Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»
  • [02] Η Μπόκο Χαράμ έθεσε υπό τον έλεγχό της πόλη στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν
  • [03] Συνάντηση Πούτιν - Ποροσένκο στο Μινσκ
  • [04] Πανηγυρισμοί στη Γάζα για την εκεχειρία
  • [05] Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αμφίπολη

  • [01] Βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

    Βελτιωτική τροπολογία για την διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών», κατέθεσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Σύμφωνα με τη ρύθμιση που παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος, από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις, σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

    Πάντως, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στην Επιτροπή ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτική αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από την διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο, τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

    «Μην συνδέστε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, επιμένοντας στην πρόταση του κόμματος του, να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

    Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών.

    [02] Η Μπόκο Χαράμ έθεσε υπό τον έλεγχό της πόλη στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν

    Οι ισλαμιστές της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους άλλη μια πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία, στη μεθόριο με το Καμερούν, όπου σφαγίασαν τρεις ανθρώπους έξω από μια εκκλησία, όπως έγινε γνωστό από τοπική αστυνομική πηγή.

    "Οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ κατέλαβαν την Ασιγκασίγια" τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη" είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καμερούν. Δεν υπήρξε σύγκρουση καθώς οι Νιγηριανοί στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή εγκατέλειψαν την πόλη το Σαββατοκύριακο και κατέφυγαν στο Καμερούν.

    Η Ασιγκασίγια βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα: την χωρίζει στα δύο ένα μικρό ποτάμι, που αποτελεί και το σύνορο μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν.

    [03] Συνάντηση Πούτιν - Ποροσένκο στο Μινσκ

    Η κατ' ιδίαν συνάντηση των προέδρων της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Πέτρο Ποροσένκο και Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκίνησε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία μέσω του Twitter.

    Την πληροφορία ότι είναι σε εξέλιξη οι απευθείας συνομιλίες των δύο προέδρων επιβεβαίωσε αμέσως και το Κρεμλίνο.

    Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε διαβεβαιώσει ότι στη σύνοδο κορυφής που οργανώθηκε στη χώρα του όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες δεν ήταν εύκολες, σημείωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο υπογραμμίζοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών σε κάποια σημεία είναι "θεμελιωδώς" αντίθετες μεταξύ τους.

    "Όλοι επιθυμούσαμε να υπάρξει σημαντική πρόοδος" όμως και μόνο το γεγονός ότι έγινε η σύνοδος αυτή συνιστά επιτυχία, τόνισε ο Λουκασένκο.

    [04] Πανηγυρισμοί στη Γάζα για την εκεχειρία

    Οι σειρήνες της αεράμυνας συνέχισαν να ηχούν σήμερα στο νότιο Ισραήλ, ακόμη και μετά την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

    Μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι ο στρατός ελέγχει αν ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφος του Ισραήλ.

    Από την άλλη, στη Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες Παλαιστίνιοι γιορτάζουν στους δρόμους την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας, έπειτα από 50 ημέρες εχθροπραξιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.130 Παλαιστίνιους.

    Πυροβολισμοί σε ένδειξη χαράς ηχούν στην πόλη της Γάζας, ενώ από τα τεμένη ακούγονται προσευχές.

    Αιγύπτιοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

    Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές πέτυχαν μια νίκη έναντι του Ισραήλ.

    «Η ένοπλη αντίστασή μας κατάφερε που οι αραβικοί στρατοί απέτυχαν να καταφέρουν» δήλωσε ο Σάμι Άμπου Ζούχρι.

    Ο ίδιος προσέθεσε ότι «αυτός ο πολιορκημένος, αδύναμος λαός νίκησε τον ισχυρότερο. . . στρατό στη Μέση Ανατολή και κατέστρεψε τη δύναμη αποτροπής του εχθρού και τον μύθο του στρατού που δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί».

    [05] Συνεχίζονται οι εργασίες στην Αμφίπολη

    Η συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη αποκαλύφθηκε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών ερευνών που συνεχίζονται από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, καθώς αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου.

    Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους, ενώ στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους.

    Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τον προθάλαμο, σε πλάτος δυο μέτρων περίπου, από τον τοίχο της εισόδου. Ο εσωτερικός χώρος, καλύπτεται ακόμη από όγκο χωμάτων, ο οποίος θα αφαιρείται, με ιδιαίτερη προσοχή, στις επόμενες μέρες. Εξάλλου πραγματοποιούνται, συστηματικά, εργασίες συντήρησης και στερέωσης τόσο της πρόσοψης του μνημείου, όσο και του εσωτερικού του αποκαλυπτόμενου χώρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2014 - 20:30:22 UTC