Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιωρούμενη πόλη στο λιμάνι του Πειραιά κατασκεύασαν φοιτητές από όλη την Ευρώπη
  • [02] Ι. Βρούτσης: Διαρκής και δύσκολη η μάχη κατά της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας
  • [03] Η Μόσχα απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων ζαχαροπλαστικής από δύο ουκρανικές εταιρείες
  • [04] Έρχεται στην Αθήνα ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ
  • [05] Το Χόλιγουντ αποχαιρετά την κωμικό και τηλεπαρουσιάστρια Τζόαν Ρίβερς
  • [06] Μητέρα έγινε η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον
  • [07] Άλλος ένας αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη, την Κυριακή

  • [01] Αιωρούμενη πόλη στο λιμάνι του Πειραιά κατασκεύασαν φοιτητές από όλη την Ευρώπη

    Μια εφήμερη, αιωρούμενη πόλη με δρόμους, σπίτια και έπιπλα από σκαλωσιές, σχοινιά και πανιά κατάφεραν να δημιουργήσουν μέσα σε δύο ημέρες φοιτητές και νέοι αρχιτέκτονες σε μια έκταση τριών στρεμμάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ο Μασιμιλιάνο, ο Κουίντο και ο Ερίκο είναι τρεις φοιτητές αρχιτεκτονικής στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας εφήμερης πόλης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «HELLAΣTOCK». Με υλικά τους μόνο το πανί και το σχοινί, όπως και όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες, κατάφεραν να φτιάξουν επάνω σε σκαλωσιές μια κατασκευή που θυμίζει τον Δούρειο Ίππο. Όπως κάθε πόλη έχει το χαρακτηριστικό μνημείο της, το σημείο συνάντησης και αναφοράς των κατοίκων της, έτσι και στην εφήμερη αυτή, αιωρούμενη πόλη, οι τρεις νεαροί Ιταλοί αποφάσισαν ότι το δικό τους σημείο αναφοράς θα είναι ο Δούρειος Ίππος. Ένα μνημείο, στην «κοιλιά» του οποίου φιλοξενούνται οι κάτοικοι. «Ακόμα και η εφήμερη πόλη χρειάζεται μια ταυτότητα, κάτι να την προσδιορίζει και να δημιουργεί ένα ψυχολογικά αισιόδοξο σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της. Ο Δούρειος Ίππος είναι ένα σύμβολο που όλοι γνωρίζουν και υπενθυμίζει την ελληνική ταυτότητα αυτής της πόλης», εξηγούν οι ίδιοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η διοργάνωση «HELLAΣTOCK», η πρώτη ελληνική, που έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων «BELLASTOCK», εκκινούσε από ένα φανταστικό σενάριο: μία πόλη πλημμυρίζει και οι αρχιτέκτονές της πρέπει σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσουν με απλά υλικά μια νέα, εφήμερη πόλη που θα στεγάσει τους κατοίκους μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια τους.

    [02] Ι. Βρούτσης: Διαρκής και δύσκολη η μάχη κατά της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας

    Στη σταθερή μείωση των ποσοστών της αδήλωτης εργασίας φαίνεται πως οδηγεί η επιχειρησιακή ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας και η επιβολή των ιδιαίτερα υψηλών προστίμων στους παραβάτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο σε 2.898 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν και σε σύνολο 12.492 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 839, δηλαδή το 6,72% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα 8.730.119 ευρώ. Αντίστοιχα, στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιουλίου 2014, διενεργήθηκαν στα πλαίσια του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «'Αρτεμις» έλεγχοι σε 20.179 επιχειρήσεις και σε σύνολο 119.122 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 3.254 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 2,73%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία ανέρχονται στο ποσό των 33.613.725 ευρώ.

    «Η απόφασή μας για την επιχειρησιακή ενιαιοποίηση των βασικών ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, και την αξιοποίηση κοινών εργαλείων και διαδικασιών για τον εστιασμένο έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, αποδείχθηκε σωστή» δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συνεχίζοντας ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι, «η μάχη για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας είναι διαρκής και δύσκολη» και υποστηρίζει, πως «η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας δεν είναι μόνο μια παρέκκλιση από τη νομιμότητα ή ένα απλό σύμπτωμα λανθάνουσας οικονομικής συμπεριφοράς. Συνιστά, στην πραγματικότητα, έκφραση μιας αντιπαραγωγικής και βαθιά ριζωμένης νοοτροπίας με την οποία πραγματοποιείται συχνά το «επιχειρείν» στη χώρα μας».

