Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μείωση της ανεργίας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης
  • [02] Τελικές συσκέψεις ενόψει του ραντεβού με την τρόικα
  • [03] Από σήμερα τα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς
  • [04] Οι ελληνικές εξαγωγές στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΥΠΑΝ
  • [05] Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κερδίζουν στη Σαξονία
  • [06] Συνέρχεται στο Μινσκ η «ομάδα επαφής» για την ουκρανική κρίση
  • [07] Ιαπωνία και Ινδία επιδιώκουν να ενισχύσουν τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους
  • [08] Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ύστερα από παύση επτά χρόνων
  • [09] Το επόμενο iPhone της Apple θα λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι

  • [01] Η μείωση της ανεργίας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

    Πρόταση για θεσμοθέτηση ρήτρας απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση ή πρωτοβουλία ή νομοσχέδιο που αφορά στα θέματα της ανάπτυξης, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάσχεση και μείωση «του μεγάλου εφιάλτη» της ανεργίας, θα συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις που θα καταθέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, σήμερα στις 10:00, στο Μ. Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, με αφορμή την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης που έχει συσταθεί μετά από πρόταση του κ. Βενιζέλου, την πρόταση που είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, κατά την οποία στην επόμενη πενταετία μπορούν να υπάρξουν 750.000 νέες θέσεις εργασίας σε τομείς όπως στον τουρισμό, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον πρωτογενή τομέα, τα μεγάλα έργα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

    Κατά τις ίδιες πηγές, μετά από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

    [02] Τελικές συσκέψεις ενόψει του ραντεβού με την τρόικα

    Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι τελικές συσκέψεις της κυβέρνησης εν όψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι, ενώ δεν αποκλείεται και συνάντηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. Αύριο το πρωί θα αναχωρήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργόΟικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα στην έδρα του ΟΟΣΑ.

    Η ελληνική πλευρά θα θέσει τα θέματα του χρέους, των φοροελαφρύνσεων, των πλειστηριασμών και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πάντως, η συνάντηση αυτή θα είναι προπαρασκευαστική της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που θα γίνει από την τρόικα στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    [03] Από σήμερα τα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς

    «Πρεμιέρα» σήμερα για τις αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μειώσεις όπως αυτή του βασικού εισιτηρίου, στα 1,20 ευρώ από 1,40 σήμερα, αλλά και η μείωση της διάρκειάς του στα 70 λεπτά, από τη 1,5 ώρα που είναι σήμερα.

    Επιπλέον, πολλές πρωτοβουλίες θα δρομολογηθούν ή θα ενισχυθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, όπως για παράδειγμα η πολιτική «επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα», τα τουρνικέ σε λεωφορεία, και εκτεταμένοι έλεγχοι από το ενισχυμένο ενιαίο Σώμα ελεγκτών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί, καθιερώνεται μία κάρτα απεριόριστων διαδρομών για όλα τα μέσα, με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ. Η κάρτα αυτή αντικαθιστά τις ήδη υπάρχουσες: τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (τρέχουσα τιμή 45 ευρώ) και τη μηνιαία κάρτα για λεωφορεία/τρόλεϊ/τραμ (τρέχουσα τιμή 20 ευρώ). Επομένως, με ένα ευρώ την μέρα οι πολίτες της Αθήνας θα μπορούν να μετακινούνται σε ολόκληρη την πόλη.

    [04] Οι ελληνικές εξαγωγές στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΥΠΑΝ

    Οι επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές από τα εμπορικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η πορεία των εξαγωγών μας και οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για το εξωτερικό εμπόριο είναι τα θέματα που απαρτίζουν τη σημερινή ατζέντα στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας. Υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη θα συνεδριάσει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή, στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    Μέλη της επιτροπής είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μανώλης Μαματζάκης γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Αναστάσιος Λιάσκος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Μόσχος Κορασίδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανδρέας Κατσανιώτης, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Τριαντάφυλλος Πετεινίδης, διευθυντής γραφείου υπουργού, υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

    [05] Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κερδίζουν στη Σαξονία

    Οι Γερμανοί πολέμιοι του ευρώ κατάφεραν χθες για πρώτη φορά να εκλέξουν μέλη σε ένα κρατιδιακό κοινοβούλιο, μετά τις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, όπου εξάλλου οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ διατήρησαν με ευκολία την πλειοψηφία. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που μετέδωσαν τα δίκτυα της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας ARD και ZDF στις 21:15 τοπική ώρα (22:15 ώρα Ελλάδας), το αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013, συγκεντρώνει από το 9,9% ως το 10% των ψήφων, ενώ η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ συγκεντρώνουν από το 39,2% ως το 39,8% των ψήφων (από 40,2% πριν από πέντε χρόνια).

    Η εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο, που ανήκε άλλοτε στη ΓΛΔ, ήταν η πρώτη μετά τον θρίαμβο της Μέρκελ στις εθνικές βουλευτικές εκλογές, όταν αναδείχθηκε εκ νέου καγκελάριος για μια τρίτη τετραετή θητεία.

