Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους για τόνωση της απασχόλησης και ανάπτυξη
  • [02] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να διορθωθούν αδικίες που μας επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Σε κρίσιμη καμπή για τη χώρα η ΔΕΘ
  • [04] Στα ΚΕΠ η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας
  • [05] Με θέματα του υπ. Οικονομικών ξεκινούν οι συζητήσεις με την τρόικα
  • [06] Θωράκιση του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους για τόνωση της απασχόλησης και ανάπτυξη

    «Ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για την επόμενη ημέρα και τη δυνατότητα ευρύτερης σύγκλισης κοινωνικών δυνάμεων, υπό την ηγεμονία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη» έγινε κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

    Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινωνικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και η εφαρμογή προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων είναι οι δύο αναντικατάστατες προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εργασίας, με τόνωση της απασχόλησης, και την κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η ανάκαμψη θα προέλθει από την ενίσχυση της ενεργού ζήτησης -και όχι μονομερώς από τις εξαγωγές, που ήδη υποχωρούν σε μια Ευρώπη που παλινδρομεί από την ύφεση και τη στασιμότητα στην προσωρινή και αναιμική αύξηση του ΑΕΠ.

    [02] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να διορθωθούν αδικίες που μας επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα

    Την πεποίθηση ότι η συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι θα είναι ουσιαστική ώστε να διορθωθούν αδικίες που μας επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εκφράζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θα είναι μια ουσιαστική συνάντηση στην οποία οι υπουργοί και οι εκπρόσωποι από τα κόμματα θα καταλήξουν μαζί με τους εταίρους μας σε κάποια συμπεράσματα τα οποία θα νομοθετηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι απλά πράγματα τα οποία νομίζω ότι τα κατανοούν πλέον οι εταίροι μας και μπορούν να διορθώσουν αδικίες που μας επιβλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.. Για παράδειγμα, ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δυο χρόνια τώρα η άσκηση δεν βγαίνει. Το γνωρίζουν όλοι. Ούτε φόρους εισπράττουμε και ο κόσμος κρυώνει. Άρα το ισοδύναμο που χρειάζεται είναι εντός της διόρθωσης του μέτρου. Αυτό πρέπει να διορθωθεί» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

    Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει ότι «στο Συμβούλιο Απασχόλησης υπό τον πρωθυπουργό, επαναφέραμε την πρότασή μας εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για ρήτρα απασχόλησης. Εκεί που το κράτος στηρίζει την επιχειρηματικότητα πρέπει και οι επιχειρήσεις να στηρίζουν τους πολίτες και την κοινωνία».

    [03] Αντ. Σαμαράς: Σε κρίσιμη καμπή για τη χώρα η ΔΕΘ

    Στον οδικό χάρτη και στα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους παραγωγικούς φορείς, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ και της εκεί ομιλίας του το Σάββατο.

    Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τόνισε πως πηγαίνει στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

    «Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «φέτος η Έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».

    Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Ορφανός και Δημ. Σταμάτης με την υπουργό Τουρισμού να δηλώνει αμέσως μετά τη συνάντηση πως η φετινή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.

    Οι διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας ζήτησαν, μεταξύ άλλων,να μειωθούν άμεσα η φορολογία και το κόστος δανεισμού και να υποστηριχθούν επειγόντως η παραγωγή ελληνικών προϊόντων και οι εξαγωγές, με την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.

    [04] Στα ΚΕΠ η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας

    Στα ΚΕΠ θα μπορούν από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιούν τη μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Έτσι, η διαδικασία αυτή, που ήταν αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα γίνεται πιο απλά και γρήγορα μέσω 1060 σημείων σε όλη τη χώρα, όσα και τα ΚΕΠ, και όχι σε 60 σημεία του εν λόγω υπουργείου.

    Όπως σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη συγκεκριμένη υπηρεσία (μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης), αιτούνται ετησίως περισσότεροι από 60.000 πολίτες. Επίσης, τα ΚΕΠ ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες στη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 22.000 πολίτες.

    [05] Με θέματα του υπ. Οικονομικών ξεκινούν οι συζητήσεις με την τρόικα

    Στις έξι το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ξεκινούν, στο Παρίαι,οι συζητήσεις της ελληνικής αποστολής με την τρόικα,με θέματα που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο οι συνομιλίες θα είναι εφόλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

    Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει, με τους επικεφαλής της τρόικας, ανασκόπηση και στη συνέχεια προβλέπεται ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

    [06] Θωράκιση του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη

    Εντατικά δουλεύουν στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας -υπό τη διεύθυνση της Κ. Περιστέρη- για την αποφυγή επιπτώσεων από τις καιρικές συνθήκες. Τα μέλη της ομάδας, σε αυτήν τη φάση, προχωρούν σε τεχνικές εργασίες θωράκισης του ταφικού μνημείου και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου.

    Επίσης,σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός των προσωρινών μέτρων αντιστήριξης και υποστήλωσης του δεύτερου διαφράγματος, ιδιαιτέρως προς τη δυτική πλευρά, ώστε να καταστεί δυνατή και ασφαλής η προσπέλαση και οι εργασίες αποχωμάτωσης και υποστήριξης της θόλου του δευτέρου θαλάμου.

    Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του περιβόλου του τύμβου, στα νοτιοδυτικά. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων προστασίας, θα ξεκινήσουν οι ανασκαφικές εργασίες εντός του μνημείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2014 - 14:30:25 UTC