Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco
  • [02] Ντ. Κάμερον: Θα αυξηθούν τα μέτρα εναντίον της Μόσχας αν δεν αλλάξει τακτική
  • [03] Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει εμπράκτως στην αποκλιμάκωση
  • [04] Πειραματικό φάρμακο «φρενάρει» τη μετάσταση του καρκίνου του προστάτη στα οστά

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco

    Προβάδισμα με 3,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ, και 4% στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων, καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Ποντίκι». Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που διεξήχθη στο χρονικό διάστημα 1η με 3 Σεπτεμβρίου, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 25,3%, η ΝΔ 21,7% και η Χρυσή Αυγή 7,3%. Στο 4,3% κινείται το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι στο όριο για είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό 2,3%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,6%, το Ποτάμι 3,7% και οι ΑΝΕΛ 3,5%.

    Στον πίνακα με την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,1% και η ΝΔ έπεται με ποσοστό 24,1%.

    [02] Ντ. Κάμερον: Θα αυξηθούν τα μέτρα εναντίον της Μόσχας αν δεν αλλάξει τακτική

    O Bρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε ότι θα αυξηθεί η πίεση προς τη Ρωσία αν δεν σταματήσει η επιθετικότητα από την πλευρά της Μόσχας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη. Μιλώντας ενόψει της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο Κάμερον δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας έχουν ήδη επιφέρει αποτέλεσμα.

    «Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς για το ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο, ρωσικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος. Και η Βρετανία, μαζί με άλλες χώρες, έχει πιέσει και έχει καταφέρει την επιβολή μίας σειράς κυρώσεων. Αυτό που χρειάζεται να καταλάβει η Ρωσία είναι ότι αν συνεχίσει αυτή την τακτική στην Ουκρανία η πίεσή μας θα αυξηθεί», είπε ο Κάμερον.

    [03] Σ. Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει εμπράκτως στην αποκλιμάκωση

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε «πρακτικά βήματα» για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις προτάσεις που έκανε χθες ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Ελπίζουμε ότι οι εκκλήσεις (του Πούτιν) θα εισακουσθούν, ειδικά από το Κίεβο , (και από τους ηγέτες των ανταρτών) στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Η Μόσχα επιφυλάσσει ιδιαίτερο ρόλο για τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αφού ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρακτικά βήματα προς την αποκλιμάκωση».

    Διαβάστε επίσης:

    Ντ. Κάμερον: Θα αυξηθούν τα μέτρα εναντίον της Μόσχας αν δεν αλλάξει τακτική

    [04] Πειραματικό φάρμακο «φρενάρει» τη μετάσταση του καρκίνου του προστάτη στα οστά

    Ένα πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο, που δοκιμάστηκε από μια διεθνή επιστημονική ομάδα με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το «φρενάρισμα» της επέκτασης του καρκίνου του προστάτη στα οστά. Πρόκειται για το Dovinitib, μία ουσία, η οποία αναστέλλει τον λεγόμενο αυξητικό παράγοντα ινοβλαστών (FGF), που διευκολύνει την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο Σινχάι Γουάν του Αντικαρκινικού Κέντρου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», δοκίμασαν το νέο φάρμακο σε μια μικρή ομάδα ανδρών καρκινοπαθών. Η θεραπεία μείωσε τις μεταστάσεις στα οστά και βελτίωσε την ποιότητα των τελευταίων. Επίσης, οι ασθενείς ανέφεραν ότι ένιωθαν πλέον λιγότερο πόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 September 2014 - 8:30:21 UTC