Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα αναπτύξει ο Αλ. Τσίπρας σε διεθνές συνέδριο
  • [02] Φ. Κουβέλης: Δεν έχω δεχθεί πρόταση για την Προεδρία
  • [03] Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων
  • [04] Τέλος Οκτωβρίου οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία
  • [05] Σε ίδρυση φορέα διατήρησης αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προχωρά το ΥΠΕΚΑ
  • [06] Σχεδιάζεται παράταση της διάταξης που προστατεύει τα ακίνητα, αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ
  • [07] Συνεχίζονται οι επαφές Χαρδούβελη ενόψει Παρισιού
  • [08] Ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ δηλώνει ότι ξαναρχίζει η διαδικασία για την εισδοχή της Ουκρανίας στο NATO
  • [09] Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε τη νέα του κυβέρνηση
  • [10] Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έδωσε μία μοναδική συναυλία στον υπόγειο σταθμό του μετρό
  • [11] Οι κληρώσεις του Γιουρόπα Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες

  • [01] Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα αναπτύξει ο Αλ. Τσίπρας σε διεθνές συνέδριο

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέδριο για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που διοργανώνει το ιταλικό ίδρυμα «European House - Ambrosetti», 5 με 7 Σεπτέμβρη στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη το τρίπτυχο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της ευρωζώνης -στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, κατά το προηγούμενο της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953- καθώς και ένα ευρωπαϊκό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλωντ Τρισέ, Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

    Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο εγγράφεται στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της Αριστεράς».

    [02] Φ. Κουβέλης: Δεν έχω δεχθεί πρόταση για την Προεδρία

    Ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που συνεδρίασαν από κοινού νωρίς το μεσημέρι για να εγκρίνουν τις Θέσεις και το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του κόμματος που έχει εξαγγελθεί από τον Ιούλιο για τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη τη περίοδο, πολιτικές.

    Στην διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίασαν στελέχη της μειοψηφίας, καθώς και ο Σπύρος Λυκούδης, που έχουν διαφωνήσει με την διαξαγωγή του συνεδρίου, η Δώρα Τσικαρδάνη που απηχεί τις ίδιες απόψεις, κατέθεσε πρόταση, επ' αόριστον αναβολής του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο, η πλειοψηφία των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς, όπως ειπώθηκε, ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την διαξαγωγή του Συνεδρίου από την Κέντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβίου ή αρχές Οκτωβρίου. Από την συνεδρίση απουσίασαν ακόμη ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.

    [03] Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων

    «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις» υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος. «Με τον πρόσφατο νόμο 4270/2014 που ψήφισε στη Βουλή και που ενσωμάτωσε το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας, η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση κάθε μέτρου που διαταράσσει τηδημοσιονομική βιωσιμότητα. Αρα εμπαίζει, η κυβέρνηση, τον λαό μας όταν λέει ότι θα προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις. Δεν θα φέρει καμία φορολογική ελάφρυση και θα το δείτε αυτό, την επόμενη εβδομάδα. Απλώς, θα μιλάει η κυβέρνηση για μετά το 2015-16 προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού για τα χειρότερα μέτρα μνημονιακής φρίκης που είναι μπροστά μας» σημειώνει. Ο κ. Μητρόπουλος εκτιμά ότι οι πιέσεις των δανειστών θα συνεχιστούν. Θεωρεί μάλιστα «σίγουρο ότι θα έχουμεπεραιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και στο συνολικό κοινωνικό ζήτημα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, επίσης, ότι «τα ασφαλιστικάταμεία ήρθαν στα πρόθυρα του κραχ λόγω της μεγάλης ανεργίας που έχει στερήσει ένα εκατομμύριο ζεστές εισφορές -εργοδοτικές και εργατικές-στα ασφαλιστικά ταμεία. Η δεύτερη μεγάλη αιτία είναι η μεγάλη μείωση των ιδιωτικών μισθών κατά 25%, με αποτέλεσμα να στερείται κατ` έτος το ποσό των τριών δισ. ευρώαπό τα ταμεία. Η τρίτη μεγάλη αιτία του κραχ των ασφαλιστικών ταμείων είναι το κούρεμα των αποθεματικών τους, που στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά στοίχισε 25 δισ. ευρώ. Αρα τα περίπου 65 δισ.ευρώ που οφείλονται στην ανεργία, τη μείωση των ιδιωτικών μισθών και στο κούρεμα είναι οι αιτίες που θα οδηγήσουν προσεχώς τα ταμεία στην αδυναμία καταβολής του ύψους των συντάξεων».

