Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές στη Σαξονία: Το αντιευρωπαϊκό κόμμα AfD μπαίνει στην τοπική Βουλή
  • [02] Τουλάχιστον 37 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Ιράκ
  • [03] Συγκλονιστικό φίλμ για τη γενοκτονία των Αρμενίων στο Φεστιβάλ της Βενετίας
  • [04] Οι αγώνες για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

  • [01] Εκλογές στη Σαξονία: Το αντιευρωπαϊκό κόμμα AfD μπαίνει στην τοπική Βουλή

    Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ διατήρησαν με ευκολία τον έλεγχο της Σαξονίας (ανατολική Γερμανία) στις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα, στις οποίες ωστόσο καταγράφηκε για πρώτη φορά η είσοδος του αντιευρωπαϊκού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative f?r Deutschland, AfD) σε μια κρατιδιακή Βουλή. Σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) συγκέντρωσε το 39,5% των ψήφων και η AfD το 9,6%. «Είναι ένα αποτέλεσμα σούπερ», είπε ο Μπερντ Λούκε, ο καθηγητής των οικονομικών ο οποίος ίδρυσε την AfD την άνοιξη του 2013. «Είναι καιρός για ένα νέο κόμμα στη Γερμανία», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Αν και οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν στο κρατίδιο, όπως συμβαίνει αδιαλείπτως από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, θα πρέπει να αναζητήσουν έναν νέο κυβερνητικό εταίρο αφού ο ως σήμερα εταίρος τους, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) δεν φθάνουν το όριο του 5% των ψήφων που απαιτείται για να εκλέξουν βουλευτές στο τοπικό κοινοβούλιο?περιορίζονται στο 4,3%. Το ριζοσπαστικό κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα στη Σαξονία με το 18,6% των ψήφων, και το ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD, 12,5%), οι οποίοι αναμένεται να είναι η ήσσων κυβερνητικός εταίρος της CDU, όπως συμβαίνει και στο Βερολίνο, στο ομοσπονδιακό επίπεδο. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 5,3%. Δεν είναι σαφές εάν θα καταφέρει να εκλέξει βουλευτές στην τοπική βουλή το κόμμα της ακροδεξιάς, το NPD. Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα το φέρουν να συγκεντρώνει λίγο πάνω από 5%.

    [02] Τουλάχιστον 37 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι έριξε το Χάμβι που οδηγούσε και ήταν παγιδευμένο με μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε μια οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως βάση άνδρες του στρατού και της αστυνομίας, σύμφωνα με δύο αστυνομικούς και έναν υγειονομικό αξιωματούχο. Οι πηγές αυτές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι σκοτώθηκαν 22 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και 15 πολίτες.

    Η 9ώροφη πολυκατοικία υπό κατασκευή που χρησιμοποιούσαν ως βάση τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκεται στο κέντρο της Ράμαντι, στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ.

    Η Ράμαντι και η Φαλούτζα σπαράσσονται από μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ένοπλων ομάδων από τον Ιανουάριο. Νωρίτερα, πηγές της αστυνομίας και ένας γιατρός είχαν δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σημειώθηκαν δύο επιθέσεις εναντίον θέσεων των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 17.

    [03] Συγκλονιστικό φίλμ για τη γενοκτονία των Αρμενίων στο Φεστιβάλ της Βενετίας

    Με τη γενοκτονία των Αρμενίων καταπιάνεται η εξαιρετική, δοσμένη με λυρισμό και δύναμη, ταινία «The Cut» του Τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, που προβλήθηκε σήμερα στο διαγωνιστικό τμήμα του 71ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας, σε ένα κοινό που τη δέχτηκε με θερμό χειροκρότημα, ενώ, από ότι πληροφορούμαστε, στην πατρίδα του σκηνοθέτη, ομάδα εθνικιστών ετοιμάζεται να διαμαρτυρηθεί για την προβολή της ταινίας στη Βενετία, που, κατά τη γνώμη τους, προσβάλλει την πατρίδα τους!

    Μέσα από την ιστορία, ενός άντρα που καταφέρνει να διασωθεί στη διάρκεια των φρικτών πογκρόμ, που το τουρκικό κράτος αρνείται εδώ και χρόνια να παραδεχτεί, ο Ακίν καταγράφει με εικαστικά εντυπωσιακές εικόνες την οδύσσεια του ήρωά του, που ξεκινά από το χωριό του, στην Τουρκία σε αναζήτησή της χαμένης οικογένειας του, σε ένα μεγάλο σε διάρκεια αλλά και σε απόσταση ταξίδι, περνώντας από τη Συρία και τον Λίβανο για να καταλήξει στην Κούβα και από εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    Στο σημερινό προγράμμα εντυπωσίασε και ένα άλλο ενδιαφέρον οδοιπορικό, με τη γαλλική ταινία «Μακριά από τους ανθρωπους» του Νταβίντ Ελχοφέν.

    [04] Οι αγώνες για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα

    Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Πλατανιά και νίκησε μέσα στα Χανιά τον τοπικό Πλατανιά με 4-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πέτυχε την πρώτη της νίκη στη σεζόν με τα γκολ των Αθανασιάδη (39'), Σαλπιγγίδη (52'), Μακ (82') και Σκόνδρα (89'). Η ομάδα της Κρήτης στα τελευταία δέκα λεπτά αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τέτε.

    Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 του Λεβαδειακού στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης». Χωρίς νίκη παρέμεινε η ομάδα της Βοιωτίας μετά από τα δύο πρώτα παιχνίδια.

    Ο Ατρόμητος πέτυχε σημαντική νίκη στο Βόλο επί της τοπικής Νίκης με 1-0. Η ομάδα του Περιστερίου έφθασε στη δεύτερη νίκη της σεζόν χάρη στο γκολ του Σωκράτη Φυτανίδη στο 26ο λεπτό του αγώνα, έχοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

    Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ξάνθη και στην Κέρκυρα στα Πηγάδια. Το τελικό 0-0 σαφώς αδικεί τους «Φαίακες» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ είχαν δύο δοκάρια κι ένα ακυρωθέν γκολ που έπρεπε να μετρήσει!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 August 2014 - 18:30:20 UTC