Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη - Γ. Μπουτάρη στο ΚΕΠ της Διεθνούς Έκθεσης
  • [02] Διαδικτυακή επίθεση στο «Ποτάμι»
  • [03] Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»
  • [04] Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στα περίπτερα της 79ης ΔΕΘ

  • [01] Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη - Γ. Μπουτάρη στο ΚΕΠ της Διεθνούς Έκθεσης

    Επίσκεψη, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που στεγάζεται στην 79η ΔΕΘ, πραγματοποίησαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

    Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο περίπτερο της ΔΕΘ παρουσιάζονται στο κοινό τα "ΚΕΠ του μέλλοντος", ενώ - όπως έκανε γνωστό - τους τελευταίους πέντε μήνες εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online, με μια απλή διασύνδεση βάσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, τα χαρακτήρισε καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. «Είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της μείωσης της γραφειοκρατίας.», δήλωσε.

    Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη λειτουργία των ΚΕΠ γίνεται και εξοικονόμηση σε ενοίκια και τόνισε ότι "στόχος είναι να έχουμε ένα ΚΕΠ σε κάθε δημοτική κοινότητα και να είναι γεωγραφικά κατανεμημένα, ώστε αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να είναι κοντά σε ένα ΚΕΠ".

    [02] Διαδικτυακή επίθεση στο «Ποτάμι»

    Μια δυσάρεστη έκπληξη είχαν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας του Ποταμιού όταν διαπίστωσαν σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι ότι χάκερ είχαν «καταλάβει» την αρχική σελίδα και είχαν αναρτήσει εικόνα με έναν έφιππο σπαθοφορο μεσα ένα σύμβολο που παρέπεμπε στον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας και από κάτω τη φράση «This is Macedonia!»

    Η επίθεση των εισβολέων αποκρούστηκε άμεσα και μέσα σε επτά λεπτά επανήλθε η τάξη στην διαδικτυακή πύλη του Ποταμιού. Η πύλη εμπλουτίζεται σε περίπου δέκα μέρες και με ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, θα εκπέμπει από την μεθεπόμενη Δευτέρα "με πολιτικό λόγο αλλά και μουσικές".

    [03] Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά»

    Το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το οποίο ύστερα από διεκδίκηση πολλών χρόνων αποδίδεται στην τοπική κοινωνία για να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος, επισκέφθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Νωρίτερα από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» είχε αναφερθεί στην παραχώρηση της έκτασης στον δήμο Παύλου Μελά.

    Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, παράγοντες της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

    Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον δήμαρχο και τους προκατόχους του για τους αγώνες που έδωσαν, ώστε να συνειδητοποιήσει η πολιτεία την ανάγκη να αποδοθεί ο χώρος στον δήμο.

    [04] Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στα περίπτερα της 79ης ΔΕΘ

    Επίσκεψη σε περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε αμέσως μετά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Ορφανό, και τον πρόεδρο της Helexpo - ΔΕΘ, Tάσο Τζήκα, επισκέφθηκε πρώτο το περίπτερο 14 και το σταντ των νέου τύπου ΚΕΠ. Εκεί τον συνόδευσαν επίσης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για το έργο των νέου τύπου ΚΕΠ, αναφέροντας ότι «το τελευταίο πεντάμηνο έχουν εκδοθεί ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά, με ηλεκτρονικό τρόπο».

    Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στην έκκληση της υπαλλήλου να ζητήσει όποιο πιστοποιητικό επιθυμεί και αφού της έδωσε το διαβατήριο του, μέσα σε ένα λεπτό, εκείνη του εκτύπωσε από τον υπολογιστή και του έδωσε το πιστοποιητικό που είχε ζητήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2014 - 14:30:22 UTC