Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικός ο Β. Κορκίδης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ
  • [02] Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί - Συναντήσεις με Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Μ. Χρυσοχοΐδης: Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Τσακώνα
  • [04] Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας
  • [05] Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • [06] Νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά 10ετή και 5ετή ομόλογα
  • [07] Η πρώτη αποστολή επισιτιστικής βοήθειας του ΠΕΠ έφτασε στη Γάζα, μέσω Αιγύπτου
  • [08] Ο Ερντογάν παραδίδει τα κλειδιά του AKP υποσχόμενος πως θα συνεχισθεί η πολιτική του
  • [09] Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας»

  • [01] Θετικός ο Β. Κορκίδης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ

    Σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα, διαπιστώθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΣΕΕ, όπως πρόεκυψε από τη σημερινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των Ελλήνων εμπόρων, δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου, μέσω της ένταξής τους στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε Βασίλης Κορκίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσίπρα τους άξονες του «οδικού χάρτη» του εμπορίου και παράλληλα τον ενημέρωσε σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σήμερα, με έμφαση στα ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των «κόκκινων» δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μετέφερε την ανησυχία και την αγωνία των μικρομεσαίων εμπόρων, ενώ παράλληλα, ήταν θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας. Ζήτησε, τέλος, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποστήριξή του στο εγχείρημα του ορισμού, νομοθέτησης και προστασίας της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης.

    [02] Στην Αθήνα ο Π. Μοσκοβισί - Συναντήσεις με Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο

    Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί- που είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για τη θέση του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις- τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μοσκοβισί για τη θέση του Όλι Ρεν.

    Ο Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα, με δεδομένο το σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης αφενός και την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφετέρου.

    [03] Μ. Χρυσοχοΐδης: Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Τσακώνα

    Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα μεγάλη γέφυρα στην Τσακώνα, στα όρια των νομών Μεσσηνίας- Αρκαδίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που επισκέφθηκε τα οδικά έργα στην Πελοπόννησο.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλωσε, επίσης, ότι μέσα σε λίγους μήνες θα παραδοθεί και το τμήμα αυτοκινητόδρομου από το Λεύκτρομέχρι τη Σπάρτη, μήκους 47 χλμ, καθώς προωθείται στη Βουλή η αναθεωρημένη σύμβαση.

    Με την παράδοση του νέου τμήματος θα ευνοηθεί, είπε, η τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

    Αναφερόμενος στη γέφυρα Τσακώνας,η οποία δημιουργήθηκε για την γεφύρωση της περιοχής της μεγάλης κατολίσθησης του 2003, ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι είναι η δεύτερη στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος, μετά τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου (μέγιστου ελεύθερου ανοίγματος 300μ.)και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.

    [04] Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας

    Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη της Βόρειας Κυνουρίας, η οποία έπειτα από την άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής περιορίστηκε σημαντικά. Η φωτιά ουσιαστικά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν για να την ελέγξουν πλήρως και να την κατασβέσουν.

    [05] Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

    Με την επίδοση ψηφίσματος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν, σήμερα, κτηνοτρόφοι, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.

    Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την παραμονή των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), δηλαδή στις 5 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης. Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν από τον υπουργό να τους "κλείσει" συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την επομένη, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

    Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότεροι από 250 κτηνοτρόφοι και, όπως είπε ο κ. Καμπούρης, στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τζιτζικώστα, ο Περιφερειάρχης τούς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματά τους και τούς ενημέρωσε πως θα φέρει τα θέματά τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα συγκαλέσει περιφερειακή σύσκεψη. Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, που διαβεβαίωσαν τους κτηνοτρόφους ότι θα συναντηθούν με τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της ΔΕΘ.

    [06] Νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά 10ετή και 5ετή ομόλογα

    Σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχώρησε πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προέρχονται από την πλατφόρμα του Bloomberg η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 5,57%, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο "ρεκόρ" που είχε καταγραφεί στις 10 Ιουνίου όταν η απόδοση του είχε διαμορφωθεί στο 5,58%. Η άνοδος της τιμής του ελληνικού ομολόγου αντανακλά το γενικότερο θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έστειλε σήμα για χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωζώνη. Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 0,94% με αποτέλεσμα το περιθώριο (spread) μεταξύ των δύο τίτλων να διαμορφωθεί στο 4,63%. Σε αντίστοιχη τροχιά κινείται και το 5ετές ελληνικό ομόλογο, του οποίου επίσης η απόδοση υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από την ημέρα της έκδοσης του, και συγκεκριμένα στο 3,88%.

