Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Σοφιανός: «Να μη φορολογούνται πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, αλλά η μεγάλη ακίνητη περιουσία»
  • [02] Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ενεργοποιεί ο δήμος Κορυδαλλού
  • [03] Απαιτείται επαναφορά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε σωστή βάση, αναφέρει η Alpha bank
  • [04] Ουκρανία: Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες - Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Μαριούπολη

  • [01] Ν. Σοφιανός: «Να μη φορολογούνται πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, αλλά η μεγάλη ακίνητη περιουσία»

    Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σημερινή συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο στην πρώτη και τη δευτερεύουσα εξοχική κατοικία, επισημαίνοντας ότι «ο Έλληνας δούλεψε σκληρά, στην Ελλάδα υπάρχει ένας υψηλότατος βαθμός ιδιοκατοίκησης και, αν θέλετε, αυτή είναι η πίτα από την οποία θέλουν να πάρουν. Από κει και πέρα υπάρχει δυνατότητα φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που είναι πάρα πολύ μεγάλη». Ερωτηθείς αν με αυτό τον τρόπο «ποινικοποιείται η μεγάλη ακίνητη περιουσία», είπε ότι «εμείς λέμε μια πραγματικότητα, σήμερα: η εργατική τάξη φορολογείται πολλαπλά, έχει γονατίσει και πρέπει να πάρει ανάσες. Στο πλαίσιο αυτού του συσχετισμού και αυτών των δυνατοτήτων βασική ανάσα είναι -και αυτό υπηρετεί και η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή- το αφορολόγητο στη πρώτη και δεύτερη κατοικία. Θέλετε να φορολογήσουμε τη βίλα στην Εκάλη που θεωρείται πρώτη κατοικία; Να τη φορολογήσουμε». Ερωτηθείς τι θα κάνει το ΚΚΕ αν υπάρχει νωπή λαϊκή εντολή που θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Σοφιανός είπε «πριν πάμε στα σενάρια ας πάμε στη σκληρή πραγματικότητα που ζει η πλειοψηφία του λαού μας και το θέμα δεν είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που πρέπει να τιμωρηθεί. Το θέμα είναι μετά τι; Σ' αυτό πρέπει ν' απαντήσουμε. Εμπιστεύεται αυτός ο κόσμος που έδωσε μάχες, που έδωσε αγώνες, έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει ότι θα οδηγήσω τη χώρα στον ίδιο μονόδρομο, αλλά επειδή είμαι καλός και ικανός, εγώ θα τα καταφέρω;».

    [02] Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ενεργοποιεί ο δήμος Κορυδαλλού

    Ενεργοποιείται από 1ης Σεπτεμβρίου 2014, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Ταξιαρχών, από τη Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη έως την Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό που θα ισχύει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των καταστημάτων ?και όχι τις αργίες. Σύμφωνα με το δήμο, στόχος είναι η απελευθέρωση πολύτιμων θέσεων στάθμευσης, οι οποίες καταλαμβάνονται καθ? όλη τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων από μόνιμα σταθμευμένα αυτοκίνητα, από επαγγελματίες και εργαζόμενους στην περιοχή, καθιστώντας αδύνατη την εξεύρεση θέσης από δημότες που θέλουν να εξυπηρετηθούν στο κέντρο της πόλης.

    Το κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται από τα περίπτερα της περιοχής κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης διάρκειας 2 ωρών προς 1 ευρώ. Τον έλεγχο και την εποπτεία του συστήματος θα έχει το γραφείο κοινόχρηστων χώρων του Τμήματος Περιβάλλοντος.

