Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Το ζήτημα της φοροδιαφυγής έχει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Ουσιαστικές οι επαφές στο Παρίσι
  • [03] Κρατούμενος απέδρασε από τα δικαστήρια Πειραιά
  • [04] Δεν έχει ληφθεί απόφαση για την ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, τονίζει το υπουργείο Εργασίας
  • [05] Ανακαλύφθηκε νέος γιγάντιος δεινόσαυρος
  • [06] Π. Ποροσένκο: Κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή
  • [07] Ενισχύεται η αστυνομική φρούρηση στις ανασκαφές της Αμφίπολης

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Το ζήτημα της φοροδιαφυγής έχει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις

    Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι αφήνει ανέλεγκτη τη φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο σημείωμά του με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ και παράλληλα τονίζει ότι «το ζήτημα της φοροδιαφυγής έχει τεράστιες πολιτικές διαστάσεις».

    Στο εκτενές σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «διατηρώντας τις φορολογικές υπηρεσίες σε κατάσταση αδράνειας και αδυναμίας, η κυβέρνηση συντηρεί ένα άλλοθι για να αφήνει ανέλεγκτη την φοροδιαφυγή των ισχυρών» και προσθέτει ότι «με σχεδόν απροκάλυπτο τρόπο και μπροστά στα μάτια της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, στήνεται ένα πάρτι φοροδιαφυγής και διαπλοκής, για το οποίο η χώρα μας έχει σχολιαστεί επανειλημμένα ακόμα και στα διεθνή ΜΜΕ».

    Υπό αυτό το πρίσμα, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ είχε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει τα συμπεράσματα της κομματικής αντιπροσωπείας, ότι, δηλαδή, η συγκεκριμένη υπηρεσία εμφανίζει πολύ σοβαρές καθυστερήσεις και ανεπάρκεια στην εκτέλεση του έργου της, που είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    [02] Σ. Βούλτεψη: Ουσιαστικές οι επαφές στο Παρίσι

    «Η κυβέρνηση και διαπραγματεύεται και κρατά τη χώρα σε ένα βιώσιμο επίπεδο και παράλληλα επιχειρεί να την βγάλει από την κρίση» δήλωσε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

    «Δεν συζητούμε για μονομερείς ενέργειες, τους λεονταρισμούς και τις μαγκιές τις έχουμε δει, με τελευταίο παράδειγμα την Αργεντινή» ανέφερε η κ. Βούλτεψη, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι οι επαφές στο Παρίσι δεν είναι μόνο τεχνικές, αλλά και ουσιαστικές, καθώς τίθενται επί τάπητος σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι «οι θεσμικοί μας εταίροι έχουν αναγνωρίσει τις προσπάθειες της χώρας και όλες οι ενέργειές μας γίνονται σε συνεννόηση μαζί τους».

    Τόνισε, πάντως, πως «διάφοροι πατριώτες και άκαμπτοι που ζούσαν με δανεικά, κυρίως στην πολιτική ζωή τους, καλλιεργούν εντυπώσεις στον λαό ότι δεν συμβαίνει τίποτα στη χώρα».

    [03] Κρατούμενος απέδρασε από τα δικαστήρια Πειραιά

    Έλληνας κρατούμενος απέδρασε το μεσημέρι από τα δικαστήρια Πειραιά.

    Ο δραπέτης, που είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί για κλοπές και ναρκωτικά και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί, είχε συλληφθεί από την αστυνομία, προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της απόδρασης, ενώ για το θέμα αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

    [04] Δεν έχει ληφθεί απόφαση για την ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, τονίζει το υπουργείο Εργασίας

    Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει λάβει οριστική απόφαση για την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, «με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε ειλημμένη απόφαση δημιουργίας ενός και μόνο ασφαλιστικού ταμείου για όλους τους εργαζόμενους της χώρας».

