Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο δράστης δύο δολοφονιών σε Ασπρόπυργο και Αλεξανδρούπολη
  • [02] Νέο ρεκόρ για το 10ετές και 5ετές ελληνικό ομόλογο
  • [03] Συμφωνία για εκεχειρία υπέγραψαν Ουκρανία και φιλορώσοι
  • [04] ΝΑΤΟ: Δημιουργία δύναμης ταχείας αντίδρασης
  • [05] Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ παρουσίασε τα ονόματα των 27 νέων Επιτρόπων
  • [06] Κ. Τασούλας: Μνημείο πρωτοφανών διαστάσεων η Αμφίπολη
  • [07] 71ο Φεστιβάλ Βενετίας: Tη σχιζοφρένεια του πολέμου καταγγέλλει η ταινία «Good Kill»

  • [01] Συνελήφθη ο δράστης δύο δολοφονιών σε Ασπρόπυργο και Αλεξανδρούπολη

    Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από προχτές, 47χρονος επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους δράστες δύο ανθρωποκτονιών, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ενώ κατηγορείται και για απόπειρες ανθρωποκτονιών, αρπαγή, ληστείες, κλοπές και σωρεία άλλων κακουργηματικών πράξεων, που σύμφωνα με την Αστυνομία διέπραξε με τους συνεργούς, με ιδιαίτερη σκληρότητα και απαξία για την ανθρώπινη ζωή.

    Πρόκειται για ένας ομογενή από την Αμπχαζία, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στο Μενίδι, από ειδική ομάδα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που είχε συσταθεί αποκλειστικά για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο νέος διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, ο 47χρονος κατηγορείται για τις δολοφονίες 41χρονου Ρομά στον Ασπρόπυργο, την 10-12-2013, και 63χρονου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, τον περασμένο Απρίλιο, εγκλήματα τα οποία ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια.

    [02] Νέο ρεκόρ για το 10ετές και 5ετές ελληνικό ομόλογο

    Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο υποχώρησε πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,57%, η οποία είναι η κατώτερη από την ημέρα διαπραγμάτευσης του ομολόγου. Το προηγούμενο "ρεκόρ" είχε καταγραφεί στις 10 Ιουνίου όταν η απόδοση του ίδιου ομολόγου είχε μειωθεί στο 5,58%. (Η σύγκριση με τις αποδόσεις των ομολόγων πριν από το Μνημόνιο είναι ανεδαφικές καθώς τα ομόλογα δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ τους).

    Αντίστοιχα κινήθηκε και το 5ετές ομόλογο του οποίου η απόδοση υποχώρησε επίσης στο κατώτατο επίπεδο από την ημέρα της έκδοση του, και συγκεκριμένα στο 3,807. Η ελληνική αγορά ομολόγων κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [03] Συμφωνία για εκεχειρία υπέγραψαν Ουκρανία και φιλορώσοι

    Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες υπέγραψαν συμφωνία για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία από τις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

    Την πληροφορία επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος Ποροσένκο και αυτονομιστές.

    [04] ΝΑΤΟ: Δημιουργία δύναμης ταχείας αντίδρασης

    Οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών του NATO συμφωνούν να «διατηρηθεί μια συνεχής παρουσία στο ανατολικό» τμήμα της συμμαχίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Άντερς Φο Ράσμουσεν.

    Η Σύνοδος Κορυφής παράλληλα ενέκρινε το σχέδιο για τη δημιουργία μιας δύναμης εξαιρετικά ταχείας αντίδρασης.

    Οι αποφάσεις αυτές μοιάζουν να στέλνουν μήνυμα προς τη Ρωσία, οι ενέργειες της οποίας στην Ουκρανία απασχόλησαν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 28 κρατών-μελών του Συμφώνου στο Νιούπορτ της Ουαλίας χθες και σήμερα.

    Επιπλέον ο Ράσμουσεν διεμήνυσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να προχωρήσει η προσπάθεια ένταξης της Γεωργίας στο NATO, ενώ επέμεινε στο ότι καμιά «τρίτη χώρα» δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο στην εισδοχή οποιουδήποτε κράτους στο Σύμφωνο.

