Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δεν είναι σοβαρό να ξεκινάς με λεονταρισμούς τη συζήτηση με την τρόικα
  • [02] Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Διαβατών
  • [03] 'Εντονη βροχόπτωση στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [04] Ν. Μηταράκης: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε κοινοτικά κονδύλια για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών
  • [05] Μαίνονται οι μάχες στο Ντονέτσκ
  • [06] Ρωσία προς ΗΠΑ: Πιέστε το Κίεβο για ειρήνευση

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Δεν είναι σοβαρό να ξεκινάς με λεονταρισμούς τη συζήτηση με την τρόικα

    Η συζήτηση με την τρόικα που ξεκινά σήμερα στο Παρίσι «σχετίζεται με διαρθρωτικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει: «Όλα τα άλλα, δηλαδή η πολιτική συζήτηση, έπονται».

    Ερωτηθείσα αν υπάρχει θέμα «κόκκινων γραμμών», η κ. Βούλτεψη απαντά: «Αυτά τα περί "κόκκινων γραμμών" δεν προέρχονται από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσει να πάει σε μία συζήτηση έχοντας προκαταλάβει αυτούς που θα κάθονται απέναντί της στο τραπέζι. Είναι κάθε άλλο παρά σοβαρό να ξεκινάς με λεονταρισμούς μια συζήτηση. Ακόμη και στην καθημερινή μας ζωή, δεν μπορείς να ξεκινάς μια συζήτηση, μια διαπραγμάτευση, βάζοντας από τα πριν "κόκκινες γραμμές", γιατί απλώς τότε βλάπτεις τη συζήτηση και τελικά και την ίδια τη χώρα».

    Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, με έκπτωση υπό προϋποθέσεις, στον φόρο που επιβάλλεται στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η κ. Βούλτεψη τονίζει: «Πράγματι, υπάρχει μια γενική συζήτηση για το πώς θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε διάφορους τομείς της φορολογίας. Αυτή η συζήτηση βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι και αποτελεί και μέρος του Οδικού Χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Και όπως σας έχω ξαναπεί, αυτός ο Οδικός Χάρτης έχει και σταθμό που φέρει το όνομα "φοροελαφρύνσεις"».

    [02] Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Διαβατών

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί σε υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τρία άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από τα ταμεία των ΕΛΤΑ περίπου 2.000 ευρώ.

    Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [03] 'Εντονη βροχόπτωση στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Έντονη είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις επόμενες ώρες και μέχρι την Πέμπτη περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

    Στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί και είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει 26 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της βροχής παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ενώ λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν παρατηρηθεί και τροχαία ατυχήματα.

    Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Βούλγαρη ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ συγκρούστηκε με οχτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα. Από την αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

    [04] Ν. Μηταράκης: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε κοινοτικά κονδύλια για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών

    «Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στήριξης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, διεκδικώντας κοινοτικά κονδύλια. Διαφορετικά οι παραγωγοί μας θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά την καλλιέργεια του ροδάκινου» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η αύξηση των εξαγωγών ροδάκινων το 2014 επηρεάζει την προσπάθεια αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών.

    Συγκεκριμένα ο υφυπουργός είπε: «Οι τιμές στην προ εμπάργκο εποχή, αλλά και στη μετά εμπάργκο εποχή, ήταν απίστευτα χαμηλές (40- 60%), δεν κάλυπταν το κόστος παραγωγής, γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών, διεκδικώντας κοινοτικά κονδύλια. Διαφορετικά, οι παραγωγοί μας θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά την καλλιέργεια του ροδάκινου».

    [05] Μαίνονται οι μάχες στο Ντονέτσκ

    Δεκαπέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, τις τελευταίες 24 ώρες, στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο στο Κίεβο.

    «Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν σε 24 ώρες» δήλωσε ο Λισένκο, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, κοντά στις κοινότητες Κομσομόλσκε, Βασιλίβκα και Ροζντόλνε, όπου σύμφωνα με τον Λισένκο έχει καταγραφεί η παρουσία «ανταρτών και τακτικών στρατευμάτων του ρωσικού στρατού».

    Το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν εδώ και μια εβδομάδα τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία: πάνω από 1.000 στρατιώτες σύμφωνα με το NATO, τουλάχιστον 1.600, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές.

    [06] Ρωσία προς ΗΠΑ: Πιέστε το Κίεβο για ειρήνευση

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί του Κιέβου για να προωθήσει την ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία.

    "Το σημαντικότερο πράγμα τώρα είναι η ανάγκη να λογικευτεί το κόμμα του πολέμου στο Κίεβο και κατά μεγάλο μέρος μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να το κάνουν αυτό", δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

    "Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσει την επιρροή της όσο το δυνατόν περισσότερο για να στείλει τα αναγκαία μηνύματα υπέρ της μεταστροφής από την προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης μέσω στρατιωτικών μέσων στην πολιτική διαδικασία", είπε.

    Ταυτόχρονα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε τις κινήσεις της Ουκρανίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι στόχος τους είναι η υπονόμευση των προσπαθειών τερματισμού του πολέμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2014 - 12:30:21 UTC