    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο Εργασίας, «στο πλαίσιο της αναγκαίας διοικητικής αναδιάρθρωσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για τον οργανωτικό εξορθολογισμό, τη βελτίωση των υπηρεσιών και την οικονομική αποτελεσματικότητά του, εξετάζει διάφορα σενάρια διοικητικών (και μόνο) αλλαγών, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση».

    [05] Ανακαλύφθηκε νέος γιγάντιος δεινόσαυρος

    Το σώμα του είχε το μέγεθος σπιτιού, ζύγιζε όσο ένα κοπάδι ελέφαντες και πιθανώς υπήρξε το μεγαλύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ στη Γη, του οποίου το βάρος είναι δυνατό να υπολογιστεί από τα απολιθώματά του.

    Πρόκειται για τον "Dreadnoughtus" («Ατρόμητος»), που είχε μήκος 26 μέτρων, βάρος περίπου 65 τόννων και τον οποίο ανακάλυψαν επιστήμονες στη νότια Αργεντινή, συγκεκριμένα στην Παταγωνία, εκεί όπου και άλλα απολιθωμένα απομεινάρια γιγάντων του παρελθόντος έχουν βρεθεί. Στη δική του όμως περίπτωση, είναι εντυπωσιακό, ότι ο σκελετός του είναι ασυνήθιστα καλά διατηρημένος, σε ποσοστό περίπου 70%, χωρίς το κεφάλι.

    Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κένεθ Λακοβάρα του Πανεπιστημίου Ντρέξελ των ΗΠΑ και η σχετική δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports». Ο νέος δεινόσαυρος ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «Τιτανόσαυρων», που όλοι ήσαν τεράστια φυτοφάγα πλάσματα. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο «Αργεντινόσαυρος», ο οποίος μπορεί να είχε ακόμη μεγαλύτερο βάρος, όμως οι σχετικοί υπολογισμοί γι' αυτόν δεν μπορούν να γίνουν με ακρίβεια, επειδή έχουν βρεθεί ελάχιστα οστά του.

    [06] Π. Ποροσένκο: Κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι θα διατάξει να εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός αύριο Παρασκευή από την πλευρά των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, οι οποίες πολεμούν εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να αρχίσει η υλοποίηση ενός «σχεδίου κατά στάδια» για την ειρήνευση στη χώρα του.

    Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στην Ουαλία, ο Ποροσένκο πρόσθεσε πάντως ότι η εφαρμογή της εκεχειρίας αυτής θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνει και θα φέρει αποτέλεσμα η σύνοδος της λεγόμενης ομάδας επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας αύριο. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν απεσταλμένοι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

    «Στις 14:00 τοπική ώρα (σ.σ. και ώρα Ελλάδας) αύριο, με την προϋπόθεση ότι θα γίνει η συνάντηση (στο Μινσκ), θα καλέσω το Γενικό Επιτελείο να θέσει σε ισχύ μια διμερή εκεχειρία και ελπίζουμε ότι η εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου θα αρχίσει αύριο».

    Εξάλλου, ο Ποροσένκο είπε ότι το NATO θα παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

    Ο Ποροσένκο έκανε τις δηλώσεις έπειτα από μια συνάντηση με τους σημαντικότερους δυτικούς ηγέτες -με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.

    [07] Ενισχύεται η αστυνομική φρούρηση στις ανασκαφές της Αμφίπολης

    Ενισχύεται η αστυνομική φρούρηση στον αρχαιολογικό χώρο των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, στη Μεσολακκιά Σερρών.

    Την ενίσχυση της φρούρησης ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας και ο υπουργός είπε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά του.

    Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση της αστυνομικής φρούρησης, καθώς το ενδιαφέρον για την εν λόγω ανασκαφή έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και η κοινή γνώμη ζητούν συνεχή ενημέρωση και περιμένουν με αγωνία να μάθουν ποιος, ποια ή ποιοι έχουν ταφεί στον τύμβο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 September 2014 - 14:30:26 UTC