    [05] Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ παρουσίασε τα ονόματα των 27 νέων Επιτρόπων

    Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 27 νέων Επιτρόπων που θα αναλάβουν καθήκοντα, στο πλαίσιο της αλλαγής ηγεσίας στις Βρυξέλλες μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

    Η νεότερη από τους Επιτρόπους είναι η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι, 41 ετών, η οποία θα αναλάβει επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ στη θέση της βαρόνης Κάθριν Άστον.

    Η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί από τον νυν επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ ενώ η Γαλλία επέλεξε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για να διεκδικήσει τη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων.

    [06] Κ. Τασούλας: Μνημείο πρωτοφανών διαστάσεων η Αμφίπολη

    Με τη φράση «θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια», ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης "Μακεδονικοί Θησαυροί" στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

    «Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που καμαρώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων και σημαντικής καλλιτεχνικής φροντίδας. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια. Έτσι γίνεται πάντα στην αρχαιολογία. Δεν θα αποτελέσει η Αμφίπολη εξαίρεση» τόνισε ο υπουργός.

    Υπογράμμισε, δε, ότι «η αρχαιολογική επιστήμη είναι μια επιστήμη, η οποία κατά κανέναν τρόπο δεν συναρτάται με την αδημονία» αλλά «με την υπομονή, με τη δεοντολογία και συναρτάται και με τη χαρά που μας δίνει, με τα ευρήματα που διαχρονικά έχει» και πρόσθεσε πως οι επόμενες ανακοινώσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Κυριακή.

    [07] 71ο Φεστιβάλ Βενετίας: Tη σχιζοφρένεια του πολέμου καταγγέλλει η ταινία «Good Kill»

    Η χρήση εκ μέρους των Αμερικανών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και οι «παράπλευρες απώλειες» που προκαλούν, που συχνά είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που προκαλούν στον πραγματικό εχθρό, είναι στο στόχαστρο της αμερικανικής ταινίας «Good Kill» του Άντριου Νίκολ, που προβλήθηκε σήμερα, τελευταία μέρα του διαγωνιστικού τμήματος της 71ης Μόστρας Κινηματογράφου της Βενετίας.

    Στη βασισμένη, όπως αναφέρεται στους αρχικούς τίτλους, σε αληθινά γεγονότα, ταινία του Νίκολ («Gattaca», «The Host»), ο ταγματάρχης Τόμι Ίγκαν (Ίθαν Χοκ) είναι ένας έμπειρος πιλότος που, το 2010, κατευθύνει, από τη στρατιωτική βάση της Νεβάδα, τα μη επανδρωμένα σκάφη για να χτυπήσει στόχους υποτιθέμενων εχθρών στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη και σε διάφορες άλλες χώρες της Ασίας. Οι συνεχείς όμως παράπλευρες απώλειες (με θύματα αθώους πολίτες και γυναικόπαιδα) που παρακολουθεί από την οθόνη του, ιδιαίτερα όταν, από κάποια στιγμή, τις επιχειρήσεις αναλαμβάνει η CIA (Christians In Action, δηλαδή «Χριστιανοί Σε Δράση», όπως τους αποκαλεί ειρωνικά ο αξιωματικός της ομάδας), αρχίζουν να προβληματίζουν τον Ίγκαν και να του προκαλούν ηθικά διλήμματα, επιδρώντας στην οικογενειακή ζωή του, οδηγώντας τον στο πιοτό και δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του.

    «Αυτό δεν είναι έγκλημα πολέμου; Δεν μας κάνει και εμάς τρομοκράτες;», ρωτάει, κάποια στιγμή, τον επικεφαλής των επιχειρήσεων η βοηθός του Ίγκαν, όταν, με διαταγή της CIA, εκτοξεύουν ένα δεύτερο πύραυλο στο νεκροταφείο όπου οι μουσουλμάνοι θάβουν τους νεκρούς (μαζί και γυναίκες και παιδιά) του πρώτου χτυπήματος. Για να πάρει την απάντηση πως ο εχθρός χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ασπίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 September 2014 - 14:30:24 UTC