    [04] Τέλος Οκτωβρίου οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία

    Τόσο το εργασιακό, όσο και το ασφαλιστικό, θα βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά τη σύσκεψη προετοιμασίας, στο υπουργείο Οικονομικών, του κ. Βρούτση, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, χαρακτηρίζοντας, πάντως, τα δύο συγκεκριμένα «μέτωπα» ως «διαχρονικά». Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο παράγοντα, «στο υπουργείο Εργασίας έχουμε ολοκληρώσει. Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα». Δεν θέλησε, όμως, να μπει σε λεπτομέρειες, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εμμένει στην αύξηση σε 100, των δόσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε, παράλληλα, ότι στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία (αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη του ΚΕΠΕ για τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων. Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της τρόικας για το υπουργείο Εργασίας, βρίσκονται, εκτός από τον αριθμό των δόσεων, τα «καυτά» ζητήματα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος (με βάση τις επικείμενες αναλογιστικές μελέτες), το εάν έχει επιτύχει η όχι το μοντέλο για τις ομαδικές απολύσεις (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), το δικαίωμα των εργοδοτών σε ανταπεργία, η αλλαγή στον τρόπο απόφασης για απεργία, κ.ά.

    [05] Σε ίδρυση φορέα διατήρησης αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προχωρά το ΥΠΕΚΑ

    Την ίδρυση φορέα διατήρησης αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προβλέπει νομοθετικό πλέγμα που έθεσε σήμερα σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Από την κοινοτική νομοθεσία επιβάλλεται η διατήρηση αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων (αργού και προϊόντων), «προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της εσωτερικής αγοράς σε περιόδους σοβαρών διαταραχών του εφοδιασμού», για διάστημα τουλάχιστον 90 ημερών. Με τις τροποποιήσεις στη νομοθεσία και με Προεδρικό Διάταγμα που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, ιδρύεται Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Ελληνικός Κεντρικός Φορέας Διατήρησης Αποθεμάτων Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΚΦΔΑ ΑΕ) και με σκοπό την απόκτηση, διατήρηση και πώληση αποθεμάτων πετρελαίου. Υπόχρεοι για την τήρηση των αποθεμάτων είναι οι εισαγωγείς αργού και προϊόντων, καθώς και οι μεγάλοι καταναλωτές που εισάγουν καύσιμα για ίδια κατανάλωση.

    [06] Σχεδιάζεται παράταση της διάταξης που προστατεύει τα ακίνητα, αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ

    Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για τους αδύναμους δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ήταν το κυρίαρχο θέμα που συζητήθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις, που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών, όπως έγινε γνωστό από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, μέσα στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι «κοινή θέση του υπουργείου και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι η προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για κάθε είδους οφειλές». Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων αποτελεί κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η μονομερής νομοθετική ρύθμιση από την ελληνική πλευρά. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια θα προηγηθεί της ρύθμισης, για τα στεγαστικά δάνεια και την προστασία από τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλαίσιο ρύθμισης κόκκινων επιχειρηματικών δανείων θα έχει διευθετηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

    Βασικό σενάριο που εξετάζεται ώστε να αποφευχθούν μαζικοί πλειστηριασμοί είναι η παράταση της ισχύουσας μεταβατικής διάταξης που ορίζεται ότι προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 35.000 ευρώ, η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Εξ άλλου σε ό,τι αφορά τον «νόμο Κατσέλη», στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι απαιτείται απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου, όπως είπαν, να ξεμπλοκάρουν τα δικαστήρια. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αυτό μπορεί να γίνει μέσω της υποχρεωτικής εξωδικαστικής διευθέτησης και μέσω της αξιοποίησης του θεσμού της διαμεσολάβησης.

    [07] Συνεχίζονται οι επαφές Χαρδούβελη ενόψει Παρισιού

    Συνεχίζονται σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι συναντήσεις του Γκ. Χαρδούβελη με συναδέλφους του στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

    Ο κ. Χαρδούβελης, αυτή την ώρα συναντάται με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ενώ στις 18:00 θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια.

    Εν τω μεταξύ, οι ρυθμίσεις για τα «μη εξυπηρετούμενα» δάνεια βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Ανάπτυξης.