    [03] Απαιτείται επαναφορά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε σωστή βάση, αναφέρει η Alpha bank

    «Η Ελλάδα, όσον αφορά την φορολόγηση ακίνητης περιουσίας έχει την πέμπτη υψηλότερη επαναλαμβανόμενη φορολογία (ΕΝ.Φ.Ι.Α., ΦΑΠ κλπ.), με φορολογικά έσοδα ισοδύναμα του 1,4% του ΑΕΠ του 2012, από 0,4% πριν την κρίση. Το σύνολο των επιβαρύνσεων από την ακίνητη περιουσία ανέρχεται στο 2,1% του ΑΕΠ, όταν προστίθενται τα φορολογικά έσοδα από μεταβιβάσεις, συναλλαγές κ.λπ», αναφέρεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank. «Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δεν είναι λοιπόν παράξενο που υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις, καθώς η φορολογία με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., από φορολογία σε επιμέρους ακίνητα μετατράπηκε σε φορολογία με δημευτικό χαρακτήρα επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας. Και αυτό συμβαίνει διότι, πέραν όλων των άλλων, επιδιώκεται να εφαρμοσθεί και σε μια συγκυρία όπου η απόδοση της περιουσίας όχι μόνο συνεχώς μειώνεται, αλλά ταυτόχρονα ήδη υπερφορολογείται ενώ μεγάλο μέρος του πλούτου, όπως είναι η ακίνητη περιουσία, είτε δεν έχει απόδοση (για να πληρωθούν οι φόροι) είτε δεν μπορεί καν να ρευστοποιηθεί» εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.

    «Απαιτείται επαναφορά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε σωστή βάση (φόρος σε επιμέρους ακίνητα) και κατάργηση του "συμπληρωματικού" φόρου, που είναι και ο μεγάλος ένοχος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.

    [04] Ουκρανία: Δέκα στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες - Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη Μαριούπολη

    Δέκα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και άμυνας της χώρας σήμερα. Οι μάχες ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες έχουν κλιμακωθεί αφότου οι αυτονομιστές προέλασαν και άνοιξαν ένα νέο μέτωπο αυτή την εβδομάδα, τη στιγμή που ο ουκρανικός στρατός έμοιαζε να αποκτά το πλεονέκτημα στα βασικά τους προπύργια, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Ένα στέλεχος της υπάτης αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε σήμερα ότι συνολικά 2.593 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από τα μέσα του Απριλίου.

    Στο μεταξύ κάτοικοι της Μαριούπολης, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, εγκατέλειπαν την πόλη εν μέσω της προέλασης των φιλορώσων ανταρτών, οι οποίοι έχουν καταλάβει διάφορες κοινότητες στην περιοχή, όπως διαπίστωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Στον οδικό άξονα που οδηγεί από τη Μαριούπολη προς το Ντονέτσκ, προπύργιο των ανταρτών 110 χλμ. βορειότερα, κινούνταν λεωφορεία με αναρτημένα στα παρμπρίζ χαρτιά που γράφουν «παιδιά». Καθώς συνεχίζεται η επιτυχημένη αντεπίθεση που έχουν εξαπολύσει οι φιλορώσοι αντάρτες αυτή την εβδομάδα νότια του Ντονέτσκ, η Μαριούπολη κινδυνεύει να γίνει ο επόμενος στόχος των αυτονομιστών. Η πόλη των 460.000 κατοίκων βρίσκεται 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και η θέση της κρίνεται στρατηγικής σημασίας καθώς μέσω αυτής μπορεί να υπάρξει μια σύνδεση με την Κριμαία, που προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο. Ο πιστός στο Κίεβο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ο Σερχίι Ταρούτα, κάλεσε σήμερα τους κατοίκους της Μαριούπολης να σχηματίσουν μια «ταξιαρχία» πολιτοφυλάκων για την υπερασπιστούν. Περίπου 40 χλμ. ανατολικότερα, οι αντάρτες έχουν καταλάβει πλέον την πόλη Νοβοαζόφσκ, όχι μακριά από τα σύνορα. Οι πόλεις Τελμάνοβε και Κομσομόλσκε, κοντά στη Μαριούπολη, παραμένουν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 14:30:23 UTC