    [03] Η Μόσχα απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων ζαχαροπλαστικής από δύο ουκρανικές εταιρείες

    Η Ρωσία απαγόρευσε τις εισαγωγές προϊόντων ζαχαροπλαστικής από δύο ουκρανικές εταιρείες τις Konti και AVK, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων. Η Rospotrebnadzor αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αμφότερες οι εταιρείες παραβίασαν τον νόμο περί προστασίας των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

    [04] Έρχεται στην Αθήνα ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

    Η μνήμη, το πένθος για τους γονείς, το κύλισμα του χρόνου, η μοναξιά και η αγωνιώδης αναζήτηση του εαυτού και του άλλου είναι τα μεγάλα θέματα τα οποία διατρέχουν το έργο του Πολ Όστερ, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Aμερικανούς συγγραφείς, που θα βρίσκεται στην Αθήνα από τις 4 ως τις 7 Νοεμβρίου, προσκεκλημένος των εκδόσεων Μεταίχμιο από τις οποίες κυκλοφόρησε πρόσφατα «Η τριλογία της Νέας Υόρκης». Η τριλογία είναι το έργο-διαπιστευτήριο για την καθιέρωση του Όστερ στη λογοτεχνική σκηνή ενώ τα μυθιστορήματα που τη συναποτελούν συνοψίζουν με αποκαλυπτικό τρόπο την προγενέστερη αλλά και τη μεταγενέστερη παραγωγή του.

    Και στα τρία μυθιστορήματα πρωταγωνιστεί ένα αντίπαλο δίδυμο: από τη μια μεριά είναι κάποιος που παρακολουθεί και από την άλλη κάποιος που παρακολουθείται. Στη Γυάλινη πόλη (1985) τους αντίστοιχους ρόλους αναλαμβάνουν ένας συγγραφέας κι ένας επιστημονικός ερευνητής. Στα Φαντάσματα (1986) οι αντίπαλοι είναι ένας ντετέκτιβ κι ένα πρόσωπο με αδιευκρίνιστη καταρχάς ιδιότητα, που σύντομα θα αποδειχθεί και πάλι συγγραφέας. Τέλος, στο Κλειδωμένο δωμάτιο (1986) το βάρος της δράσης πέφτει στους ώμους ενός κριτικού και ενός παράξενου όσο και πολυτάλαντου καλλιτέχνη, ο οποίος παρουσιάζει εξίσου καλές επιδόσεις στην πρόζα, την ποίηση και την πεζογραφία.

    [05] Το Χόλιγουντ αποχαιρετά την κωμικό και τηλεπαρουσιάστρια Τζόαν Ρίβερς

    Η κωμικός και τηλεπαρουσιάστρια Τζόαν Ρίβερς πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 81 ετών στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα ύστερα από καρδιακό επεισόδιο. Τις τελευταίες ημέρες η Ρίβερς νοσηλευόταν στο Mount Sinai σε μηχανική υποστήριξη. Τον θάνατό της ανακοίνωσε η κόρη της Μελίσα Ρίβερς στην ιστοσελίδα της. Η Τζόαν Ρίβερς γεννήθηκε το 1933 στο Μπρούκλιν, το αληθινό της όνομα ήταν Τζόαν Αλεξάνδρα Μολίνσκι κι ήταν κόρη Εβραίων από τη Ρωσία.

    Στη δεκαετία του '50 άλλαξε το όνομά της και ως Τζόαν Ρίβερς άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο, σε διάφορα κλαμπ, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες που διακρίθηκαν στο δύσκολο είδος του stand-up comedy, όπου κυριαρχούν οι άνδρες. Συμπαρουσίαζε το τηλεοπτικό σόου για τη μόδα Fashion Police (Αστυνομία της Μόδας) καθώς και το τηλεοπτικό ριάλιτι, μαζί με την κόρη της Μελίσα, με τίτλο Joan & Melissa. Το 1990 βραβεύτηκε με το τηλεοπτικό βραβείο Έμι για το talk show της The Joan Rivers Show. Ήταν γνωστή για τα «καυστικά» σχόλιά της, τα οποία συχνά προκαλούσαν οργή.

    [06] Μητέρα έγινε η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον

    Η διάσημη Aμερικανίδα ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον έγινε την Πέμπτη μητέρα ενός υγιέστατου κοριτσιού όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της επιβεβαιώνοντας αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Η 30χρονη Γιόχανσον και ο αρραβωνιαστικός της Γάλλος δημοσιογράφος Ρομέν Ντοριάκ καλωσόρισαν τον ερχομό της κόρης τους Ρόουζ που είναι το πρώτο παιδί και για τους δύο. Το ζευγάρι είναι μαζί από τον Σεπτέμβριο του 2013.

    Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παραγωγή Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα υποδυόμενη την Νατάσα Ρόμανοφ την αποκαλούμενη Μάυρη Χήρα, στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον Καναδό συνάδελφό της Ράιαν Ρέινολντς από τον οποίο χώρισε το 2011.

    [07] Άλλος ένας αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη, την Κυριακή

    Ένας αστεροειδής, μεγάλος σαν σπίτι, ο οποίος εντοπίστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη, την Κυριακή, χαμηλότερα και από τις τροχιές μερικών δορυφόρων, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA.

    Ο διαστημικός βράχος 2014 RC, που έχει διάμετρο 20 μέτρα, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, κάπου πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, στις 9.18 μ.μ. ώρα Ελλάδος το βράδυ της Κυριακής. Θα βρίσκεται σε ύψος λίγο χαμηλότερο από τα 36.000 χιλιόμετρα των τροχιών ορισμένων τηλεπικοινωνιακών και μετεωρολογικών δορυφόρων. Το κοντινότερο πλησιάσμά του θα τον φέρει, σύμφωνα με τη NASA, σε απόσταση περίπου 34.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, δηλαδή γύρω στο ένα δέκατο της απόστασης Γης-Σελήνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2014 - 6:30:26 UTC