    Ο Ν. Δένδιας ενημέρωσε αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο Β' θερινό τμήμα της Βουλής, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα, ενώ αυτή την ώρα συναντάταιμε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ δηλώνει ότι ξαναρχίζει η διαδικασία για την εισδοχή της Ουκρανίας στο NATO

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει την πρόθεση να επανεκκινήσει τη διαδικασία εισδοχής της χώρας στο NATO καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη ρωσική «επιθετικότητα», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ. «Η κυβέρνηση θα υποβάλλει στο Κοινοβούλιο ένα σχέδιο νόμου το οποίο αποσκοπεί να αναιρέσει το (σημερινό διεθνές) νομικό καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας και να την επαναφέρει στον δρόμο για την εισδοχή στο NATO», δήλωσε ο Γιατσενιούκ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας κάλεσε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του δανείου ύψους 17 δισεκ. δολαρίων το οποίο έχει χορηγήσει στη χώρα του, εκφράζοντας παράλληλα δυσαρέσκεια για το τεράστιο κόστος του πολέμου εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

    [09] Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε τη νέα του κυβέρνηση

    Ο μέχρι σήμερα υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από την αμέσως προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν. Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τη συνάντηση που είχε στις 11:30 το πρωί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος είχε χρίσει χτες στις δέκα το βράδυ τον Νταβούτογλου εντολοδόχο πρωθυπουργό. Σημαντικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση του Γιαλτσίν Ακντογάν συμβούλου και στενού συνεργάτη του Ερντογάν στη μία από τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Νέο αίμα είναι και ο Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος εντάχθηκε στο κυβερνών κόμμα το 2021 και προς το παρόν δεν είναι βουλευτής.

    Το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει ως εξής: Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ Υπουργός Οικογενειακών Ζητημάτων Αϊσενούρ Ισλάμ Υπουργείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Βολκάν Μπόζκιρ Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φαρούκ Τσελίκ Υπουργός Περιβάλλοντος Ιντρίς Γκιουλούτζε Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου Υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ Υπουργός Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Τσαγατάϊ Κιλίτς Υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Μεχντί Εκέρ Υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Νουρετίν Τζανικλί Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά Υπουργός Ανάπτυξης Τζεβντέτ Γιλμάζ Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ Υπουργός Εθνικής Παιδείας Ναμπί Αβτζί Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ Υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Έρογλου Υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου Υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φικρί Ισίκ Υπουργός μεταφορών Λουτφί Ελβάν Μεβλούτ Τσαβούσογλου Υπουργός Εξωτερικών

    [10] Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έδωσε μία μοναδική συναυλία στον υπόγειο σταθμό του μετρό

    Μια μοναδική συναυλία, «απόδειξη ότι Πολιτισμός και υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, έδωσε, σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στον υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του μετρό Θεσσαλονίκης.

    Υπό τους ήχους των Μότσαρτ και Ντβόρτζακ, όσοι τυχεροί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση, στην πρώτη αυτή πολιτιστική εκδήλωση που φιλοξενεί στα «σπλάχνα» του το μετρό Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν μια καταπληκτική εμπειρία και γνώρισαν τον σταθμό αυτόν, που βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει το μεγαλύτερο βάθος (φτάνει τα 35 μέτρα) και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και μεσοπάτωμα.

    Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας, που παρέστη στην εκδήλωση, ανέφερε ότι το έργο του Μετρό θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018.

    [11] Οι κληρώσεις του Γιουρόπα Λιγκ για τις ελληνικές ομάδες

    Η ολλανδική Αϊντχόφεν, η πορτογαλική Εστορίλ και η ρωσική Ντιναμό Μόσχας θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό. Οι αναμετρήσεις αρχίζουν στις 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 11 Δεκεμβρίου, με τις πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ να προκρίνονται στη φάση των «32» της διοργάνωσης. Η ιταλική Φιορεντίνα, η γαλλική Γκινγκάμπ και η Ντιναμό Μινσκ από τη Λευκορωσία θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 11ο όμιλο.

    Η αγγλική Τότεναμ, η τουρκική Μπεσίκτας και η Παρτιζάν Βελιγραδίου από τη Σερβία θα είναι οι αντίπαλοι του Αστέρα Τρίπολης στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 12:30:27 UTC