Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Κάρντιφ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] «Έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για την Ελλάδα»
  • [03] Ντ. Κάμερον: Οι χώρες της G8 να μη καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων
  • [04] Α. Μέρκελ: Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής
  • [05] Β. Πούτιν: Μέχρι την Παρασκευή ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ανταρτών και Κιέβου
  • [06] Γουίλεμ Νταφόε και Μάρκο Μπελόκιο στο Φεστιβάλ Βενετίας

  • [01] Στο Κάρντιφ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Κάρντιφ της Ουαλίας θα βρίσκεται αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να λάβει μέρος στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

    Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, οι οποίοι θα έχουν τις δικές τους ιδιαίτερες συναντήσεις με τους ξένους ομολόγους τους.

    Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ..

    [02] «Έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για την Ελλάδα»

    Στο «έντονο ενδιαφέρον» επενδυτών για την Ελλάδα αναφέρονται δημοσιεύματα στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», κυρίως στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού.

    Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη δημιουργία «πολυτελών ξενοδοχείων» στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, σημειώνοντας ότι «μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια, ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προσελκύοντας φέτος το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του διεθνούς jet set».

    Όπως επισημαίνεται, «η προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουριστών δίνει κίνητρα στους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των πολυτελών ξενοδοχείων, όπως έδειξε και το πρόσφατο έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Amanzoe».

    [03] Ντ. Κάμερον: Οι χώρες της G8 να μη καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων

    Η Βρετανία θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της ώστε να διασφαλίσει ότι και οι άλλες χώρες της ομάδας των 8 (G8, οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες και η Ρωσία) θα τηρήσουν τη συμφωνία τους να μην καταβάλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

    "Η Βρετανία συνεχίζει αυτήν την πολιτική, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν αυτήν την πολιτική και θα πρέπει να υπερδιπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι και οι άλλες χώρες θα τηρήσουν τον λόγο τους" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. Ο Κάμερον αναφερόταν στην πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το Λονδίνο και την είχε παρουσιάσει στη σύνοδο κορυφής της G8 πέρσι το καλοκαίρι ώστε να σταματήσει η καταβολή λύτρων σε τρομοκράτες.

    Η ομιλία του Κάμερον δόθηκε μία ημέρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, ενώ απείλησε ότι σειρά θα έχει και ένας Βρετανός όμηρος που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών.

    [04] Α. Μέρκελ: Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στην Ουαλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες που έχουν υπογραφεί με τη Ρωσία.

    "Θεωρείται σίγουρο ότι θα εγγυηθεί (το ΝΑΤΟ) την εθνική κυριαρχία των χωρών της Βαλτικής" είπε η Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Μιανμάρ Τέιν Σέιν.

    Σύμφωνα με την καγκελάριο, όλα τα μέτρα που θα αποφασιστούν από τους ηγέτες στη σύνοδο αυτή θα συνάδουν με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Μόσχας. Σημείωσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βελτιώσει τις δυνατότητες γρήγορης αντίδρασής του στην περιοχή.

    [05] Β. Πούτιν: Μέχρι την Παρασκευή ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ανταρτών και Κιέβου

    Οπρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι απόψεις του ίδιου και του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είναι "πολύ κοντά", μετέδωσε το πρακτορείο Ria.

    Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, μια συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας ενδέχεται να επιτευχθεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

    Ο Πούτιν τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία και ότι στην περιοχή θα πρέπει να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές, πρόσθεσε το ρωσικό πρακτορείο.

    Αναφερόμενος στα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση είπε ότι κάποια από αυτά είναι η ανταλλαγή αιχμαλώτων, η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    [06] Γουίλεμ Νταφόε και Μάρκο Μπελόκιο στο Φεστιβάλ Βενετίας

    Όγδοη μέρα του φεστιβάλ σήμερα και οι αφίξεις επιφανών κοντεύουν να ολοκληρωθούν. Πιο πρόσφατοι αφιχθέντες στο Λίντο ήταν οι ηθοποιοί Ίθαν Χοκ, πρωταγωνιστής στη σεξπιρική διασκευή «Κυμβελίνος», και Γουίλεμ Νταφόε και Μαρία Ντε Μεντέιρος, πρωταγωνιστές στην ταινία «Παζολίνι» του Έιμπελ Φεράρα.

    Στο Λίντο και ο Ιταλός σκηνοθέτης Μάρκο Μπελόκιο για να παρουσιάσει στο κοινό μια από τις πρώτες του ταινίες, «Η Κίνα είναι κοντά» (1967) που προβάλλεται σήμερα στο τμήμα «Οι κλασικές της Βενετίας» (αναπαλαιωμένες κόπιες κλασικών ταινιών).

    Στις δύο σημερινές ταινίες του διαγωνιστικού, «Το τελευταίο χτύπημα του σφυριού» της Γαλλίδας Αλίξ Ντελαπόρτ και «Σίβας» του Τούρκου Καάν Μούζντετσι, το κύριο θέμα είναι τα παιδιά και τα προβλήματά τους- προβλήματα ενηλικίωσης αλλά και σχέσεων με τους μεγάλους (οικογένεια και φίλους) γύρω τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2014 - 14:30:22 UTC