Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά το πρόγραμμα για τη στήριξη και επανένταξη ανέργων
  • [02] «Βελτιώσεις για μη ηλεκτροδοτούμενα ανοίκιαστα κτίσματα»
  • [03] Γκ. Χαρδούβελης - Π. Μοσκοβισί: Προτεραιότητα η τόνωση της ανάπτυξης
  • [04] Α. Νταβούτογλου: Η Τουρκία χρειάζεται νέο σύνταγμα

  • [01] Ξεκινά το πρόγραμμα για τη στήριξη και επανένταξη ανέργων

    Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», του υπουργείου Εργασίας.

    Το πρόγραμμα, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις σίτισης και κοινωνικής φροντίδας των αστέγων οι οποίες θα αποτυπώνονται σε ατομικό σχέδιο επανένταξης.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, στόχοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 800 άστεγοι, είναι:

    -Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Παροχή στήριξης προκειμένου να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους.

    -Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της προώθησης στην απασχόληση ,εργασία στον ιδιωτικό τομέα, κατάρτιση, επαγγελματική δραστηριοποίηση, απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

    [02] «Βελτιώσεις για μη ηλεκτροδοτούμενα ανοίκιαστα κτίσματα»

    "Με την καθιέρωση του ΕΝΦΙΑ, γίνεται ένα πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί ενιαία βάση για την ακίνητη περιουσία, με στοιχεία που συμπληρώνονται και διορθώνονται συνεχώς. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά κοστολογήθηκε ηλεκτρονικά η φορολογία παρ΄ ότι δεν υπάρχει συλλογική - τόσο για τους πολίτες όσο και για το Δημόσιο - εμπειρία μιας τέτοιας διαδικασίας" αναφέρει σε μακροσκελή του δήλωση για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

    "Μέσα σε σύντομο χρόνο έγιναν πολλά. Υπήρξαν, όμως, αστοχίες στην εφαρμογή του νόμου. Το πρώτο σφάλμα που εντόπισα, επιχείρησα να το βελτιώσω άμεσα. Η παρέμβαση που έγινε τον Ιούνιο αφορούσε περίπου 2.000.000 φορολογούμενους πολίτες. Εντοπίστηκαν όμως και άλλα λάθη στη συνέχεια για τα οποία - με τη νομοθετική παρέμβαση που θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών - προχωρούμε στη βελτίωση και τον εξορθολογισμό τους. Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις όσο η βάση γίνεται πληρέστερη και αντιπροσωπευτικότερη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων" τονίζειο κ. Χαρδούβελης.

    [03] Γκ. Χαρδούβελης - Π. Μοσκοβισί: Προτεραιότητα η τόνωση της ανάπτυξης

    Η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, που είχε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

    Οι κ.κ. Χαρδούβελης και Μοσκοβισί συμφώνησαν ότι προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις.

    Για την ελληνική οικονομία, διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στη χώρα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

    [04] Α. Νταβούτογλου: Η Τουρκία χρειάζεται νέο σύνταγμα

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αναμένεται αργότερα σήμερα να διαδεχθεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της Άγκυρας, τον οποίο η Άγκυρα θα επιδιώξει με αποφασιστικότητα, είναι να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας θα παραμείνει πολυδιάστατη.

    Αναλύοντας το όραμά του για την Τουρκία, τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο σύνταγμα, φιλελεύθερου χαρακτήρα, ενώ αναφερόμενος στον Ερντογάν, τον οποίο διαδέχεται και στην ηγεσία του κόμματος, τόνισε ότι οι δύο τους θα υπηρετήσουν μαζί, χωρίς διαφωνίες.

    Ο Ερντογάν θα ορκιστεί αύριο ως ο πρώτος εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2014 - 16:30:21 UTC