Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: "Κλειδί" για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το Κυπριακό
  • [03] Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Coca Cola ενάντια στους απεργούς του εργοστασίου Θεσσαλονίκης
  • [04] Σε έξι δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ
  • [05] «Θα προστατευθεί η κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς»
  • [06] Β. Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα συρθεί σε μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας

  • [01] Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων

    Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, καθώς ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έξω από το Γκάζι, όπου έγινε η τελετή, υπήρχαν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο πιο μακριά, στην Ιερά Οδό, πραγματοποιείται αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

    Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα χωρίς να έχει πρόσκληση. Τελικώς, δεν του επετράπη η είσοδος και περιορίστηκε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι συνοδοί.

    Σημειώνεται ότι η δημοτική παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και οι αριστερές παρατάξεις ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, και οι υπόλοιπες με θρησκευτικό όρκο.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: "Κλειδί" για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το Κυπριακό

    Σημαντικές διμερείς επαφές είχε χτες στην Άγκυρα, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης και παραλαβής στο τουρκικό προεδρικό Μέγαρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκτός από κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον, από σήμερα, υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός είχε σειρά επαφών με ξένους ηγέτες και υπουργούς.

    Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης μετά την τελετή, ο Βενιζέλος είχε συνομιλία με τον κ. Ερντογάν, καθώς και με τον κ. Νταβούτογλου. Κατά τη συνομιλία του μάλιστα με τον Τσαβούσογλου τα όσα είπε ο τελευταίος έδειχναν ότι μάλλον επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Πράγμα που έγινε σήμερα, όταν ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

    Σημαντικό σημείο της επίσκεψης Βενιζέλου στην Άγκυρα ήταν το γεγονός ότι προβλήθηκε το Κυπριακό απρόσμενα στο περιθώριο των τελετών για την έναρξη της θητείας του Ερντογάν ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Η επιστολή επιδόθηκε μέσω διπλωματικής οδού και ήταν αφορμή να θέσει θέμα Κυπριακού ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι αυτό συνιστά «κλειδί» και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πράγμα που έκανε τόσο με δηλώσεις του στην Άγκυρα, όσο και κατά τις επαφές του στην τελετή.

    [03] Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Coca Cola ενάντια στους απεργούς του εργοστασίου Θεσσαλονίκης

    Με το σκεπτικό ότι «το μποϊκοτάζ, στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, οι απολυμένοι του εργοστασίου της Coca Cola, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη», το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πολυεθνική εταιρεία σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της συμπρωτεύουσας επειδή καλούσαν τους πολίτες να μποϋκοτάρουν το δημοφιλές αναψυκτικό και άλλα προϊόντα της 3Ε.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου, χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο προκειμένου να θέσουν σε εμπορική απομόνωση το διάσημο προϊόν. Έτσι λοιπόν με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

    [04] Σε έξι δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

    Την αύξηση, σε έξι, του αριθμού των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

    Οι δόσεις θα είναι έξι (από πέντε) ισόποσες μηνιαίες, με ελάχιστη δόση τα 10 ευρώ. ). Η 1η δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου, και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα (31 Οκτωβρίου, 28 Νοεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27 Φεβρουαρίου 2015). Σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα, από τη ΓΓΔΕ επισημαίνεται ότι η οριστική εικόνα των δόσεων (και οι πιθανοί συμψηφισμοί ποσών) θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή.

    [05] «Θα προστατευθεί η κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς»

    Για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αλλαγή των κοινοτικών κανονισμών, προκειμένου να επιτραπεί η χρηματοδότηση ήδη υφιστάμενων δανείων από τα διαρθρωτικά ταμεία, όπως και για την παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, την αξιοποίηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και τον σχεδιασμό για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας ενημερώθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, βουλευτές της ΝΔ.

    Ο υπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, οι οποίοι και του έθεσαν τα προβλήματα που προκαλεί ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια και τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη χρηματοδότηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τους βουλευτές της ΝΔ ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση, αποκλειστικά με αυτό το θέμα, όταν ολοκληρωθεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα ο σχεδιασμός πλέγματος ρυθμίσεων.

    Οι βουλευτές και ο κ. Δένδιας συμφώνησαν στην ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αλλά και να υπάρξει ένα πλέγμα ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στο συγκεκριμένο τομέα.

    Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, Άννα Μάνη και Διονύσης Σταμενίτης.-

    Διαβάστε επίσης:

    Σχεδιάζεται παράταση της διάταξης που προστατεύει τα ακίνητα, αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ

    [06] Β. Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα συρθεί σε μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας

    Η Ρωσία δεν θα συρθεί σε μια σύρραξη ευρείας κλίμακας, αλλά θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση δεχθεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Πρέπει πάντοτε να είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ρωσίας?οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι είναι καλύτερο να μην μας προκαλούν», δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε μια νεολαιίστικη εκδήλωση στη Μόσχα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο?«όχι για να απειλήσει κανέναν, αλλά για να αισθάνεται ασφαλής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2014 - 16:30:22 UTC