Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Κουκοδήμος: Δεν παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους
  • [02] Για την ανεργία συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης
  • [03] Μεταρρυθμιστική ατζέντα θα παρουσιάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τρόικα
  • [04] «Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • [05] Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • [06] Στο 0,3% η ύφεση στο β' τρίμηνο
  • [07] Σύσταση επιτροπής για την καταγραφή των κλειστών επαγγελμάτων
  • [08] Δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών της αστυνομίας στην Τουρκία

  • [01] Κ. Κουκοδήμος: Δεν παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους

    Κατηγορηματικά διαψεύδει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Κώστας Κουκοδήμος ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί.

    «Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια» ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

    «Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού» έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο twitter για να συμπληρώσει: «Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: "Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό". Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων».

    [02] Για την ανεργία συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, με κεντρικό θέμα τη μείωση της ανεργίας. Πρόταση για θεσμοθέτηση ρήτρας απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση ή πρωτοβουλία ή νομοσχέδιο που αφορά στα θέματα της ανάπτυξης, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάσχεση και μείωση «του μεγάλου εφιάλτη» της ανεργίας, συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις που καταθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [03] Μεταρρυθμιστική ατζέντα θα παρουσιάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τρόικα

    Τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εφαρμογή της οποίας θα προωθηθεί ακόμη ταχύτερα με τον τερματισμό των ποσοτικών στόχων και υποχρεώσεων στο τέλος του έτους, όπως είναι οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα παρουσιάσει την Τετάρτη το απόγευμα, στο Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της τρόικας.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται για τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του δημοσίου, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση, την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

    [04] «Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανοίγει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ θα έχουν υποχρέωση παραμονής για δύο χρόνια. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η μετάθεσή τους ή απόσπασή τους.

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα κατατεθεί στη βουλή μεθαύριο Τετάρτη. Πάντως, το άνοιγμα των πινάκων δεν αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ, όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί. Αυτό σημαίνει ότι, όσοι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν θα λάβουν πρόσθετα μόρια. Αν όμως προσληφθούν φέτος τότε η μοριοδότησή τους θα προστεθεί στα μόρια που είχαν όταν «κλείδωσε» ο πίνακας.

    [05] Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Τους οριστικούς πίνακες που αφορούν τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έχει αναρτήσει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην ιστοσελίδα της (eetaa.gr). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ οι ωφελούμενες- ωφελούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τα ονόματά τους, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10/9/2014.

    [06] Στο 0,3% η ύφεση στο β' τρίμηνο

    Κατά 0,3% μειώθηκε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο εφέτος και παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) αναθεώρησε οριακά επί τα χείρω την αρχική εκτίμησή της (ύφεση 0,2%), είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία οδηγείται σταδιακά- εκτός εάν αλλάξουν τα δεδομένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο-, σε τερματισμό τής εξαετούς ύφεσης. Χαρακτηριστικά, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα υπάρξει ανάπτυξη για το σύνολο του τρέχοντος έτους, λόγω, κυρίως, της καλύτερης πορείας του τουρισμού, με τον στόχο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% να θεωρείται ρεαλιστικός.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,1% το πρώτο τρίμηνο εφέτος και σε μέσο όρο πρώτου εξαμήνου καταγράφεται πτώση κατά 0,7% (το πρώτο εξάμηνο πέρυσι, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 5%).

    Όπως εξηγεί η ΕΛΣΤΑΤ, η αναθεώρηση των στοιχείων για το δεύτερο τρίμηνο, είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Ιουνίου εισαγωγών και εξαγωγών), είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού). Επιπλέον, τα στοιχεία ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο 2014 έχουν αναθεωρηθεί λόγω της ενσωμάτωσης νέων στοιχείων βραχυχρόνιων στατιστικών (αναθεώρηση δείκτη βιομηχανικής παραγωγής, διαθεσιμότητα δείκτη τιμών παραγωγού στις υπηρεσίες) και επικαιροποίησης στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης.

    [07] Σύσταση επιτροπής για την καταγραφή των κλειστών επαγγελμάτων

    Μια νέα επιτροπή - 40μελής, με εκπροσώπους από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τις γραμματείες- συστήθηκε για την καταγραφή των «κλειστών επαγγελμάτων».

    Η σύσταση της επιτροπής έγινε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και εντός τριών μηνών πρέπει να καταγράψει τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υπηρεσιών, να αποτιμήσει εάν αυτά «απελευθερώθηκαν», να καταγράψει εάν υπάρχουν εμπόδια για την «απελευθέρωσή» τους και να προτείνει, με βάση τη διεθνή πρακτική, νέο γύρο για «άνοιγμα επαγγελμάτων».

    [08] Δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών της αστυνομίας στην Τουρκία

    Δεκάδες αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας, ανάμεσά τους και ένας πρώην επικεφαλής μονάδας δίωξης οικονομικού εγκλήματος, συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο του νέου κύματος συλλήψεων αξιωματούχων που κατηγορούνται για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 33 αστυνομικών «που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης». Η αστυνομία δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2014 - 10:30:22 UTC