    [06] Συνέρχεται στο Μινσκ η «ομάδα επαφής» για την ουκρανική κρίση

    Η «ομάδα επαφής» για την ουκρανική κρίση, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Κιέβου της Μόσχας και του ΟΑΣΕ συνέρχεται στο Μισνκ της Λευκορωσίας σήμερα, μία ημέρα αφού ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιδέα του καθορισμού μίας «κρατικής υπόστασης» για τις εξεγερμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

    Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επεξεργασία πρότασης για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται από τις δυτικές χώρες ότι έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους ευρωπαίους ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με τις εξελίξεις επί του πεδίου. Στο Μινσκ, ένας ή περισσότεροι εκπρόσωποι των φιλορώσων αυτονομιστών θα είναι παρόντες στις συνομιλίες της «Ομάδας επαφής» ανακοίνωσε ο Αντρέι Πουργκίν, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», η οποία έχει μονομερώς ανακηρυχθεί από τους αυτονομιστές.

    [07] Ιαπωνία και Ινδία επιδιώκουν να ενισχύσουν τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους

    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει σήμερα στο Τόκιο συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόδι στο πλαίσιο της κοινής απόφασης των δυο χωρών να προχωρήσουν στην αμυντική, οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, σε ένα περιφερειακό περιβάλλον όπου η Ινδία και η Ιαπωνία επιχειρούν να ακολουθήσουν τη δυναμική της Κίνας.

    Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στη συνέχιση των κοινών θαλάσσιων ερευνών αλλά και των τριμερών ασκήσεων με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια συμφωνία για την ειρηνική μορφή της πυρηνικής συνεργασίας καθώς και η πώληση ιαπωνικών αντιδραστήρων στην Ινδία είναι επίσης στην ατζέντα των διμερών συνομιλιών. Οι πρωθυπουργοί Αμπε και Μόδι θα συζητήσουν ακόμη την προτεινόμενη εξαγωγή από την Ιαπωνία του αεροσκάφους αναζήτησης και διάσωσης US2 καθώς και της κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας στην Ινδία.

    [08] Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ύστερα από παύση επτά χρόνων

    Ύστερα από διακοπή επτά χρόνων, ανοίγει αύριο, Τρίτη 2 Σεπεμβρίου 2014, τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα επαρχιακά μουσεία της χώρας, πλέον και από τα πιο σύγχρονα, καθώς η νέα παρουσίαση των εκθεμάτων του γίνεται με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.

    Όπως πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Άννα Καραπαναγιώτου, υπό την εποπτεία της οποίας υλοποιήθηκε το έργο εκσυγχρονισμού του μουσείου, «το μουσείο έκλεισε το 2007. Πρώτα έγινε η κτιριολογική αναβάθμισή του στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και ακολούθησε από το 2011 κι έπειτα η επανέκθεσή του βάσει μουσειολογικής-μουσειογραφικής μελέτης που έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Ανοίγει λοιπόν τώρα γιατί και κτιριολογικά και μουσειολογικά είναι αναβαθμισμένο».

    Η επανέκθεση, που έγινε με στόχο την αναβάθμιση των μόνιμων εκθέσεων, την επικαιροποίηση της επιστημονικής τεκμηρίωσης του αρχαιολογικού υλικού, αλλά και τη συντήρηση των αρχαιοτήτων, έχει έναν πολύτιμο αρωγό: τα σύγχρονα μέσα. «Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν διαδραστικές τράπεζες, εικονικές περιηγήσεις και άλλα νέα συστήματα, που για πρώτη φορά εισήχθηκαν στην Ελλάδα για το έργο της επανέκθεσης του μουσείου της Τεγέας» τονίζει η κ. Καραπαναγιώτου και προσθέτει: «Δεν είναι ένα μεγάλο μουσείο, αλλά είναι πολύ προσεγμένο. Πριν λίγο καιρό, ήρθαν φοιτητές από την Αίγυπτο για μισή ώρα και κάθησαν 3 ώρες μέσα σε χώρο 250 τμ!».

    [09] Το επόμενο iPhone της Apple θα λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι

    Η Apple έχει συνάψει συμφωνία με εταιρείες διαχείρισης πιστωτικών καρτών η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχο του επόμενου κινητού τηλεφώνου γενιάς iPhone να κάνει ηλεκτρονικές πληρωμές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα.

    Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του iPhone το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα είναι πιθανό να ανακοινώσει τις συμφωνίες με την Visa, την MasterCard και την American Express, όπως μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο μια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της Apple και των εταιρειών πιστωτικών καρτών είναι ιδιωτικές. Το σύστημα πληρωμών θα μετατρέψει την επόμενη έκδοση του iPhone σε ένα κινητό πορτοφόλι, μετέδωσε το Μπλούμπεργκ.

    Οι κάτοχοι του τηλεφώνου προηγμένης γενιάς θα κάνουν εύκολα τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο θα περιέχει ένα ειδικό τσιπ επικοινωνίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2014 - 6:30:26 UTC