Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ευ. Βενιζέλος στην 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
  • [02] Νέα υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων και στην ισοτιμία του ευρώ
  • [03] Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας
  • [04] Υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών το αεροδρόμιο της Τρίπολης

  • [01] Ο Ευ. Βενιζέλος στην 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία στις εργασίες της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Οι επίσημες εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου με τις ομιλίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και των ηγετών της Βραζιλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Την προηγούμενη μέρα, θα διοργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το κλίμα που συγκαλείται από τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν. «Είναι η χρονιά για κλιματική δράση. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε περισσότερο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο γγ του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι «οι ελπίδες μας για την εξάλειψη της φτώχειας, για την επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας μέχρι το 2015 και για την εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας ανάπτυξης πέρα από το 2015, στηρίζεται στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης τώρα. Το κόστος της αδράνειας θα αυξηθεί».

    [02] Νέα υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων και στην ισοτιμία του ευρώ

    Στα ανώτερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών διαπραγματεύεται σήμερα το δολάριο συνεχίζοντας την ανοδική του κούρσα. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,3199 δολ. από το επίπεδο των 1,3240 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3192 δολ.

    Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος συνδέεται και με την σημαντική αύξηση που εμφανίζουν οι τοποθετήσεις ξένων επενδυτών σε χρεόγραφα των ΗΠΑ, τα οποία υπόσχονται υψηλότερες αποδόσεις. Από την άλλη πλευρά το ευρώ δέχεται πιέσεις από τις 22 Αυγούστου, οπότε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, άφησε να διαφανεί με δηλώσεις του ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε πρόσθετα μέτρα προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η ενδεχόμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αναμένεται να οδηγήσει στην περαιτέρω εξασθένιση του ευρώ. Ενδεικτικά, η Deutsche Bank σε τελευταία της ανάλυση εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα υποχωρήσει στο επίπεδο του 1,30 μέχρι το τέλος του έτους.

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σημείωσε περαιτέρω μικρή υποχώρηση σε σχέση με χθες. Σημειώνεται πάντως ότι από την αρχή του χρόνου η χαμηλότερη απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου καταγράφηκε στις 10 Ιουνίου και ήταν 5,58%. Σήμερα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 9 εκατ. ευρω σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 5,70% από 5,75% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,94% να διαμορφωθεί στο 4,76% από 4,81% που έκλεισε χθες το απόγευμα.

    [03] Ο Εμανουέλ Μακρόν νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας

    Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρώην τραπεζικός και σύμβουλος του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας στη θέση του Αρνό Μοντεμπούρ, μετά τον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

    Ο Μακρόν είχε παραιτηθεί από τη θέση του οικονομικού συμβούλου του Ολάντ τον Ιούνιο. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως σύμβουλος διαχείρισης περιουσίας στον όμιλο Ρότσιλντ και ήταν γνωστός ως το "αυτί" των Γάλλων επιχειρηματιών στο προεδρικό μέγαρο. Ο 37χρονος Μακρόν ακολουθούσε πιο φιλελεύθερη γραμμή και δεν είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Από το νέο, 16μελές κυβερνητικό σχήμα που παρουσίασε ο Βαλς, μετά τον ανασχηματισμό με αφορμή τις διαφωνίες που εκφράζονταν για την πολιτική λιτότητας που ακολουθούσε το Παρίσι, εκτός του Μοντεμπούρ έχει απομακρυνθεί και ο Μπενουά Αμόν, ο υπουργός Παιδείας και Έρευνας που ανήκει στην "αριστερή πτέρυγα" του Κόμματος και είχε στηρίξει τον Μοντεμπούρ στην κριτική που άσκησε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

    Τον Αμόν διαδέχεται στο υπουργείο η 36χρονη Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, το "ανερχόμενο αστέρι" του Σοσιαλιστικού Κόμματος που μέχρι σήμερα ήταν υπουργός Γυναικείων Θεμάτων, Νεολαίας και Αθλητισμού.

    [04] Υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών το αεροδρόμιο της Τρίπολης

    Το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Φατζρ Λίμπια ("Αυγή της Λιβύης"), όπως διαπίστωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μετείχε σε οργανωμένη ξενάγηση των δημοσιογράφων σε αυτό το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο, στα νότια της πρωτεύουσας.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που οργανώθηκε από το γραφείο Τύπου των ισλαμιστών, δεν παρατηρήθηκε καμία στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

    Οι ισλαμιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το αεροδρόμιο μετά από δεκαήμερες σφοδρές μάχες τους τους εθνικιστές πολιτοφύλακες της πόλης Ζιντάν οι οποίοι το είχαν υπό τον έλεγχό τους από την εποχή της πτώσης του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2014 - 18:30:21 UTC