaspersky Security Network. Όπως υπογραμμίστηκε, την ίδια περίοδο του 2013 είχαν σημειωθεί σχεδόν 1.901.000 περιστατικά. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέση παγκοσμίως.

    Αναφορικά με τις διαδικτυακές απειλές που δέχθηκαν χρήστες από την Ελλάδα, το ποσοστό που επηρεάστηκε έφτασε το 31,6%. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 40,5% το πρώτο εξάμηνο του 2013. Ωστόσο, το ποσοστό εξακολουθεί να είναι υψηλό, καθώς τοποθετεί την Ελλάδα στην 26η θέση παγκοσμίως αναφορικά με τις απειλές που σχετίζονται με την πλοήγηση στο διαδίκτυο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2014 - 8:30:22 UTC