    [07] Η πρώτη αποστολή επισιτιστικής βοήθειας του ΠΕΠ έφτασε στη Γάζα, μέσω Αιγύπτου

    Για πρώτη φορά από το 2007 μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια εκ μέρους του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ) κατάφερε να περάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο και να μπει στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να διανείμει τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν 150.000 ανθρώπους επί πέντε ημέρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ στη Γενεύη, η οχηματοπομπή, που αποτελείτο από 18 νταλίκες, χρειάστηκε επτά ώρες για να πάει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη Γάζα. Μια δεύτερη αποστολή του ΠΕΠ αναμένεται στη Γάζα εντός των επόμενων ημερών. Όπως ανέφερε το ΠΕΠ, είναι η πρώτη φορά από τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, το 2007, που καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τη μεθοριακή διάβαση στη Ράφα.

    [08] Ο Ερντογάν παραδίδει τα κλειδιά του AKP υποσχόμενος πως θα συνεχισθεί η πολιτική του

    Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέθεσε σήμερα την ηγεσία του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού κινήματός του στον δελφίνο του, τον Αχμέτ Νταβούτογλου, υποσχόμενος ότι θα συνεχισθεί η πολιτική που εφαρμόζεται από το 2002 και πως θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο κόμμα του. "Τα ονόματα δεν έχουν σημασία. Τα ονόματα αλλάζουν σήμερα, αλλά η ουσία, η αποστολή, το πνεύμα, οι στόχοι και τα ιδεώδη (που υπερασπιζόμαστε) παραμένουν", δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε περισσότερα από 30.000 μέλη του AKP στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. "Η υπόθεσή μας ανέκαθεν απομόνωνε τις προσωπικές φιλοδοξίες, την αλαζονεία, το μίσος και το φθόνο (. . .) η υπόθεσή μας δεν θα αλλάξει αύριο, ούτε θα εγκαταλειφθεί το μέλλον", συνέχισε ο ισχυρός άνδρας της χώρας στην τελευταία ομιλία του ως αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

    Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της Άγκυρας, τον οποίο η Άγκυρα θα επιδιώξει με αποφασιστικότητα, είναι να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναλύοντας το όραμά του για την Τουρκία, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα, φιλελεύθερου χαρακτήρα, ενώ αναφερόμενος στον Ερντογάν, τον οποίο διαδέχεται και στην ηγεσία του κόμματος, τόνισε ότι οι δύο τους θα υπηρετήσουν μαζί, χωρίς διαφωνίες.

    [09] Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας»

    Τι συνδέει εμβληματικά έργα της αρχαιότητας, όπως το ανάγλυφο της «Σκεπτόμενης Αθηνάς», το μαρμάρινο «Σύνταγμα των Τυραννοκτόνων» και τον ερυθρόμορφο κρατήρα του Ευφρονίου, με πίνακες του Ελ Γκρέκο, του Μόραλη και του Παρθένη; Τι σχετίζει έργα που αντιπροσωπεύουν προϊστορικούς πολιτισμούς, όπως ο μινωικός, ο κυκλαδικός και ο μυκηναϊκός, με το πανομοιότυπο του πρώτου εικονογραφημένου ευαγγελίουτου Rossano και την εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας του 12ου αι.; Η έκθεση «Classicita ed Europa. Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας» η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30 μμ. και θα φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ως τις 31 Οκτωβρίου.

    «Πρόκειται για μια εντυπωσιακή έκθεση που με 25 εκθέματα διασχίζει μια απίστευτη χρονική διαδρομή από την προϊστορία ως τη σύγχρονη εποχή. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ελληνοϊταλικό πολιτισμό, γι' αυτό και δεν θα μπορούσε κανείς εύκολα να τα ξεχωρίσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Τασούλας, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο αμφιθέατρο του Μουσείου, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της έκθεσης. Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός, που με εμβληματικά έργα διανύει χρονικά μια τεράστια περίοδο, παρουσιάστηκε αρχικά στο Προεδρικό Μέγαρο του Κυρηναλίου στη Ρώμη όταν η Ελλάδα είχε την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να έρθει στην Ελλάδα όταν τη σκυτάλη της Προεδρίας έχει ήδη από τον Ιούλιο η γειτονική χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2014 - 14:30:23 UTC