Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Νίκος Σταυρογιάννης
  • [02] Από 1ης Σεπτεμβρίου, το νέο φθηνότερο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • [03] Οι κίνδυνοι από τις αναθυμιάσεις κατά τη ζύμωση του μούστου
  • [04] «Τηρείται η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»
  • [05] Οι Κούρδοι ζητούν όπλα από την Αυστραλία για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
  • [06] Φραγκούλης - Sissel για το «νόημα της ζωής» στο Ηρώδειο

  • [01] Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Νίκος Σταυρογιάννης

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα κατέθεσε, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης, ο οποίος ορκίζεται σήμερα δήμαρχος Λαμίας.

    Με την παραίτηση του Νίκου Σταυρογιάννη, η έδρα επιστρέφει και πάλι στη ΝΔ, από όπου είχε διαγραφεί, αφού στη θέση του θα ορκιστεί ο Δημήτρης Μπριάνης, πρώτος επιλαχών στον νομό Φθιώτιδας. Έτσι η δύναμη της ΝΔ στη Βουλή, αυξάνεται κατά έναν βουλευτή.

    [02] Από 1ης Σεπτεμβρίου, το νέο φθηνότερο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

    «Πρεμιέρα» από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, για τις αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μειώσεις όπως αυτή του βασικού εισιτηρίου, στα 1,20 ευρώ από 1,40 σήμερα, αλλά και η μείωση της διάρκειάς του στα 70 λεπτά, από τη 1,5 ώρα που είναι σήμερα. Επιπλέον, πολλές πρωτοβουλίες θα δρομολογηθούν ή θα ενισχυθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, όπως για παράδειγμα η πολιτική «επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα», τα τουρνικέ σε λεωφορεία, και εκτεταμένοι έλεγχοι από το ενισχυμένο ενιαίο Σώμα ελεγκτών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου, καθιερώνεται μία κάρτα απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα, με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά τις ήδη υπάρχουσες: τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (τρέχουσα τιμή 45 ευρώ) και τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ (τρέχουσα τιμή 20 ευρώ). Επομένως, με ένα ευρώ την μέρα οι πολίτες της Αθήνας θα μπορούν να μετακινούνται σε ολόκληρη την πόλη.

    [03] Οι κίνδυνοι από τις αναθυμιάσεις κατά τη ζύμωση του μούστου

    Η διατήρηση μιας μικρής φλόγας από έναν απλό αναπτήρα ή ένα κερί αποτελεί την ασφαλέστερη ένδειξη για την καταλληλότητα του χώρου όπου πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση, τονίζει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης, με αφορμή τα δυστυχήματα που συχνά σημειώνονται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας και παράγωγης του οίνου. Το χθεσινό εργατικό ατύχημα σε καθαρισμό δεξαμενής σταφυλιών στο Ηράκλειο, λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων σε δεξαμενή αποστακτηρίου τσίπουρου στην Λευκάδα, υποδηλώνει τους κινδύνους που ενέχει αυτή η, κατά τα άλλα, εύθυμη διαδικασία παραγωγής οίνου.

    Να μην αγνοούν αυτήν την απλή συμβουλή, υπενθυμίζει, στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς, ο πρόεδρος του ΣΕΟ, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγής και εμπορίας του ελληνικού κρασιού. «Οι αναθυμιάσεις είναι ένα σοβαρό και παλαιό πρόβλημα. ?Έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, διαχρονικά, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Γαλλία και παντού» σημειώνει ο κ. Ρούβαλης, αναφερόμενος στο δυστύχημα της Λευκάδας. Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στην αλκοολική ζύμωση, η οποία είναι μια φυσική ζύμωση από μικροοργανισμούς που μετατρέπουν τον μούστο σε κρασί.

    [04] «Τηρείται η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας»

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισχύος της τελευταίας εκεχειρίας, ούτε ερρίφθησαν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ χθες στις 19.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Ιουλίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον 5.230 στόχων στη Λωρίδα της Γάζας.

    Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περί τις 4.590 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, με τις 3.660 μεταξύ αυτών να πέφτουν στο έδαφος και τις υπόλοιπες να καταρρίπτονται από το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα ή να πέφτουν σε παλαιστινιακές περιοχές. Σύμφωνα με το Ισραήλ, στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο τερματισμός της εκτόξευσης ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα και η εξουδετέρωση του οπλοστασίου της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Γάζα.

    [05] Οι Κούρδοι ζητούν όπλα από την Αυστραλία για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

    Η περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων του Ιράκ ζήτησε από την Αυστραλία όπλα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές. Ο εκπρόσωπος των Κούρδων στην Αυστραλία, Χαβάλ Σιαν, δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι έγραψε στην Αυστραλή υπουργό Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ και της ζητά να ενισχύσει τον αγώνα των Κούρδων με οπλισμό. Παράλληλα, κάλεσε την Αυστραλία να παράσχει και ανθρωπιστική βοήθεια.

    «Οι Κούρδοι κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν την επέλαση των τζιχαντιστών, αλλά ο αγώνας τους αυτός θα πρέπει να ενισχυθεί και από την Αυστραλία. Θέλουμε όπλα αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια» είπε ο κ. Σιαν.

    [06] Φραγκούλης - Sissel για το «νόημα της ζωής» στο Ηρώδειο

    Μια ξεχωριστή συναυλία με τραγούδια που υμνούν τη ζωή και τον άνθρωπο, παρουσιάζει ο γνωστός Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, τα έσοδα της οποίας διατεθούν υπέρ των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «I Live For Me - Όλα Για Τη Ζωή Μου». Ο δημοφιλής ερμηνευτής συμπράττει για πρώτη φορά με τη διεθνούς φήμης Νορβηγίδα σοπράνο Sissel, ενώ τους καλλιτέχνες θα συνοδεύει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ υπό την μπαγκέτα του διάσημου μαέστρου Richard Balcombe, (Ρίτσαρντ Μπάλκομ), της English National Opera.

    Πρόκειται για μία ατμοσφαιρική συναυλία με τίτλο «Sing Me An Angel», όπου οι δυο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν μελωδίες και τραγούδια ψυχής, που υμνούν το νόημα της ζωής και την ανθρώπινη ύπαρξη. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά ο Μάριος Φραγκούλης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και αποσπάσματα από το νέο διεθνές άλμπουμ του με spiritual τραγούδια, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2015 στην Αμερική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2014 - 8:30:27 UTC